Érte már a gyermekedet valamilyen agresszivitás a bölcsődében? Elmondta a gondozónő neked? Te hogyan reagáltad le? Szerinted rosszul tettem?
fúúúúú, kéne valamilyen kamera, hogy felvegye, mit művel az a "gondozónő". jó esetben le se szarja a gyerekeket.
inkább nem írom le, hogy mit gondolok...
Persze hogy felháborodtál én is azt tettem volna. Viszont én nem a vezetőt hívtam volna hanem a gondozónővel beszélgettem volna el. Határozott, de udvarias (nem közönséges) stílusban. HA ennek nem lenne eredménye akkor megkérném hogy menjünk együtt a vezetőhöz.
Az hogy azt mondta, hogy megkarmolta a a másik gyerek otthon meg azt mondta a gyereked hogy megrugdosták az nem egy és ugyanaz. Viszont volt olyan, hogy a lányom homlokán otthon vettem észre, hogy van egy jó nagy zöldes- kékes folt (amit a bölcsiben a haja miatt nem láttam). A lányom váltig állította hogy beleesett a csatornába. Hát mondhatom hogy elkerekedtek a szemeim mert nekem semmit nem mondtak. Másnap reggel a gondozónőnk fogadott és elmondta, hogy ne haragudjak, de tegnap elfelejtette mondani, hogy a lányom lefejelte a betonkerítést és pont ott volt a doktornő megnézte és azt mondta, hogy nincs semmi komoly baja. elmondtam hogy mit mondott a lányom. A dajka elmondta, hogy az udvaron mindig ott akarnak játszani a csatorna körül, nem tudnak bele esni, de mégsem szeretik ha ott vannak a gyerekek és azt mondták nekik, hogy ha ott játszanak, akkor beleshetnek a csatornába. Na a lányom szépen összekombinálta a dolgokat. Ezért én mindig megkérdezem a dajkát mielőtt elmondanám a véleményemet.
Viszont beteg gyereket nem viszünk közösségbe semmilyen indokkal. Nem csak az a beteg, aki lázas vagy hurutosan köhög, hanem az is aki "csak" hurutos (náthás. Bőven elég ha egy kicsit színesebb az orrváladéka és már fertőzi is le a többit. Te jó esetben vagy mert te otthon vagy a kicsivel (+ pocaklakóval), de az aki dolgozik annak a gyerekét is lefertőzheti a tied. (persze ez fordítva is igaz) Egyébként nálunk nem is járhat olyan gyerek a bölcsibe, akinek az anyukája otthon van a tesóval (sőt még az oviba sem veszik fel) Az hogy a tied járhat annak nagyon örülhetsz.
Mint írtam ha színtelen az orrváladék, akkor az még nem fertőző és azzal mehet bölcsibe. De ha már színes akkor ott baktérium van jelen és az már igenis fertőző. Azt írtad csöpögött az orrából a váladék (színtelen, de akkor mindent össze kent? vagy állandó jelleggel ott volt a zsebkendő a kezében? Ja meg csak köhögött, amit a köptető okozott. Ha nincs váladék minek a köptető és akkor mit is köhögött a gyerek? Nekem egy kicsit ellentmondásos.
Egyébként meg azért mert te otthon vagy neked igenis könnyebb megoldani azt, hogy ha beteg a gyereked. Mint azoknak akik a munkájukkal játszanak ha táppénzre kell menniük. Egyáltalán nem azt írtam hogy te azért mert otthon vagy azért meg kell húznotok magatokat és nem is akartalak kritizálni, csupán leírtam a véleményemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!