Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért mennek étterembe a...

Miért mennek étterembe a gyerekeikkel azok a kisgyerekes szülők, akiknek a gyerekei nem tudnak normálisan viselkedni?

Figyelt kérdés

Ma egy étteremben vacsoráztam és az őrületbe kergetett, hogy több gyerek is folyamatosan visongott és hisztériázott. És ez még a jobbik eset volt, régebben láttam már olyat is, hogy a randalírozó gyerek nekiszaladt a pincérnek. Miért gondolják a „kedves” érintett szülők, hogy alapvető elvárás lenne az étterem többi vendégétől, hogy elviseljék a neveletlen gyerekeik visongását?

35/F

2022. jan. 8. 23:27
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
72%
Az utcán nem tudod megtanítani olyan dologra, hogy viselkedük egy étteremben vagy boltban, ha azt se tudja mi az..
2022. jan. 9. 12:26
 22/30 anonim ***** válasza:
33%
Az utcán az utcaira, nyilván, amint megérett arra, hogy sétálunk, akkor kezdődik a közlekedésre nevelés. Az étterem is ilyen. Amint megérik rá, hogy elsajátítsa. Mondjuk a dackorszak után. Nem értem, hogy miért nincs annyi józan belátás a többi szülőben, hogy ne tegyen ki ilyen problémáknak senkit. Az egy dolog, hogy a másik, idegen embereket leszrja, de hogy a saját gyerekét is, akinek ez egyáltalán nem jó és még nem is való, az rettentő idióta hozzáállás.
2022. jan. 9. 12:32
 23/30 anonim ***** válasza:
96%

22# Van gyereked? Meg szoktad figyelni a gyerekek és a szüleik viselkedését ilyen helyzetekben? Mert én két dolgot látok. Az egyik az, hogy

1. Elmennek étterembe és mindent megtesznek, hogy a 1,5+ éves gyereknek megmagyarázzák, hogy hogy kell viselkedni, lekössék, stb. és a gyereknél ha egy-egy pár perces hiszti van is, azt tudják kezelni. Ha ez téged zavar, az kellemetlen, de el kellene gondolkozni, hogy ilyen esetben kinek kéne kerülnie az ilyen társasági helyeket. :)

2. A gyerek 5-6 éves, látszólag soha az életben nem volt ilyen helyen és a szülők sem tudják kezelni a helyzetet, ha a gyerek nem odaillően kezd viselkedni, majd az a vége, hogy még évekig nem mennek inkább ilyen helyre, vagy pont lesz*rják, hogy más esetleg pihenne, kikapcsolódna mellettük. Ezeket énsem szeretem, de ez nem a gyerek hibája, bugyuta szülőket meg nem fogsz tudni meggyőzni, hogy neked van igazad.

Mi 3 hónapos gyerekkel mentünk először étterembe, direkt az alvásidejében egy teraszos helyre. A legszélső asztalt választottuk, tudtuk hogy valószínű aludni fog az alvásidejében, főleg hogy szép az idő, friss a levegő és szeret aludni a babakocsiban. Szépen "meguzsonnáztunk", egyszer felsírt, akkor valamelyikünk odébb sétált vele és ennyi. Ha ezzel zavartunk valakit, az ne járjon étterembe, mi szerintem mindent megtettünk, hogy ne zavarjunk senkit. Ahogy egyébként azóta is, a mostmár lassan 2 évessel. Készülünk könyvvel, játékokkal, elmagyarázzuk neki miért vagyunk itt, mire várunk, nem lehet szaladgálni. Már otthon is felkészítjük hova megyünk és mit várunk tőle, úgy adjuk elő, hogy egy általa is várt dolog legyen. Ha nagyon izgága kimegy valamelyikünk járni vele egy kört, ismét elmagyarázzuk neki, hogy milyen finomat fogunk enni és legyen türelmes, utána elugrunk a közeli játszóra hintázni, ha szépen viselkedik, stb. Szóval egy ekkora gyerekkel, ha alkalmazkodnak az ő igényeihez is, akkor azért szerintem lehet bánni. Vagy csak nekünk van extra szerencsénk. :)

De ez az alapvető dolgok mellett (pl. a napirendjéhez való igazodás miatt lehet nem pontban délben fogunk ebédelni), teljes embert kíván és odafigyelést a szülőktől. Szóval azon gyerekek, akik nem tudnak normálisan viselkedni, szerintem olyan szülőkkel rendelkeznek, akik nem is normálisak ilyen tekintetben, így ne várj jobb belátást. :)

Egyébként ez a jelenség mindenhol megvan. A kedvencem, amikor a strandon a gyerek 3 perce pofán fröcsköl maga mellett 6 embert és a szülő még nevet is rajta, ahelyett, hogy odébb mennének egy kicsit.

2022. jan. 9. 13:41
 24/30 anonim ***** válasza:
80%
Persze, hogy van gyerekem, azért írtam, amit. A nem kompatibilis gyerek nem való oda. Akié meg igen, azzal baj sincs. Nem is rájuk fúj senki. De tényleg. Akié nem érett rá, mert nem érti, nem bírja ki, az minek viszi? Aki annyira sem veszi a fáradtságot, hogy megpróbáljon úrrá lenni a helyzeten, az mit érez? Én bevállalom, az én két és fél éves fiam nem kompatibilis egyelőre, mert pörgős és temperamentumos és dackorszakos. Nem a nyugodtan megülős fajta. Éppen ezért, mivel rendelkezem józan belátással, nem kínzom őt, sem magamat, sem másnak nem cseszem el az éttermezést. Pont úgy, mint amikor jogosan néznek ferde szemmel arra, aki bábszínházba viszi az arra éretlen, kiabáló, műsorozó, folyvást csak beszélő és kérdező gyerekét. Nem illik. Mi törekszünk arra, hogy élni és élni hagyni. Nem utolsó sorban pedig nevelni, akkor is, ha temperamentumos a gyerek. Az első pár hét az utcán is katasztrófa volt, de szépen megtnaulta, hogy fogja a kezem ha megyünk át az úton, vagy arrébb megy a járda közepéről, ha jönnek szembe. Az étteremhez meg, ahova nem járunk midig, nincs ennyi idő. Ott vagy alapból kompatibilis, vagy megvárjuk amíg rendben van és nem kap tőlünk mindneki más agybajt. Ez sajnos nem megy mindnekinek. Az nem az én hibám, lehet lepontozni.
2022. jan. 9. 14:06
 25/30 anonim ***** válasza:
23%
Ami 2 eves korig kialakul benne, az lesz az alap természete.
2022. jan. 9. 14:13
 26/30 anonim ***** válasza:
65%
Mi az, hogy étterem kompatibilis? Senki nem születik így, azzá kell tenni. :D
2022. jan. 9. 14:18
 27/30 anonim ***** válasza:
59%
De nem mindegy, hogy akkor, amikor már fogékony rá, vagy akkor, amikor mindnekinek szenvedett.
2022. jan. 9. 14:43
 28/30 anonim ***** válasza:
21%

*mindnekinek szenvedés

Autocorrect, elnézést.

2022. jan. 9. 14:48
 29/30 anonim ***** válasza:
64%
Enni mennek. A gyerek igy fogja megtanulni hogyan kell viselkedni . Toleraljuk mar egy kicsit egymast komolyan. Ne menjen sehova akinek gyereke van? Vagy csak olyan szulo mehet akinek seggen ul a gyerek? Szted minden csak a szulon mulik? Van a gyereknek habitusa meg stb.
2022. ápr. 28. 00:17
 30/30 anonim ***** válasza:
0%
Nem vitázom a továbbiakban olyannal, akinek az értő olvasás sem megy. Neked pedig láthatóan nem.
2022. ápr. 28. 12:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!