Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam rá a kisfiam...

Hogyan szoktassam rá a kisfiamat a nyers gyumolcsre/ zoldsegre?

Figyelt kérdés
3,5 éves kisfiam nem hajlandó meg megkóstolni sem a gyumolcsoket. Baba koraban szokott enni többször is, aztán egyik napról a masikra megutálta. Hiába kinalom barmivel, csak fujjog, meg sem kóstolja. Mi szulok sok gyumit fogyasztunk. Zoldsegeket legalább főve megeszi.
febr. 16. 20:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam levest nem eszik

3 éves és életében talán 2 tányér levest evett meg .

Szerintem ha főve megeszi, nyersen felesleges kinalgatni.

Gyümölcsből meg probaljatok kintobb fajta gyümölcsöt, valamelyik biztos fog neki izleni

febr. 16. 21:13
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha leturmixolod, az segíthet. A négy éves unokatesómat úgy vettem rá a gyümölcsökre, hogy leturmixoltam őket, amikor nem figyelt, adtam a turmixnak valami fantázianevet és úgy megitta. Mit tudom én, azt mondtam neki, hogy ez egy szuperital, xy kedvenc meséjének a szereplője is ezt issza, azért tud úgy ezt és azt csinálni.
tegnapelőtt 00:01
 3/10 anonim ***** válasza:
14%
Vagy megeszi vagy éhes marad. Ennyi.
tegnapelőtt 06:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg megpróbálkozhatsz vele, hogy vicces formákra vágod, vagy arcokat raksz ki belőle vagy ilyesmi? Pinteresten vannak nagyon jó ötletek. Nem tudom, a kisfiad mennyire fogékony az ilyesmire, nálunk a nagyobb lányom (4,5 éves) sokszor megevett dolgokat, amiket amúgy nem kért volna, ha sütikiszúróval csillagformákra vágtam vagy rajzoltam rá ketchuppal arcot, meg ilyesmi. Lehet, hogy nálatok is beválna.
tegnapelőtt 06:48
 5/10 anonim ***** válasza:
37%
#3 remélem neked is ezt mondták ha nem érted meg azt amit nem szeretsz, és éhes gyomorral mentél aludni
tegnapelőtt 06:58
 6/10 anonim ***** válasza:
52%
Miett probléma ha nem eszi meg?
tegnapelőtt 07:55
 7/10 anonim ***** válasza:
52%
Miért csinálsz problémát ott ahol nincs? Én 5 éves fiam alman kívül semmilyen gyümölcsöt nem eszik, zöldséget meg semmit. Mindig kínálom, ennél többet nem erőltetem.
tegnapelőtt 10:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Csinálj a gyümölcsből fagyit
tegnapelőtt 11:45
 9/10 anonim ***** válasza:

Semmiképp ne erőltesd. Legyen mindig az asztalon, néha kérdezd meg kér-e, de azt se mindig hogy ne érezze erőltetésnek.

Nálunk a bölcsi/ovi okozta a gyümölcs/zöldségutálatot. Bár igazából minden ételt megutált ami a bölcsiben van. Azért vagyok ebben ennyire biztos, mert még a bolognait is megutálta, pedig azt régen imádta, meg minden gyerek imádja. Ebben sok szerepe van abban, hogy a bölcsiben ehetetlen ételeket adnak, meg hogy erőltetik az evést egy amúgysem kellemes környezetben! Sajnos.

Pszichológushoz fogjuk vinni és terápiát fogunk megpróbálni.

tegnap 15:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Felnőtt vagyok, sohasem szerettem kimondottan a gyümölcsöket. Befőttnek igen, de "nyersen" nem.
ma 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!