Miért mennek étterembe a gyerekeikkel azok a kisgyerekes szülők, akiknek a gyerekei nem tudnak normálisan viselkedni?
Ma egy étteremben vacsoráztam és az őrületbe kergetett, hogy több gyerek is folyamatosan visongott és hisztériázott. És ez még a jobbik eset volt, régebben láttam már olyat is, hogy a randalírozó gyerek nekiszaladt a pincérnek. Miért gondolják a „kedves” érintett szülők, hogy alapvető elvárás lenne az étterem többi vendégétől, hogy elviseljék a neveletlen gyerekeik visongását?
35/F
Én az étteremben most egy 60 plusszos tahót halgattam végig.
Őt sem dobják ki pedig nem gyerek, nekik van mentségük, a tatának nincs.
Szerintem az is egy alap tanulási, tanítási folyamat része, hogy hogyan viselkedünk étteremben, így sosem volt gondom a kisgyerekes családokkal, csak ha erősen kirajzolódott, hogy az 5-6 éves gyerek most van először ilyen helyen és a szülők sem állnak a helyzet magaslatán.
Láttunk jópár ilyen családot mondjuk a wellness hétvégéink során. Az egy dolog, hogy kaja közben minden vendéget halálra idegesítenek, szerintem a kellemetlenebb az, hogy egy család úgy megy haza egy ilyen hétvégéről, hogy olyan rosszak voltak a gyerekek, hogy "soha többé". Magukra vessenek, nem a gyerek hibája, hogy a szülei nem tanították meg viselkedni. Nagyon jó példákat is látni és igen, ebben a tanulási folyamatban benne van, hogy egy gyerkőc végig visít egy-két vacsorát és ez kellemtlen mindenki számára, de majd a harmadikat már talán nem fogja, mégha ez téged nem is nyugtat meg.:D Vannak kifejezettem nem családcentrikus helyek pont emiatt, te járj ilyenekre.
1-re: hát a McDodó pont az a hely, ahol el kéne fogadni, hogy gyerekek rajcsúroznak, fiatalok bandáznak stb. És ahány McDodóban jártam, mindegyikben volt akkora alapzaj, hogy semmiféle gyerekvisongást nem kellett volna "elviselni" - mivel ki sem nagyon hallatszott volna a háttérzajból.
És még valami, még ha nem is a kérdéshez tartozik. A McDodót étteremnek nevezni kb. olyan, mintha a falusi kocsmában teli torokból éneklő, becsípett embert egy operaénekeshez hasonlítanánk.
"Ismerem a kérdezôt, amúgy igaza van, de azt elfelejtette megjegyezni, hogy az eset a mcdönciben történt :D"
Nem tudom ki az, aki az 1. választ írta, de az eset nem az említett gyorsétteremláncban történt, de egyébként ott sem kellene a neveletlen gyerekeknek visongani.
Nekem nem étterem volt. Kiállításra mentem párommal mint az egyik kiállító. Egy másik művész meg hozta a fogyatékos gyerekét. Végig üvöltött, hisztizett,ezzel tönkre vágva a versmondó kislány pillanatát és egy gyerekkórusét.
A gyerek nem tehet róla,de a szülőt nem értettem mivel kiderült otthon volt a komplett család, anyuka ,nagyszülők stb. és ő mégis elhozta az artikulátlanul ordító fogyatékost . Szegényen látszott hogy utál ott lenni, nem értem ha van otthon valaki aki vigyázzon rá és a gyerek szemmel láthatóan fél a környezettől, plusz tuti tönkre vágja a többiek estéjét akkor minek hozza el?
Ha tudom pl. hogy neveletlen a gyerekem előbb felkészítem hogyan viselkedjen mondjuk családi vacsorához stb. És csak ezt követően vinném étterembe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!