Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megeri triciklit venni?

Megeri triciklit venni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 2 honap mulva lesz 2 eves a kisfiam, de meg mindenhova babakocsival jarunk, mert egyszeruen 10 perc seta utan feladja es nem jon tovabb, cipelni en meg mar nem tudom sokat.

Szeret motorozni, de ezzel is ez a baj, 10 perc utan nem jon vele tovabb.

Amugy itthon a hazban es a kertben kb maratont fut le, egesz nap rohangal, de ha kinti setarol van szo, egyszeruen nem akar tobbet setalni, nem is ertem :D

A motorhoz ugye nincs tolokar, ezert gondoltam triciklire. Amugy szivesen ucsorogne rajta, ha tolnam.

De egyaltalan van olyan gyerek, aki tud tiriciklivel menni? Igaz csak egy babat ismerek, de o mar reg futobiciklizett 2 evesen, viszont a triciklit meg akkor se birta hajtani, tul nehez volt neki.

Azert meg nem akarok venni plusz egy “babakocsit”, hogy hasznalni ne tudja, a cel az, hogy tudjon vele menni is, de tudjam tolni is.

Ebben az esetben van ertelme? Vagy tenyleg csak arra valo, hogy uljon benne a gyerek?

ma 09:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%

Nem fogja tudni hajtani. Így én biztos nem vennék.

Egyébként amikor már tudja hajtani - ami nem két évesen lesz - triciklivel akkor sem lehet hosszú távokat menni, én se tudnék/akarnék - annyit kell tekerni - mivel nincs lánchatás és a kereket tekered áttét nélkül, hogy nem éri meg annyi energiát belefektetni, plusz nem lehet vele gyorsan menni >> hamar megunják.

ma 09:29
 2/15 anonim ***** válasza:
52%

Mi vettünk, nem bántam meg.

1 évesen a babakocsiban ordított a nagy. Akkor vettem. 2 éves koráig triciklivel toltam. Azt viszont élvezte.

A kicsi megörökölte. Vele 1-3 éves kora közt használtuk.

Nekünk tuti megérte.

Tricikliként pedig valóban nem használták sosem. Csak én toltam benne őket.

ma 09:51
 3/15 A kérdező kommentje:

Okes kosziii!!! 🙂

2 babakocsink is van es nincs veluk baja, o szivesen ul benne. Szoval ezert nem vennek, mert nekunk felesleges. De korulnezek, hatha van valami mas tolokaros jargany, ami mukodhetne. Scoot&ride-ot lattam, de eleg huzos az ara. 😬

ma 10:01
 4/15 anonim ***** válasza:
53%
Nekünk megérte, 2 éves szülinapjára kapta, ugyanazon okból mint nálatok. Most lesz tavasszal 3 éves, és még mindig imádja a triciklit. Magától hajtani nem tudja, de tekeri szorgalmasan, nagyon jól elvan benne. Egy ennyi idős gyereknek már szerintem nem kényelmes a babakocsi, abban nem lenne el, viszont nagyobb távokra nekünk még mindig nem képes (túl kényelmes hozzá, fizikailag képes lenne). Mi nagyon sokat sétálunk, kirándulunk, várost nézünk, órákat még nem tudna lesétálni.
ma 10:13
 5/15 A kérdező kommentje:

Nalunk tokeletesen elvan benne. Meg aludni is szokott, szoval gondolom kenyelmes :D

Egyebkent is 25 kiloig terveztek, most o 11 kilo, elvileg hasznalhatna vagy nem tudom. 6-7-8 eves korig? 🤣

De nyilvan akkor mar hosszra biztos kinone, most meg boven jo.

ma 10:17
 6/15 A kérdező kommentje:

Szoval a mi esetunkben ezert nincs ertelme kvazi egy harmadik babakocsinak, ezert erdekelt, hogy tudjak-e hajtani. De akkor nem.

Nyilvan az mas, ha a babakocsit utalna.

ma 10:18
 7/15 anonim ***** válasza:
54%
Persze, akkor más a helyzet, nekünk 2 éves kora körül már fizikailag is kényelmetlen volt a babakocsi, mert nagynövésű, lelógott a lába, stb, amúgy ő is szeretett benne ülni. Ha nektek kényelmes, akkor ugyanazt a funkciót tölti be. :)
ma 10:26
 8/15 anonim ***** válasza:
68%

Én nem vennék. Szerintem a babakocsinál nem tud többet. Sőt nehezebb irányítani, kevesebb pakolóhely van rajta, nagyobb helyet foglal. Én csak akkor látom értelmét, ha nem ül meg a gyerek a babakocsiban, ebben meg igen.

Meg azért folyamatosan ahogy nő egyre nagyobb távokat lesz képes megtenni, lehet pár hónap múlva már semmi gond nem lesz a gyaloglással.

ma 11:05
 9/15 anonim ***** válasza:
40%

Esetleg ha tolod benne neha rarakja a labat es gyakorolja a pedalozast. Nem fogja tudni azt sem sokaig tekerni. Mi is vettunk es csak nyuglodes volt.

Nem tekerte, nyuglodott benne

ma 11:07
 10/15 anonim ***** válasza:
82%

Teljesen felesleges. Csak babakocsipótlék azoknak, akik cikinek tartják a babakocsit. Nem tud többet, sőt. Nem kényelmesebb, nem lehet benne aludni. Tekerni nem fogja.

Csak arra jó, hogy valaki elmondhassa: "mi már nem használunk babakocsit".

ma 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!