Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól engedtétek a gyerekne...

Mikortól engedtétek a gyereknek, hogy bepanírozza és fogdossa a nyers húst?

Figyelt kérdés
2022. jan. 26. 12:39
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
92%
2.5 évesen segített
2022. jan. 26. 12:39
 2/26 anonim ***** válasza:
92%
3éves lehetett, mikor már segített panírozni, azóta is csinálja
2022. jan. 26. 13:04
 3/26 anonim ***** válasza:
93%
Gyakorlatilag már 1,5 éves kora körül segíteni akart mindenben a konyhában. Én már akkor is adtam neki kis darab husikat, amiket "panírozhat", inkább a saját szórakoztatására, ez plusz feladat, nem segítség nyilván. :) Mindig igyekeztem ilyenekkel lekötni.
2022. jan. 26. 13:05
 4/26 anonim ***** válasza:
61%
Akármilyen tésztát begyúrhattak 1,5-2 évesen is, segítettek bepakolni a rakott krumpli összetevőit, dobálni a cseresznyét a piskótára, kivehettek bármit a hűtőből... De nyers húshoz én a 4 évesemet sem engedem hozzányúlni, nem tudja még úgy kontrollálni, hogy ne nyúljon a szájához.
2022. jan. 26. 14:09
 5/26 anonim ***** válasza:
86%
1,5-2 éves kor között
2022. jan. 26. 14:11
 6/26 A kérdező kommentje:
3 éves kislány, segít főzni mindig, de a nyers hús tojás stb azért más, mert ahogy előttem írták akármikor a szájához nyúlhat és hát nem biztos hogy az jó neki.. de akkor legközelebb lehet bevonom ebbe is és még jobban figyelem mit csinál nehogy bekapja.
2022. jan. 26. 15:18
 7/26 anonim ***** válasza:
77%

2 évesem mèg szájturkálós

Nagyot 3 évesen simàn hagytam… ő is szájbászós volt sokáig.

2022. jan. 26. 15:48
 8/26 anonim ***** válasza:
56%

7. Vagyok

Sima tészta ilyesmi rég mehetet..

nem is a tojás ( szalmonella ellen kezeltet vezsek).. a hús miatt nem hagytam..zöldséget 1,5 évesen már hagytam

2022. jan. 26. 15:49
 9/26 anonim ***** válasza:
80%
Ne engedd, hogy szopogassa a húst, vagy lenyalja a kezét. De az, hogy mondjuk az arcához, szájához nyúl, hát nem tudom... Nekem ez már a túlféltés kategória, de ez én vagyok. :)
2022. jan. 26. 16:02
 10/26 A kérdező kommentje:

Utolsónak: én is arra gondoltam a “szájához nyúl” alatt hogy lenyalja bekapja az ujját. Az hogy pl a haját elveszi a szájától ha odalóg vagy megvakarja mert viszket az nekem sem probléma. Egyáltalán nem vagyok ilyen túlféltős anyuka.

Amíg én lepirítom a húst sonkát stb addig ő összekeveri a szószport tejjel/vízzel. Zöldséget pucolom ő megmossa, linzer mézeskalács stb tésztákat gyúrja. Rizst beleönti a tálba stb. Konkrétan mindent engedek neki csak a nyers húst éreztem eddig tabunak valamint a forró olajat (sültkrumplit beletenni, roston húst sütni és társai). De kövi alkalommal már meg fogom neki engedni a panírozást.

2022. jan. 26. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!