Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lenézed azt, aki mesét kapcsol...

Lenézed azt, aki mesét kapcsol a gyereknek étteremben?

Figyelt kérdés

Én igyekszem korlátozni a képernyőidőt a 3 évesemnek, max napi fél óra mesét nézhet, azt is csak bizonyos meséket, és nem minden nap. Viszont bevallom őszintén, ha évi pár alkalommal elmegyünk étterembe, szállodába, akkor ha nyűgös, soká hozzák az ételt, elunja magát, stb, akkor teszek neki egy rövid mesét, és nyugiban megesszük mind a hárman az ételt. Sokan mondják hogy az ilyen szülő állandóan a gyerek kezébe nyomja a telefont, bármi van, pedig ez nálunk egyáltalán nincs így.

Ti elítélendőnek tartjátok ezt?

tegnapelőtt 12:09
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
88%

Tele a világ játszó résszel rendelkező étteremmel. Ez is egy megoldás. Mi 3 hónapos kora óta járunk vele, nyílván voltak ilyen olyan időszakok de sosem voltam rest tanítani a gyereket, időt, energiát nem számolva, mert más különben honnan tanulná meg, hogy kell viselkedni ilyen helyen? Ha a te kényelmed miatt konkrétan kikapcsolod a gyereket, nem is fogja megtanulni. Az én fiam is egész nap tudna szaladni, be nem áll a szája, bukfencezik rohogcsél stb DE tudja, hol hogyan kell viselkedni hogy vannak szabályok stb. 5 éves évek óta nem szologatok rá mert nem kell már. Okos értelmes, bőbeszédű gyerek felfogja ezeket a dolgokat elég hamar.

Te ezzel sajnos lehetőséget sem adsz neki és te nézed le a saját gyereked azzal, hogy "máshogy neked úgysem megy".

Volt ilyenre példa a családban, vagy nem mentek vele vagy leste a telefont. Most 5 éves ő is, hát hagy be mondjam, már ő irányít mindent és sehova nem lehet elmenni vele, kb utcára se. Ott nincs telefon. Fejlesztésre már legalább kötelezték oviban..

tegnapelőtt 16:55
 32/55 anonim ***** válasza:
86%

31, de ez csak a ti hülyeségetek, hogy ha valaki nem visz étterembe 1,5 evest, hogy végig szólongatni kelljen, akkor sehol máshol mem tanul türelmet. Meg alapból, mint írták, ahogy fejlödik a gyerek, úgy érik meg ehhez.

Mi sem jártunk étterembe évekig, mert az enyémet nem akartam szólongatni folyton, meg hogy hiszizzen, mert ülni kell, meg a pincérek között rohangáljon, aztán most 5 évesen mégis el lehet már vele menni úgy, hogy szelen viselkedik, mert értelmes, megérett rá, mert máshol megtanulta. Ennyi.

tegnapelőtt 17:09
 33/55 anonim ***** válasza:
29%
Nem, mert én is szoktam. Pedig járunk könyvtárba, olvasunk sokat, kézműveskedünk, múzeumba járunk, de attól vonaton meg hasonló helyeken van hogy kapcsolok neki, étteremben is volt már rá példa, repülőgépen is, ahol jobban akarom, hogy legalább egy időre csendben legyen.
tegnapelőtt 18:31
 34/55 anonim ***** válasza:
33%

Előző vagyok, 6 éves a lányom, érdekes, nincs semmi lemaradása, sőt a 30 fős csoportban neki lett a legjobb a differenciál tesztje most, pedig mint írtam ha kell én igenis a kezébe adom a tabletet :)

tegnapelőtt 18:34
 35/55 anonim ***** válasza:
77%
34, Ha a többi gyenge, akkor ő sem biztos, hogy olyan értelmes. Helyén kell kezelni ezeket a dolgokat. Igenis árt a korai tablet és telefon használat.
tegnapelőtt 18:39
 36/55 anonim ***** válasza:
27%

34, veregesd meg a vállad.

Magyarul csak egy picit kell hisztiznie, és máris nézhet mesét 👏👏👏

tegnapelőtt 18:43
 37/55 anonim ***** válasza:
31%
Nem kell hozzá hisztiznie, van hogy én kapcsolok neki, ha épp egy kicsit beszélgetnénk. De olyan is volt, hogy a 14 napos Szicíliai utunk alatt 14 nap alatt egy másodpercet se látott képernyőt. Megveregetem a vállam, mert tudok arany középutat tartani és nem attól tartok valakit sz.r szülőnek mert néz a gyereke 2 rész mesét egy étteremben. Alapvetően nálunk se szokott mondjuk etteremben pont, de volt már rá példa mikor rengeteget kellett várni. Mikor jött az étel letette. Nem kell mindenből ilyen nagy felhajtást csinálni.
tegnapelőtt 18:54
 38/55 anonim ***** válasza:
17%
Igen, persze, minden gyerek h.lye azért jó az eredménye, hagyjuk már. A lányom agyilag és emocionálisan is az átlag felett van, hiába szokott tabletezni meg tv-zni. Hisztiről meg szót se ejtettem sehol, ez hozzáköltés.
tegnapelőtt 18:56
 39/55 anonim ***** válasza:
21%

Az enyémnek sem kell hisztiznie, annyit játszhat, amennyit akar. Megunta régen is, most épp nem, mert új játékot kapott, ami harry potteres, de régen simán le tudta tenni. És nem hisztire, MAGAMTÓL odaadtam, elvehette, használhatta, ha akarta. Az enyémnek magasan átlag feletti iqja van és semmilyen képességében nincs lemaradva. Amíg nem kütyüzött(tv se), addig bezzeg le volt maradva. Nem a tv oldotta meg, nem is a tablet. Az idő. SEMMIJE sem volt rosszabb a kütyüzéstől. SEMMIJE. Most, hogy rengeteget játszik meg pláne nem. És én tudom, hogy a legjobb iskolákba bejutó negyedikeseknek mind van telefonja, volt tabletük, nagyrészük néz tiktok vagy youtube videót, néha beszélnek csúnyán, de ismerik a szavakat, sokuknak remek a kézügyessége, sokat videójátékoznak gyilkolós(amongus, minecraft) játékkal is, MELLÉ olvasnak, de NEM MIND! Radnótis, Szilágyis, Némethes, Balassis, Babitsos diákok nagyrésze játszik ilyenekkel régóta, és mind nézi a meséket, pláne nézte. Sőt, országos matekversenyes gyerekeknél is hallani videójátékos/kütyüs beszélgetést, tartalmat. Te honnan szeded az értesüléseidet??

Rohadtul szrt se ront a gyerek képességein 2 óra kütyü naponta, csak akkor, ha minden más HELYETT csinálja TÖBBET, mint 2-3 óra vagy korának nem megfelelő tartalmat kap!

Annyi átfedés van csak, hogy sokan nem képesek használni normálisan a kütyüket(szülők), mert a körmös Andi nem azt fogja neki mutatni, mint egy magasabban képzett, műveltebb szülő. De a körmös Andi gyereke kütyü nélkül sem előzné be a műveltebb szülő gyerekét, hiába születnek azonos képességekkel, mert elhanyagolja és.. máshogy/ nem neveli. Mint másik kérdésnél a nő, aki szerint a fiúk genetikailag képtelenek megfelelni az iskolai elvárásoknak és nem születnek szorgalmas tanulóknak, ezért rájuk kell hagyni.

Ez a különbség mutatkozik meg. Kütyü nélkül is megmutatkozna és meg is mutatkozik, végzettség alapján nagyobb az esélye a gyerekek továbbtanulásának. És nem az iq miatt. Illetve a korai megfelelő nevelés még az iqn is tud minimálisat változtatni.. Ezért tud pl enyhe ért fogy lány(orvos szülő) elvégezni integrálva 5 osztályt, jobban, mint egy átlagos gyerek! Nagyon sokat számít a hozzáadott érték.

Nem nézem le a kütyüst étteremben. Kétfajta okból megy az ember gyerekkel nyilvános helyre, ha muszáj neki(ilyenkor jó, ha lefoglalja), vagy ha nem muszáj, csak tanítaná a gyereket(ilyenkor nem fog neki adni telefont). Nekem mindkettő rendben van, nem kell mindig tanítani a gyereket, néha nyugodtan adni lehet neki BÁRMIT, amivel elvan, amíg a saját dolgodat intézed.

tegnapelőtt 20:10
 40/55 anonim ***** válasza:
17%

Nem nézem le,mi is berakjuk a Bluey mesét. Persze előtte rajzol( mert mindig van nálunk könyv,rajzoló szett) vagy mesekoönyvet lapoz,ha van gyereksarok akkor odaviszi valamelyikőnk amíg nem jön a kaja. De vannak napok amikor semmi nem válik be, akkor jön a Bluey vagy bogyó és babóca.

Mindenki úgy oldja meg ahogy akarja max igyekszünk nem hangosan nézni.

Én azt utálom mikor nem neveli a gyerekét és az odajön az asztalunkhoz és esze ágában nincs a szülőnek odébb vinni.

tegnapelőtt 20:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!