Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lenézed azt, aki mesét kapcsol...

Lenézed azt, aki mesét kapcsol a gyereknek étteremben?

Figyelt kérdés

Én igyekszem korlátozni a képernyőidőt a 3 évesemnek, max napi fél óra mesét nézhet, azt is csak bizonyos meséket, és nem minden nap. Viszont bevallom őszintén, ha évi pár alkalommal elmegyünk étterembe, szállodába, akkor ha nyűgös, soká hozzák az ételt, elunja magát, stb, akkor teszek neki egy rövid mesét, és nyugiban megesszük mind a hárman az ételt. Sokan mondják hogy az ilyen szülő állandóan a gyerek kezébe nyomja a telefont, bármi van, pedig ez nálunk egyáltalán nincs így.

Ti elítélendőnek tartjátok ezt?

tegnapelőtt 12:09
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
40%

Annyira túlgondolják itt néhányan.

Emberek ezrei nőttek fel úgy, hogy nem jártak étterembe, és mégis megtanultak viselkedni. Nem csak étteremben lehet türelmet tanulni.

tegnapelőtt 14:52
 22/55 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem ez a "meg kell tanulnia viselkedni" dolog el van kicsit túlozva. Valójában hogy várni tudjon, az nagyrészt egy érési folyamat ami ígyis-úgyis lezajlik, egzacíroztatás nélkül is, inkább a szülői példamutatáson múlik. És nem csak az étteremben, otthon a családi ebédnél és ezer más helyen is tanulják. Valamennyit nem árt gyakorolni, de inkább olyan helyzetben ami kisebb falat egyszerre, egy étterem nagyon hosszú lehet.

Amíg a gyerek éretlen hozzá, jobb kerülni az ilyen helyzeteket. De ha a családi szülinapot étterembe szervezték és a szülők szeretnének a rokonokkal is beszélgetni, nem a gyereket kergetni egész idő alatt, akkor teljesen elfogadható a képernyős megoldás. Ne legyen belőle rendszer, de ha havi 1x fél óra maximum, amikor beteg, vagy már nem beteg de a szülők még nagyon, az még belefér.

tegnapelőtt 14:52
 23/55 anonim ***** válasza:
80%

Óvodapedagógusként mondom, 5 perc alatt kiszűröm, kit kötnek le a szülei és kinek nyomják azonnal a telefont a kezébe.

Nem a fél óra, és nem az étterem. Meg sem próbáljuk manapság megtanítani a gyerekeket bizonyos dolgokra. Telefon azt' jóvan. 3, 4 éves már képes lenne 1 vagy 2 órát viselkedni, ha közben foglalkozva van vele, és esetenként meget egy kört. Igy meg, sok enni sem tud egyedül, meet az anyja kanalazza bele a kaját míg ő nézi a babócát. Szörnyű.

tegnapelőtt 15:17
 24/55 anonim ***** válasza:
26%

Azzal kezdem, hogy engem merészeljen lenézni bárki, úgy lealázom a sárga földig a nyilvánosság előtt, hogy sírva szalad haza felkötni magát. Honnan veszi bárki a bátorságot, hogy lenézze a másikat? Mégis kinek képzelni magát?

Egyébként meg nem, nem ítélem el. Bárkivel alakulhat úgy, hogy mégsem tudja otthon hagyni a gyereket, de van mondjuk egy megbeszélt programja. Az én gyerekem többnyire jól viseli az ilyen szituációkat, ő az, akivel tényleg bárhova lehet menni, de nála is előfordult már, hogy elszakadt a cérna, mert nem így volt tervezve az egész. Most akkor csesszem el mindenki, tehát a bent ülő vendégek hangulatát, mert a gyakorin magukat szuperanyunak képzelő, valójában Átlag Arankák lenéznek? Múltkor például kirándulni mentünk a lakhelyünktől bő 1 órára, sajnos ott is kellett várni, a megbeszélt emberek között is volt, aki késett. Mire befejeztük a programot és mentünk volna ebédelni, már a gyerekemnek volt alvásideje. De éhes is volt már, az otthon majd' másfél órára volt. Inkább beültem vele az ott lévő étterembe, ahol nyugodtan evett legalább és hazafelé jól el is aludt, minthogy akkor éhesen elinduljunk haza, ott sírjon szegény, hogy már éhes (és ekkor ugye csak hazaérünk, még étel prezentálva nyilván nincs), és még jobban elcsússzon a délután. Aki ezért lenéz bárkit, annak jusson eszébe, hogy bizonyosan bőven akad nála is olyan, amiért ő is lenézhető, csak ez a tipikus másik szemében a szálkát esete...

tegnapelőtt 15:21
 25/55 anonim ***** válasza:
21%

Nem.

Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Nem vagyok senki, hogy leszoljam.

Továbbá marhára nem érdekel más mit gondol rolunk...pedig én nem sűrűn adtam ilyen helyzetbe a telefont oda.

tegnapelőtt 15:24
 26/55 anonim ***** válasza:
41%

Kérdésre válaszolva: Lenézem, igen mert lusta az ilyen, aki tv-t kapcsol a gyereknek. Akkor minek vállalta, ha nem tud vele foglalkozni?

Egy pszichológus szerint a TV, tablet, telefon használatának engedélyezése gyermekbántalmazással egyenlő. Gondolom verni sem veritek a gyereket, akkor miért bántalmaznád képernyővel? Káros!

tegnapelőtt 15:25
 27/55 anonim ***** válasza:
70%

Meg van a véleményem róla.

Nem azért megyek étterembe, hogy a Bogyó és babócát hallgassam, se azért hogy más gyereke üvöltsön.

Ha én fel tudom mérni, hogy mire képesek a gyerekeim és ennek megfelelően ülünk vagy nem ülünk be velük valahova, akkor másoktól is elvárhatom ezt.

Egy csaladbarát AI resortban megszokott az üvöltő csecsemő és a szabadjára engedett totyogó is, de egy normálisabb étteremben nem elfogadott se az ordítás, se a tablet. Ki lehet azt a gyereket vinni sétálni amíg megjön az étel, vagy neadj' máshogy lefoglalni, de persze ez energiát igényel.

Az egyik gyerekem nem neurotipikus fejlődésű, mégis "tud viselkedni", mert nem dőlünk hátra.

tegnapelőtt 15:50
 28/55 anonim ***** válasza:
18%

Mekkora kamu az az óvodapedagógus:D Nekünk ilyen helyettes dokinőhoz volt szerencsénk, aki gratulált a jólnevelt gyerekemhez, akiről lerítt, hogy "sosem kütyüzik".. Ehhez képest napi 2-3 órát kütyüzött, amiből egy esti másfélórás mese volt. Csak épp szeret olvasni meg játszani is, akkor épp olvasott meg játszott és nyugis volt, mert olyanja volt. Ugyanez a gyerek 3 évvel korábban, mikor még nem kütyüzött 5 helyen elmondták, hogy hagyjam abba(feltételezve, hogy van), mikor még tévénk sem volt, a laptop is néha működött(nem volt pénzem jobbra, mert a lakást újítottam fel) nem telefonozott:D

SENKI sem tudja ezt megmondani NEM LÁTSZIK a gyereken. Az enyémet tegnap is agyondicsérte egy néni a metrón, mert olvasott. Azért olvas, mert jó könyv, és azért nyugodt, mert változott a habitusa a napi 3 óra kütyüzéstől totál függetlenül. Egyáltalán nem hat rá semmilyen értelemben sem. Annyi, hogyha kütyüzik, nem figyel másra, de olvasás, játék, öltözés, meg más tevékenység közben sem tud másra figyelni, tehát mondjuk ha öltözik, befejezi a beszédet, mert egyszerre egy dologra képes az agya:) Magától higgadt le idővel, egyszerűen hatott rá az idő múlása. Van nagyon nyugodt napi 5 órát esportoló ismerős fiú, nem mondod meg.. gyereknek is ilyen volt, minden kütyüje korán volt. Van egy nagyon pörgős, semmit sem kütyüző bizarr anyukával megáldott gyerek, akik mindenmentesek, és van átlagos mindenmentes gyerek is. Totál nem függ a habitusa a gyereknek a kütyüktől.

tegnapelőtt 15:56
 29/55 anonim ***** válasza:
47%
Nem mindenben, de javarészt egyetértek 28-assal (ment is a zöld). Ugyan telefont nem adok a gyerek kezébe és igyekszem minden olyan helyen, ahol várni kell, könyvvel lefoglalni (például legutóbb kormányablakba kellett mennem, de mivel őszi szünet volt, jött velem, hát ott is mindenki ámult és bámult, hogy én olvasok a gyereknek, nem kütyüzik). De ez nem jelenti azt, hogy minden ilyen szituációban ezt meg lehet így oldani. A kérdésben étterem szerepel: volt rá példa, hogy kaptunk férjemmel meghívást barátokkal. Utolsó pillanatban derült ki, hogy anyósom mégsem tud vigyázni rá, de ez konkrétan akkor volt, amikor már öltöztünk és indultunk. Kellemetlen lett volna s3gget csinálni a szánkból, lefoglalt asztal volt, már 2 hete terveztük. Vittük magunkkal, mert nem volt más megoldás. A gyerek csalódott volt, mert várta a nagymamázást, nem erre számított. Az nem lett volna megoldás, hogy egyikőnk otthon marad, közös barátok, bejelenteni valójuk volt, régen is találkoztunk (250 km választ el minket). Igen, beraktunk neki mesét. Nem volt hangos, senkinek nem kellett Bogyó és Babócát hallgatnia a szomszéd asztalnál, de azt sem ,hogy a gyerekem nyekereg, mert neki ehhez nincs kedve. Meg tudtuk beszélni, amit akartunk és a végére még a gyereknek is jó hangulata lett, megnyugodott. Most mégis mit kellett volna csinálni? Hogy engem ezért lenéz bárki? Nézzen. Azt valahogy mégis az én gyerekem a legértelmesebb az óvodában, nem tudnak olyat mesélni neki, amit ne ismerne már kívülről, a dalokat első hallásra elsajátítja, ha csak nem ismeri már eleve (nagyon sokat énekeltem neki mindig is), a könyvtárban név szerint ismerik már, mert gyakori vendégek vagyunk a mesekönyvek között. Meggyőződésem, hogy sokkal többet olvasok neki az átlagnál. Egyébiránt egyik reggel, mikor mesét akart nézni, végül egy David Attenborrough narrálta dokumentumfilmet nézett, illetve csak egy 5 perces részletet (Prehisztorikus bolygó). Azóta az ammoniteszek a kedvencei. Szóval azért nem minden az, aminek látszik.
tegnapelőtt 16:15
 30/55 anonim ***** válasza:
100%
Nem pont lenézem, ez nem jó szó, de rossz megoldásnak tartom én is. Azok miatt, mint a többi olyan válaszoló, aki nem ad ilyen helyzetben kütyüt. 9 éves a gyerekem, nem adtam soha étteremben telót neki.
tegnapelőtt 16:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!