Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól engedtétek a gyerekne...

Mikortól engedtétek a gyereknek, hogy bepanírozza és fogdossa a nyers húst?

Figyelt kérdés
2022. jan. 26. 12:39
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
81%
Hat az enyem 5 eves es 1,5 eves kora ora surog forog velem a konyhaban 2 evesen mar bepacolta a husikat, marmint bemasszirozta a fuszereket meg ilyesmi. Soha nem volt semmi baja
2022. jan. 26. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/26 anonim ***** válasza:
26%

#20, feltöröm a tojást fél perc, felverem 1 perc, reszelek bele sajtot 1 perc, de legyen másfél, ha ettől jobb lesz neked. Reszelek egy kis szerecsendiót is, 10 mp. A tésztát meg a szalonnát gondolom nem tartalmazza a zacskó, ergo azt az időt felesleges ideszámítani.


Bolognaihoz pedig - mivel a gyerekek egyik legnagyobb kedvence - mindig van a fagyasztóban előre lereszelt répám és zellerem, paradicsomot nyár végén teszek el rengeteget, bort a gyerekek miatt nem teszek bele (az alkohol kifő, de az ízét sem szeretném még velük megismertetni). Zöldségeket előveszem, bedobom a lábasba fél perc, paradicsomot kihalászom a tárolóból, ráöntöm a húsra 2 perc, télen a szárított fűszereket rászórom fél perc alatt, nyáron meg +5 perc, amíg kimegyek friss bazsalikomért és kakukkfűért. Hús és tészta gondolom ez esetben sincs a zacskóban, bár ki tudja. 😄

2022. jan. 26. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/26 anonim ***** válasza:
83%

OFF TÉMA (bocsánat):

22: speciel a carbonara pont nem így készül, de ne zavarjon... hacsak nem nyers sajtos tojást löttyintesz a tésztára. Az viszont nem carbonara...

Mellesleg nincs mindenkinek fűszernövényes kertje sem. Senkinek semmi baja nem lesz attól, ha NÉHA zacskós cuccot használ.

2022. jan. 27. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/26 anonim ***** válasza:
52%
Nem a 20-as vagyok, de tökéletesen leírta a carbonara szószt. Ugye tudod, hogy a tejszínnek semmi keresnivalója benne?
2022. jan. 27. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/26 anonim ***** válasza:

Ki mondta, hogy tejszín kell bele? De nem is nyers tojást kell a tésztára önteni...

"A tojás nem találkozhat hirtelen hővel, úgy készítsük el, mintha zabaione krémet készítenénk, és vízgőz felett (például, ahol a tészta már fő) verjük fel a tojást a pecorino sajttal együtt kézi habverővel.

Vigyázzatok! Kerüljétek az effetto fritatta, vagyis a rántotta effektust. A hőtől ugyanis a tojás rántottává válik. Ilyenkor arra kell nagyon figyelni, hogy a hőmérséklet ne menjen 75 fok fölé. A tojás a vízgőz felett kevergessük, és legfeljebb 54 fokig engedjük, hogy melegedjen, aztán vegyük le a vízgőz felől. Ha már krémes lett a szósz, tegyük félre." (forrás: [link]

2022. jan. 27. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/26 anonim ***** válasza:
87%

Én nem értem mivan itt emberekkel. Komolyan képes valaki belekötni egy emberbe azért, mert havi kétszer por alapú cuccot főz otthon? :D Nem ez volt a kérdés...

Komolyan már félek itt leírni bármit is, mert rögtön felnégyelnek, hogy gyerek kínzó vagyok.

2022. jan. 27. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!