Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan szülő, aki nem...

Van itt olyan szülő, aki nem "hazudik" a télapóval, a Jézuskával és a nyuszival kapcsolatban a gyerekének?

Figyelt kérdés

Hogy ment a dolog, hogy viselte a környezetetek?

Nekem anno nagy csalódás volt, amikor kiderült, hogy szüleim hazudtak nekem ezekről a dolgokról, és én nem szeretném, hogy a gyerekem is ezt átélje. Talán kicsit viccesen hangzik, de szerintem nem lehet nagy baja a gyereknek, ha nem azt mondjuk neki, hogy a Jézuska hozta az ajándékot, hanem azt, hogy a mama vette karácsonyra. Vagy azt, hogy a mama Jézuskája hozta. Ez olyan köztes megoldás. :) A férjemnek nem nagyon tetszett az ötlet, illetve van más gyerek is a családban, aki persze hisz a Jézuskában, stb.

Mit gondoltok erről?

2010. dec. 17. 13:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
én azt hiszem még a felnőttnek is nagyon jó érzés hinni benne.megmaradni a gyerek érzések bűvkörében,és egy kicsit gyereknek maradni felnőttnek is.Én nem spirázom túl a dolgokat,de fiamnak a mikulás hozza az ajándékot és ha elhiszitek ha nem én ma is hiszek benne,és amíg hiszek benne addig van is.sosem volt nagy trauma mikor megmondták az igazságot és sosem éreztem,hogy már nem hiszek.pedig már közel vagyok a 40 hez.
2010. dec. 17. 15:04
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

13.45-ös vagyok

Kicsit félreértettél.. Te azt írtad, ha Jézuskát, Mikulást mondunk, az hazugság... én úgy gondolom, ez a mese.. És erre a kicsiknek (a lelküknek) nagyon-nagy szüksége van. Csak gondolj bele, hány anyuka kérdezi, meséli rémülten, hogy a 3 év körüli gyereke hazudik, mert olyan dolgokat mond, ami biztosan nem történt meg vele Pl. találkozott a manókkal, ő egy valódi 8de titkos9 tündér, stb. Ezek sem igazi hazugságok, csak a fantáziájuk kielégítése. hidd el, egy kisgyerek még nagyon nehezen különíti el a fantáziát, a mesét a valóságtól... Lehet, hogy te anno csalódtál, de talán tényleg rosszul kezelték a szüleid. Ha teheted, te másképp csináld, de ne vedd el a gyerekedtől a csodavárás lehetőségét, élményét! [link]

2010. dec. 17. 15:11
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó dolog, én nagyon szerettem gyerekkoromban ezt, bár én elég későn csak általános iskola harmadik osztályában tudtam meg az osztálytársaimtól ,hogy nincs is Jézuska.
2010. dec. 17. 18:03
 14/21 A kérdező kommentje:

15:11-es, tök jó ez a link. Ezt emelném ki: "a gyermeki gondolkodásban ekkor még nincs meg az ellentmondásmentesség és a következetesség igénye."

Ez nálam egyértelműen nem így volt, mindig is utáltam a logikátlan meséket. Valószínűleg ezért nem tetszett a mikulás-mese sem. De belátom, hogy a kisfiam nem feltétlenül olyan gondolkozású, mint én, és nem fogom megfosztani a mikulástól. :)

Még egy kérdés: A gólyamesét is pártoljátok? Nekem az is nagyon ellenszenves, de ezek után lehet, hogy meggyőztök. :DD

2010. dec. 17. 19:57
 15/21 anonim ***** válasza:

Azt nem.

A gyerek attól van, ha egy férfi és nő szereti egymást, összeházasodnak, csókolóznak, a férfi elültet egy kis magocskát a nő pocijába, és ettől lesz a gyerek.

Én így szeretném majd előadni, ha rákérdez, akkor azt is elmondom, h ezért másmilyen a pisilőjük a fiúknak és lányoknak.

A fiam két és fél, de már élénken érdeklődik, h neki miért kukaca van, nekem meg puncom, így hívja:)

Egyelőre annyit árultam el a nagy titokból, h ő állva is tud pisilni, nekem meg csak ülve megy, illetve, h ő fiú, mint apa, én pedig lány vagyok.

Lesznek itt még gondok szerintem:)

2010. dec. 17. 20:02
 16/21 anonim ***** válasza:

Tavaly decemberben tettem fel egy hasonló kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Én még mindig azon agyalok, hogy hogy legyen :)

2010. dec. 17. 21:13
 17/21 anonim ***** válasza:

Volt egy érdekes esetem a múltkor a boltban, még Mikulás előtt. Ugye annyira nem foglalkoztak a boltba azzal, hogy gyerekek is mehetnek, hogy muszáj volt valahogy kivágnom a szituációt a gyereknek.

Hát a kisboltban ugye lehetett télapót rendelni és ha ott vették meg a csomagot akkor nem kellett érte fizetni.

Na most ugye megvette az illető hölgy a belevalókat, kifizette. A pénztáros azt mondta neki menjen el a bolt amaz részébe és akkor becsomagolhatja télapó csomagot amit szánt, csak írja rá a nevet, címet.

Na hát ezzel semmi baj nem lett volna, csak ez a becsomagoló hely annyira szembetűnő helyen volt, hogy a 3,5 éves gyerekem azonnal kiszúrta. Nézi nézi nem szól egy szót sem. Aztán sandítva rám megkérdezi, hogy anya mit csinál a néni? Na hát erre nem tudtam mit mondani, mint hogy segít a télapónak becsomagolni az ajándékot, mert a télapó annyi helyre megy, hogy nincs ideje mindet egyedül becsomagolni. Jobb nem jutott eszembe. Na erre a gyerek, elgondolkodott és aztán elfogadta és vásároltunk tovább.

Meg a múltkor a reklámba is a télapó vásárolt.

Annyira nem figyelnek a médiában és a valóságban sem arra hogy a gyerekek is nézhetik, láthatják.

Úgyhogy a szülőknek meg kell tanulni ezeket a dolgokat kezelni és kicsit rávezetni, de kicsit titkolni a gyerek előtt a dolgokat.

Hiszen szerintem is fontosak a mesék. Persze itt is mindenki maga ismeri a gyerekét, hogy mikor jött el az ideje hogy erről jobban beszélgessenek, hogy ez nem is így van igazán, mit a mesében. Bár nem is ez alényeg, hanem maga az ünnepi hangulat, az izgalom, az ajándék stb stb.

2010. dec. 17. 23:23
 18/21 A kérdező kommentje:

21:13: Köszi, ezek is hasznos bejegyzések voltak! :)

Az biztos, hogy nem fogom 100%-os lelkesedéssel elődani a mikimesét, de megpróbálok majd asszisztálni hozzá. :)

Egyébként én is láttam egy kisfiút, amikor megtudta, hogy nincs mikulás, és hát sütött róla a csalódottság és a kiábrándultság (4 évesen). Ráadásul - ahogy az előttem szóló is írja - annyira elanyagiasodott ez az időszak, elég bekapcsolin a tévét, kimenni az utcára, kinyitni egy újságot és nyilvánvalóvá válik, hogy az egész a vásárlásról szól.

Én egyébként emiatt nem is nagyon szeretem a karácsonyt. Ezt sokan nem értik meg, és tisztában vagyok vele, hogy a családunk úgy ünnepel, ahogy mi kialakítjuk, de a rokonság körében ez már nagyon nem így van, és az ünnepnapokat ilyenkor a nagy család körében töltjük, ahol az ajándékhalmozás a menő, amit én utálok. :(

Fú de hosszú voltam, köszi, ha valaki elolvassa. :)

2010. dec. 18. 06:36
 19/21 anonim ***** válasza:
sztem a jézuskát felejsd el mond h ti vettétek de a télapónál már para van azt nemtudod megoldani sajnos
2012. nov. 29. 22:52
 20/21 anonim ***** válasza:

2010-12-17 20:02

Majdnem két éve írtam:)

Azóta nálunk az a helyzet, h négy és fél éves lesz a fiam, pont tegnap beszélgettünk vele az adventről, Jézusról, az ajándékokról.

Aranyos volt, kérdeztem, h mi az advent, rávágta, h várakozás, kérdeztem, h mire várunk, hát az ajándékokra:))

A Télapós mese kezd megdőlni, mondta, h egy igazi vonatot akar sínekkel, alagúttal. Mondtam, h biztos nem fér ez be az ablakba, de szilárdan állította, h a Mikulás képes erre.Mikor elmagyaráztam, h mindenre ő sem képes, eléggé csalódott volt.

2012. nov. 30. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!