Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lenézed azt, aki mesét kapcsol...

Lenézed azt, aki mesét kapcsol a gyereknek étteremben?

Figyelt kérdés

Én igyekszem korlátozni a képernyőidőt a 3 évesemnek, max napi fél óra mesét nézhet, azt is csak bizonyos meséket, és nem minden nap. Viszont bevallom őszintén, ha évi pár alkalommal elmegyünk étterembe, szállodába, akkor ha nyűgös, soká hozzák az ételt, elunja magát, stb, akkor teszek neki egy rövid mesét, és nyugiban megesszük mind a hárman az ételt. Sokan mondják hogy az ilyen szülő állandóan a gyerek kezébe nyomja a telefont, bármi van, pedig ez nálunk egyáltalán nincs így.

Ti elítélendőnek tartjátok ezt?

tegnapelőtt 12:09
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
100%

9-es vagyok, ja, amúgy azért se megyek étterembe emiatt, mert szerintem senki nem kívancsi arra eves közben, hogy a másik asztalnál a gyerekem hisztizik, sír, nyávog, mert nem akar 1 órát egy helyben ülni. Meg srra sem, hogy ott szaladgál a vendegek között, ez gáz szerintem.

Majd ha nagyobb lesz, megtanulja. Mi csórok voltunk, sose voltam étteremben családilag gyerekkoromban, mégis megtanultam viselkedni később 😂😂

tegnapelőtt 13:21
 12/55 anonim ***** válasza:
47%
3 évessel nem megyek étterembe. Sosem kapcsolok neki tv-t és gépen sem nézhet semmit. Ellenben mesélek neki, játszunk.
tegnapelőtt 13:45
 13/55 anonim ***** válasza:
90%

Nem nézem le, de rossz szokás kialakítása.

Mesekönyv, ceruza,papír ugyanezt éri el,ha vevő rá.

tegnapelőtt 13:45
 14/55 anonim ***** válasza:
76%
Nem nézem le, megértem a szülőt, de én magam igyekszem az ilyen helyzeteket elkerülni, és csak olyankor menni étterembe, amikor a kisfiam (4,5) még nem túl fáradt a türelmes várakozáshoz. Ismerem a tűrőképességét és a bioritmusát, tudom, hogy egy ekkora korú gyerektől mi várható el reálisan, és igyekszem nem belekényszeríteni olyan helyzetbe, ahol a képernyőhöz kell folyamodnom.
tegnapelőtt 13:52
 15/55 anonim ***** válasza:
64%
Az a szülő aki másképp nem tudja megoldani, az más szituban is a kényelmesebb, könnyebb megoldást fogja választani. Ami az esetek többségében pillanatnyi előnnyel jár csak, de hosszútávú rossz szokásokkal, károkkal.
tegnapelőtt 14:04
 16/55 anonim ***** válasza:
30%
15, akkor te étteremben szívesen hallgatnad minden alkalommal, hogy a melletted lévő asztalnal a gyerekek sírnak, hisztiznek, a szülők fenyítenek, és ez megy 1-1,5 órát, míg ott vannak?
tegnapelőtt 14:11
 17/55 anonim ***** válasza:
81%

16: meg fogsz lepődni, de nem üti meg az ingerküszöbömet. Pláne ha azt érzékelem, hogy ahogy kezelik a helyzetet előremutató. Aki meg fenyítve nevel, annak úgyis csak az számít hogy ne legyen hiszti és a kezébe nyomja a telefont.

* a kötözködők kedvéért: nem mindenki nevel fenyítve, aki telefont ad a gyereknek

tegnapelőtt 14:19
 18/55 anonim ***** válasza:
100%

Olyan 1.5 éves volt a fiam, amikor először mentünk étterembe. Tök szépen ült, elvolt, várt, stb, és mire jött az étel, megindult az a bizonyos sajtkukac, az apjával felváltva ettünk, mert addigra már nem volt türelme ülni.

Azóta mi is úgy csináltuk, hogy amíg nem jön a leves, megyünk, beszélgetünk, játszunk, megnézzük a pultos nénit, a képeket az étlapon, beszélgetünk mit ismer, mi micsoda, kinézünknaz ablakon, stb.

A nagy már 4 éves, jól bírja, a kicsi 1.5, vele most megyünk. Remélem 4 éves korára ő is fogja tudni mit kell ehy étteremben csinálni.

tegnapelőtt 14:19
 19/55 babyboom567 ***** válasza:
84%

Nem nézem le,csak rettentően sajnálom.Majd oviban, meg suliban meg vért fognak izzadni a fejlesztéseken, hogy a gyerek behozza a lemaradását,hogy oda tudjon figyelni az órán, és haladjon a többiekkel.

És persze, most lehet jönni,hogy xy pistikéje meg rozika sem adhd-s meg viselkedészavaros,meg tanulászavaros,pedig telefonozik.Igen,és az emberek 80%-a sem lesz alkoholista 1-2 sörtől.De sajnos a telefonnal is ez van,hogy csak utólag fog kiderülni,hogy szerencséd volt-e.

Életem legnagyobb hibája volt,hogy telefont adtam a gyerek kezébe.

tegnapelőtt 14:20
 20/55 anonim ***** válasza:
82%
Nem nézem le, de nem is értek vele egyet. Ha lehet, előre megnézem az étlapot és már úgy megyünk, hogy nagyjából tudom, mit rendelnénk. Szerencsére mindkét gyerek jól elfoglalja magát, járkál, nézelődik az étteremben vagy a környékén, amíg kihozzák az ételt. Amíg esznek, én is tudok enni, a nagyobbik már ovis, egy kicsit evés után is a helyén tud már maradni, a kicsivel meg forgóban megy, valaki figyel rá, a többiek esznek.
tegnapelőtt 14:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!