Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért mennek étterembe a...

Miért mennek étterembe a gyerekeikkel azok a kisgyerekes szülők, akiknek a gyerekei nem tudnak normálisan viselkedni?

Figyelt kérdés

Ma egy étteremben vacsoráztam és az őrületbe kergetett, hogy több gyerek is folyamatosan visongott és hisztériázott. És ez még a jobbik eset volt, régebben láttam már olyat is, hogy a randalírozó gyerek nekiszaladt a pincérnek. Miért gondolják a „kedves” érintett szülők, hogy alapvető elvárás lenne az étterem többi vendégétől, hogy elviseljék a neveletlen gyerekeik visongását?

35/F

2022. jan. 8. 23:27
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
34%

11!

Ő pl biztosan azért vitte el, hogy figyelmet és sajnálatos váltson ki az emberekből, egyfajta mártírnak tüntetve őt fel. Valószínűleg simán a művei miatt emberekből kapott volna száma elég figyelmet.

Kerdezo!

Van olyan is, hogy a gyerek amúgy normálisan viselkedik, így a szulokben fel se merül, hogy ilyen előfordulhat vele.

2022. jan. 9. 06:03
 12/30 anonim ***** válasza:
53%

Nagyon keserű életed lehet ha téged ez ennyire zavar, hogy veszed a fáradságot egy ilyen kérdés kiírásához.

Amíg nem volt gyerekem, engem is tudott zavarni egy egy gyerek, de magamban lerendeztem, hogy szerintem hogy kéne a szülőnek kezelnie. Annyira azért már nem érdekelt a dolog hogy vadidegenek visszaigazolására legyen szükségem. Eszembe sem jutott azt várni a szülőktől, hogy ne vigyenek gyereket étterembe.

Tudtam, hogy nekem kéne toleránsabbnak lennem.

Hozzáteszem, hogy én is addig voltam ilyen kiváló szülő (hogy tudjam mit kéne tennie a szülőknek) míg nem lett gyerekem.

Nem mellesleg én nem viszem étterembe a 3 éves fiamat mert nem az a típus aki képes lenne nyugton ülni az asztalnál. De szállodákban azért időnként megfordulunk mi is. Általában ha megunja az evést és nem bír nyugton maradni akkor egyikünk sétál vele egyet míg a másik fél befejezi a vacsorát, aztán csere.

2022. jan. 9. 06:40
 13/30 anonim ***** válasza:
60%
Fogadjunk a kérdezőnek nincs gyereke, sőt barátnője, felesége se. Azért ilyen ingerült és nagyokos.
2022. jan. 9. 08:28
 14/30 anonim ***** válasza:
60%

Én megértem a kérdezőt. Bár gyerekem nincs, van egy picike féltestvérem, aki korban a gyerekem lehetne és irdatlan rosszul viselkedik, ha elmegyünk étterembe a családdal. Konkrétan lesül a képemről a bőr (bár nem a gyerek a hibás). Legutóbb egy másik gyerekhez ment mindenáron játszani, láttam, hogy az anyukát baromira zavarja, mert gondolom nem más gyerekét akarta pesztrálni, ezért már én hoztam el a picit (mivel a szülei nem szóltak rá).

Azt megfogadtuk a párommal, hogy ha nekünk lesz gyerekünk se étterembe, se nyaralni nem visszük egy bizonyos korig (max kirándulni).

2022. jan. 9. 09:09
 15/30 anonim ***** válasza:
60%

Lefogadom te vagy az aki a bevásárlókocsi miatt is hápog..

Miért mennek? Most figyelj! Bármilyen hihetetlen számodra...de azért, hogy megtabulja ezt is a gyerek..

Te is voltál anno visongó, hisztiző, rohangáló, idegesítő kis szarzsák - bár ezt sajnos nem sikerült kinőnöd..

2022. jan. 9. 09:24
 16/30 anonim ***** válasza:
0%
*megtanulja
2022. jan. 9. 09:26
 17/30 anonim ***** válasza:
64%

Nekem van 2 gyerekem. (2és fél éves a nagy 3hónapos a kicsi).

Rendszeresen járunk étterembe, de még sosem voltam ilyen esetnek szemtanúja (mondjuk engem ez gyerek elött sem zavart)

Viszont több olyan kellemetlen szitu volt, ahol felnőttek miatt botránkoztam meg.

Mikor pl a házaspár az etteremben áll neki egymás torkanak esni

Vagy mikor a nönek mellettünk kérték meg a kezét és ott visitozott, meg majdnemcsak levetkőztette és nekiesett az embernek...

Vagy mikor a bácsi 1 pohár borral többet ivott, mint kellett volna, és fellökte a pincért...

Tudnék még sorolni ilyeneket....

Engem meg ezek zavarnak. És?!

Ha valaki ilyen helyre megy, számoljon azzal, hogy nem lesz egyedül, lehetnek "zavaró dolgok".

Ha ennyire kicsi az ingerküszöböd, ezen kiakadsz, rendelj házhoz..

2022. jan. 9. 10:49
 18/30 anonim ***** válasza:
77%

Nekem nyáron az étterem kerthelyiségében egy öreg tata ott lógatta ki a heréjét a szemben asztalnál a gatyájából, majdnem elhánytam magam.

Inkabb ezer visongó gyerek

Amúgy valahogy meg kell tanulnia, ha sose viszik sose tanulja meg.

2022. jan. 9. 10:57
 19/30 anonim ***** válasza:
62%
Nézd, én nem fogok otthonmaradni miattad, amíg 8 éves lesz a gyerekem. Neki is járnia kell ilyen helyekre, hogy megtanulja, hogy viselkedni kell. Természetesen, ha üvölt, rohangál, zavar másokat, rászólunk, igyekszünk elvonni a figyelmét- viszünk játékot, könyvet, kimegyünk vele kicsit. Próbálunk megtenni mindent, hogy ne legyen műsor, de nem mindig sikerül. Ez van.
2022. jan. 9. 11:14
 20/30 anonim ***** válasza:
66%
Én meg otthon és az utcán, és bárhol máshol tanítom meg viselkedni a két és fél éves gyerekemet és nem szivatom se őt, se magamat, se még sok másik embert egy olyan programmal, amivel nem kompatibilis a gyerekem. Nem az étteremben tanulunk viselkedni. Már egy alapból viselkedni tudó gyereket viszünk oda, hogy azt is megtapasztalja és megtanulja. Mi a jó abban, hogy szerencsétlen ott unatkozik? Előbb utóbb a kisbuddha is rosszalkodni kezdene ott, mert neki nem élmény. Neki csak kaja meg a felnőttek unalmas beszélgetése. A szülő is mehetne oda kikapcsolódni, meg mondjuk más is esetleg a saját asztaltársaságát szeretné hallani elsősorban. Értem, hogy nem lehet bezárva lenni, de ha nincs aki vigyázzon a gyerekre, akkor illene olyan programot valasztani, ami a gyereknek is való. A szülő önként vállalta a gyerekkel járó ideiglenes lemondásokat is. Én nem erőszakolnám így másra az idegbajt.
2022. jan. 9. 12:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!