Mikor múlik el 2 évesemnél a szófogadatlanság, csapkodás, "rosszaság"?
Szia!
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az írásodból csak úgy süt az idegesség, türelmetlenség. Megértem, mert néha minden anya kiborul, elfárad, besokall, én is voltam így.
De amíg Te magad tele vagy feszültséggel, addig a gyerek is ezt fogja visszatükrözni, naná, hogy ő is feszültebb, nyűgösebb, hisztisebb.
Próbálj picit lazítani, ha tudsz, menj el néhányszor kikapcsolódni, addig valaki vigyázzon a gyerekre, mozi, barátnőzés, stb. Mindemellett szedj MagneB6-t, ez jó az idegfeszültségre, én legalábbis már pár n apos szedés után szoktam érezni a hatását, hogy "erősödnek" az idegeim.
És amikor Te már higgadtabban, türelmesebben tudsz hozzáállni a gyerekhez, meg kell próbálni máshogy fegyelmezni. Például nem kell kiabálni vele, mert az csak fokozza a hisztit, hanem higgadtan, de szigorú hangon, a szemébe nézve rászólni. Ha csapkod, megfogod a kezét, mondod, hogy NEM!. Ha nem hagyja abba, felemeled, és elviszed, mondjuk a szobájába, vagy büntisarokba. A lényeg, hogy érezze, hogy a tetteinek következménye van.
Egyébként a részletek ismerete nélkül (hogyan, miként rossz, szófogadatlan) nehéz konkrét tanácsot adni, de én azt tapasztaltam, hogy amikor az anya ideges, akkor szinte képtelenség hatékonyan fegyelmezni a gyereket.
2 gyerekes anya
szia.
én úgy vagyok vele hogy ha már 100X-szor mondtam hogy kicsikém ne tündérkéim nem szabad csajok nem szabad. na akkor elszakad a cérna és kap a fenekük. (3mas ikreim vannak) 20 hósak. alapvetően tündérkék de néha elszabadul a pokol.és akkor egy kicsit kap a fenekük. mert nem szabad megengedni mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!