Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lenézed azt, aki mesét kapcsol...

Lenézed azt, aki mesét kapcsol a gyereknek étteremben?

Figyelt kérdés

Én igyekszem korlátozni a képernyőidőt a 3 évesemnek, max napi fél óra mesét nézhet, azt is csak bizonyos meséket, és nem minden nap. Viszont bevallom őszintén, ha évi pár alkalommal elmegyünk étterembe, szállodába, akkor ha nyűgös, soká hozzák az ételt, elunja magát, stb, akkor teszek neki egy rövid mesét, és nyugiban megesszük mind a hárman az ételt. Sokan mondják hogy az ilyen szülő állandóan a gyerek kezébe nyomja a telefont, bármi van, pedig ez nálunk egyáltalán nincs így.

Ti elítélendőnek tartjátok ezt?

tegnapelőtt 12:09
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
45%
Gyerek kezébe telefon nem való. De attól, hogy néz rajta egy mesét ebéd után évente kétszer, hogy anya nyugodtan megihassa a kávéját, nem fog elromlani.
tegnapelőtt 21:20
 42/55 anonim ***** válasza:
82%

Nem ítélem el, csak nem értem.

Az étterem egy bizonyos kor alatt NEM gyerekeknek való. Ez van, soha nem vittük még. Amikor esküvőn voltunk, akkor pedig simán játszottunk mindegyikkel.

"ha.. elmegyünk szállodába, akkor"

Azért mentünk vele, mert közös programot akartunk.

amennyiben " nyűgös, soká hozzák az ételt, elunja magát, stb, akkor"

beszélgetünk vele.

"Én igyekszem korlátozni a képernyőidőt a 3 évesemnek, max napi fél óra mesét nézhet, azt is csak bizonyos meséket, és nem minden nap. "

Maximalizálni a képernyőidőt? Egy 3 évesnek semmi keresnivalója a képernyő előtt, akár telefon, akár nagyobb. Semmi. Mondjuk nálunk nincs tv, nem nyomkodunk, így egyik sem láthat minket zombulni.

tegnapelőtt 23:39
 43/55 anonim ***** válasza:
74%
Érdekes, hogy itt mindegyik tévéző, telefonozó, tabletező gyerek zseni. Soha semmi gondja nem volt sőt, fölémagasodik az átlagnak... Hogy nem találkozom velük, csak az ellenkezőjével?
tegnap 08:15
 44/55 anonim ***** válasza:
66%

43, nem tudhatod, kinek mennyit tévézik a gyereke.

Itt volt egy kérdes arról, hogy i van, ha étteremben beraknak neki egy mesét, aztán a végén már oda jutottunk, hogy ezek a szülők biztos semmit nem foglalkoznak a gyerekeikkel, hanem egesz nap telefon, tablet előtt ül a kölyök.

Holott semmi ilyesmiről nem volt szó, csak a jelek szerint a nulla képernyődiős szülők szövegértelmezési képessegei sem jobbak, mint azoké, ahol nézhet a gyerek valamennyi mesét.

A mk korosztalyunk - 30as vagyok - aztán tényleg a téve elött nőtt fel, senki nem foglalkozott vele, milyen hatással van ránk, mégis vannak köztünk írók, költők, polihisztorok, művelt, olvasott emberek.

tegnap 09:02
 45/55 anonim ***** válasza:
20%
Nézi a mobilt ha már semmi nem tereli el az étteremben vagy autó úton. Nem halt bele senki,ahogy én nem ítélem el azt aki nem néz tv-t soha, így engem se ítéljen el amiért mi igen.
tegnap 09:28
 46/55 anonim ***** válasza:
81%
Nem vagyok képernyőellenes, de akkor vidd étterembe, ha tud viselkedni és kibír annyi időt.
tegnap 10:20
 47/55 anonim ***** válasza:
57%

44,

Biztos, hogy nem az fog berakni mesét az étteremben, aki otthon se tévéztet orrba-szájba. Miért? Mert neki nem az a megoldási módszere máshol, máskor se.

Totyogókról beszélünk. Nekik máshol se kellene képernyőt nézniük, nem csak étteremben nem. 4-5 év felett már illik megülnie egy gyereknek kütyüs segítség nélkül is. De annak, aki addig nem úgy csinálta, nem fog.

Máshol is lehet türelmet tanítani tény és való. De aki étteremben ezt csinálja, máshol se lehet túl tudatos.

tegnap 10:45
 48/55 anonim ***** válasza:
33%
Gyerek türelmes,de étteremben nem. És nem fogom 3 évesen nem vinni ezért étterembe. Szeretnék élni,azért nem csücsülünk otthon mert egy Karen szemét bántja,hogy a gyerekem mobiltelefont néz... Amíg lehet rajzolunk,mesekönyvezünk,ha van gyereksarok játsszunk de ha rossz napja van akkor mobil. Na bumm.
tegnap 13:42
 49/55 anonim ***** válasza:
35%

Én írtam ezt amire reagálsz és senki sem mondta, hogy egész nap tabletezik. Mint írtam van hogy hetekig 0, de van higy berakok neki egy vonaton vagy akárhol egy mesét. Te/ti/sokan láttok egy ilyet és levonjátok belőle a következtetést, hogy gyermekbántalmazás meg alkalmatlan szülő meg ilyenek.. vicc

Én gyerekkoromban amúgy személy szerint non stop a tv-t lestem, sose foglalkoztak velem, de mellette olvastam is, 31 évesen kb 3000 olvasott könyvnél tartok és igen, amúgy kiemelkedő vagyok agyilag sok emberhez képest, a gyerekem is, ha tetszik ha nem, hogy tablet nem egyenlő agyhalott páfrány.

tegnap 14:07
 50/55 anonim ***** válasza:
48%
48, ha nem bírsz a otthon maradni, amikor a gyereknek rossz napja van, inkább ne nevelj gyereket.
tegnap 14:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!