6 évest fogyókúráztatni?
A lányom 6 éves (1 hete töltötte a 6-ot) 124 cm és 26 kg.
Igazából sokat eszik, de viszonylag normálisan (tehát nem nasiból eszik sokat, hanem normálisabb ételek: zöldség, gyümölcs, tojás, szendvics, tejtermékek, zab, köles ilyesmi) Nyilván nasizni is szokott, de próbálok abból is normálisabbakat venni neki (cukormentes, nem csoki nem cukor nem nyalóka nem chips) De így is jóval több a súlya mint a hasonlü korú ismerősöknek, 18-21 kg körül van a legtöbb kis barátja, bár általában alacsonyabbak is de azért mégis jelentős a különbség. Próbálom neki kicsit visszafogni az evést, de azért egy gyereknél nem olyan könnyű. A ti hasonló korú gyereketek hány kg?

Bemásolom a korábbi válaszom
Jó ötlet, megnézem a táncszőnyeget is. Olyanunk nincs. Amúgy rengeteget mozog szerencsére, kertes házban lakunk, legtöbb helyre biciklivel járunk minden nap vagy gyalog (tegnap is 6 km volt, amit összesen gyalog mentünk vele ide-oda) kertben is sokat bicajozik, rollerezik, játszik a kutyákkal, szaladgálnak, ha olyan idő van kertészkedik velünk. Most meg úszni akarjuk még majd vinni tanfolyamra, hogy megtanuljon, utána meg lehet keresünk neki valami állandó sportot. Szerencsére egész jó a teherbírása, tavaly volt Szicílián/Cipruson, hogy napi 10-15 km-es túrákat is megtett velünk egy nap gyalog, de bicajjal is megtett ennyit egy huzamban már tavaly nyáron is. (Szoktunk bicajtúrára menni nagyon sokat)
Nyilván jár oviba is, ott is mozognak sokat, udvarra is mennek, torna is van nekik heti 2*.
Járunk amúgy játszóházba is gyakran a Köki Terminálba meg a Mammutba
Szerintem ez evidens hogy egy gyerek mozog, melyik gyerek az aki nem rohangál állandóan?
Ne haragudj, de komolyan szerinted nem fogócskázik meg rohangál?
Nagyon kevés az a gyerek, aki nem rohangál 😂😂 Minden nap szokott fogócskázni, vagy a barátaival, vagy a kutyákal, vagy az apjával
A vilag 8. csodája lenne ha ettől fogyna.
Én is sportolok, zumba, konditerem és futás mégis 160 cm 72 kg vagyok, nem nagyon fogyok évek óta sajnos (nem vagyok total izmos) Próbálok jól enni, de néha nem sikerül, tudom hogy az lenne a kulcs pedig mert kb 70% a kaján múlik 30% a mozgáson, ez tudományos tény
Azért meredek azt gondolni hogy zsírt meg tepertőt eszik valaki meg ilyeneketdl de ha fogócskázik attól vékony lesz. Szerintem ezért pontoztak le.
Még annyit teszek hozzá hogy értsd 2 példa
1. Én most sokat mozgok, de viszonylag sokat is eszek (nem rengeteget, csak sajnos többet mint szoktam) egy dekát se fogyok 1 éve, volt olyan hogy nullát mozogtam de kevesebbet ettem és akkor fogytam elég gyorsan
2. Ismerek olyan kisfiút aki a lányommal egy idős de 36 kg, korábbi szteroidos kezelés alatt felszedett sokat. Ő is rohangál és súlyából adódóan ömlik róla a víz úgy hogy csavarni lehetne a pólójából, semmit sem fogyott, most orvosi tanácsra az étrendjét kikupálták, nasi 0, üdítő nulla, nagyon számolják neki miből mennyit ehet, már le is adott 3-at, 39 volt.
Szóval egyértelműen az étkezés számít jobban. Én is azon akarok változtatni, csak mivel az én lányom nem eszik iszik sok felesleges üres kalóriát nehezebb változtatni.
De amúgy mérem minden nap majdnem, szerencsére 26 kg fél éve, legalább hízni nem hízik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!