Mikortól engedtétek a gyereknek, hogy bepanírozza és fogdossa a nyers húst?
#20, feltöröm a tojást fél perc, felverem 1 perc, reszelek bele sajtot 1 perc, de legyen másfél, ha ettől jobb lesz neked. Reszelek egy kis szerecsendiót is, 10 mp. A tésztát meg a szalonnát gondolom nem tartalmazza a zacskó, ergo azt az időt felesleges ideszámítani.
Bolognaihoz pedig - mivel a gyerekek egyik legnagyobb kedvence - mindig van a fagyasztóban előre lereszelt répám és zellerem, paradicsomot nyár végén teszek el rengeteget, bort a gyerekek miatt nem teszek bele (az alkohol kifő, de az ízét sem szeretném még velük megismertetni). Zöldségeket előveszem, bedobom a lábasba fél perc, paradicsomot kihalászom a tárolóból, ráöntöm a húsra 2 perc, télen a szárított fűszereket rászórom fél perc alatt, nyáron meg +5 perc, amíg kimegyek friss bazsalikomért és kakukkfűért. Hús és tészta gondolom ez esetben sincs a zacskóban, bár ki tudja. 😄
OFF TÉMA (bocsánat):
22: speciel a carbonara pont nem így készül, de ne zavarjon... hacsak nem nyers sajtos tojást löttyintesz a tésztára. Az viszont nem carbonara...
Mellesleg nincs mindenkinek fűszernövényes kertje sem. Senkinek semmi baja nem lesz attól, ha NÉHA zacskós cuccot használ.
Ki mondta, hogy tejszín kell bele? De nem is nyers tojást kell a tésztára önteni...
"A tojás nem találkozhat hirtelen hővel, úgy készítsük el, mintha zabaione krémet készítenénk, és vízgőz felett (például, ahol a tészta már fő) verjük fel a tojást a pecorino sajttal együtt kézi habverővel.
Vigyázzatok! Kerüljétek az effetto fritatta, vagyis a rántotta effektust. A hőtől ugyanis a tojás rántottává válik. Ilyenkor arra kell nagyon figyelni, hogy a hőmérséklet ne menjen 75 fok fölé. A tojás a vízgőz felett kevergessük, és legfeljebb 54 fokig engedjük, hogy melegedjen, aztán vegyük le a vízgőz felől. Ha már krémes lett a szósz, tegyük félre." (forrás: [link]
Én nem értem mivan itt emberekkel. Komolyan képes valaki belekötni egy emberbe azért, mert havi kétszer por alapú cuccot főz otthon? :D Nem ez volt a kérdés...
Komolyan már félek itt leírni bármit is, mert rögtön felnégyelnek, hogy gyerek kínzó vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!