Miért mennek étterembe a gyerekeikkel azok a kisgyerekes szülők, akiknek a gyerekei nem tudnak normálisan viselkedni?
Ma egy étteremben vacsoráztam és az őrületbe kergetett, hogy több gyerek is folyamatosan visongott és hisztériázott. És ez még a jobbik eset volt, régebben láttam már olyat is, hogy a randalírozó gyerek nekiszaladt a pincérnek. Miért gondolják a „kedves” érintett szülők, hogy alapvető elvárás lenne az étterem többi vendégétől, hogy elviseljék a neveletlen gyerekeik visongását?
35/F
22# Van gyereked? Meg szoktad figyelni a gyerekek és a szüleik viselkedését ilyen helyzetekben? Mert én két dolgot látok. Az egyik az, hogy
1. Elmennek étterembe és mindent megtesznek, hogy a 1,5+ éves gyereknek megmagyarázzák, hogy hogy kell viselkedni, lekössék, stb. és a gyereknél ha egy-egy pár perces hiszti van is, azt tudják kezelni. Ha ez téged zavar, az kellemetlen, de el kellene gondolkozni, hogy ilyen esetben kinek kéne kerülnie az ilyen társasági helyeket. :)
2. A gyerek 5-6 éves, látszólag soha az életben nem volt ilyen helyen és a szülők sem tudják kezelni a helyzetet, ha a gyerek nem odaillően kezd viselkedni, majd az a vége, hogy még évekig nem mennek inkább ilyen helyre, vagy pont lesz*rják, hogy más esetleg pihenne, kikapcsolódna mellettük. Ezeket énsem szeretem, de ez nem a gyerek hibája, bugyuta szülőket meg nem fogsz tudni meggyőzni, hogy neked van igazad.
Mi 3 hónapos gyerekkel mentünk először étterembe, direkt az alvásidejében egy teraszos helyre. A legszélső asztalt választottuk, tudtuk hogy valószínű aludni fog az alvásidejében, főleg hogy szép az idő, friss a levegő és szeret aludni a babakocsiban. Szépen "meguzsonnáztunk", egyszer felsírt, akkor valamelyikünk odébb sétált vele és ennyi. Ha ezzel zavartunk valakit, az ne járjon étterembe, mi szerintem mindent megtettünk, hogy ne zavarjunk senkit. Ahogy egyébként azóta is, a mostmár lassan 2 évessel. Készülünk könyvvel, játékokkal, elmagyarázzuk neki miért vagyunk itt, mire várunk, nem lehet szaladgálni. Már otthon is felkészítjük hova megyünk és mit várunk tőle, úgy adjuk elő, hogy egy általa is várt dolog legyen. Ha nagyon izgága kimegy valamelyikünk járni vele egy kört, ismét elmagyarázzuk neki, hogy milyen finomat fogunk enni és legyen türelmes, utána elugrunk a közeli játszóra hintázni, ha szépen viselkedik, stb. Szóval egy ekkora gyerekkel, ha alkalmazkodnak az ő igényeihez is, akkor azért szerintem lehet bánni. Vagy csak nekünk van extra szerencsénk. :)
De ez az alapvető dolgok mellett (pl. a napirendjéhez való igazodás miatt lehet nem pontban délben fogunk ebédelni), teljes embert kíván és odafigyelést a szülőktől. Szóval azon gyerekek, akik nem tudnak normálisan viselkedni, szerintem olyan szülőkkel rendelkeznek, akik nem is normálisak ilyen tekintetben, így ne várj jobb belátást. :)
Egyébként ez a jelenség mindenhol megvan. A kedvencem, amikor a strandon a gyerek 3 perce pofán fröcsköl maga mellett 6 embert és a szülő még nevet is rajta, ahelyett, hogy odébb mennének egy kicsit.
*mindnekinek szenvedés
Autocorrect, elnézést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!