Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha mindkét szülő egyformán megfelel minden feltételnek a gyermek neveléssel kapcsolatban, akkor miért ítélik mindig az anyának a gyermeket?
Egy előző kérdés kapcsán jutott eszembe, de ott nem akartam belekérdezni, mert véletlenül sem szeretném a kérdezőt megbántani.
Nagyon pici babánál egyértelmű, de nagyobb gyermeknél nem értem miért csak az anya javára döntenek, hiszen elvileg a két szülőt ugyanazok a jogok illetik meg.
Nem vagyok érintett a témában, csak a jogi oldalát nem értem.
Igen, elvileg igazad van, de a legtöbb esetben még ép családban is az anya az, aki a gyerek mindennapjaiban sokkal többet vesz részt. Rendszerint ö föz, viszi orvoshoz, ha beteg, ápolja, otthon marad vele táppénzen, jár a szülöi értekezletekre, stb. AZ apa feladata az, hogy a megélhetés anyagi részét biztositsa - mivel csak az anya lehet terhes, és altalában neki kell otthon maradni Gyesen, ezért az apa az, akinek a jövedelme stabilabb.
Mivel igy a gyerekeket a válás elött is az anya nagyobb mértékben látta el, a gyereknek igy kisebb a törés az életvitelében, valamennyivel kevésbé viseli meg a család szétbomlása.
De azért szerintem sok esetben el lehetne kerülni a válást, ha a szülök nem csak a saját pillanatnyi érdeküket vennék figyelembe, hanem azt is, hogy a gyerekvállalás felelösséggel jár a gyerek felé. (Persze vannak esetek, amikor nem lehet együtt maradni, de elég sokszor csak önzésböl indit valamelyik fél válópert.)
Mert a bírók többnyire nők,és nőpártiak! Ma az az elfogadott nézet,hogy gyereket csak az anya tud nevelni,az apák csak megcsinálni és fizetni jók. Ezt hívják nemi megkülönböztetésnek. A baj az,ha rosszul döntenek,senkinél nem lehet panaszt tenni ellene. A másdofukú tárgyaláson is csak nagyon ritkán ítélnek az apa javára. Onnan pedig már nincs fellebbezés.
Én is nő vagyok,de nem értek ezzel egyet minden esetben.
ma 12:03 válaszát nem értem.
Miért lenne egyértelműen az anyáé. A férfi nem tehet róla, hogy biológiailag képtelen teherbe esni, és gyermeket szülni. Erre mi nők vagyunk képesek, de ettől jobbak lennénk a férfiaknál?
Így az jön le, hogy a férfi csak egy donor, aki hozzájárul ugyan a gyermek fogantatásához, de nem teljes értékű szülő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!