6 évest fogyókúráztatni?
A lányom 6 éves (1 hete töltötte a 6-ot) 124 cm és 26 kg.
Igazából sokat eszik, de viszonylag normálisan (tehát nem nasiból eszik sokat, hanem normálisabb ételek: zöldség, gyümölcs, tojás, szendvics, tejtermékek, zab, köles ilyesmi) Nyilván nasizni is szokott, de próbálok abból is normálisabbakat venni neki (cukormentes, nem csoki nem cukor nem nyalóka nem chips) De így is jóval több a súlya mint a hasonlü korú ismerősöknek, 18-21 kg körül van a legtöbb kis barátja, bár általában alacsonyabbak is de azért mégis jelentős a különbség. Próbálom neki kicsit visszafogni az evést, de azért egy gyereknél nem olyan könnyű. A ti hasonló korú gyereketek hány kg?
3
Jó ötlet, megnézem a táncszőnyeget is. Olyanunk nincs. Amúgy rengeteget mozog szerencsére, kertes házban lakunk, legtöbb helyre biciklivel járunk minden nap vagy gyalog (tegnap is 6 km volt, amit összesen gyalog mentünk vele ide-oda) kertben is sokat bicajozik, rollerezik, játszik a kutyákkal, szaladgálnak, ha olyan idő van kertészkedik velünk. Most meg úszni akarjuk még majd vinni tanfolyamra, hogy megtanuljon, utána meg lehet keresünk neki valami állandó sportot. Szerencsére egész jó a teherbírása, tavaly volt Szicílián/Cipruson, hogy napi 10-15 km-es túrákat is megtett velünk egy nap gyalog, de bicajjal is megtett ennyit egy huzamban már tavaly nyáron is. (Szoktunk bicajtúrára menni nagyon sokat)
11
Ja értem :( Már ritkán járok fel ide, de ja, régebben is volt ilyesmi, valóban. Ahogy a tv nézéssel meg agyhalott zombit.
11-re:
Hát pont ide senki nem írta rajtad kívül.
Viszont írtak teljesen korrekt étkezési tanácsot.
Az a baj az oviról fogalmam sincs mennyit eszik.
Étlapot nézem és hála égnek nálunk nagyon korrekt, normális, gyerekeknek való menük vannak összeállítva, de ugye nem vagyok ott, nem tudom mennyit eszik egész nap. Ha hazaér sokszor nagyon éhes.
Szerintem semmit nem számít, mennyit és mit eszik.. nálunk reggelire sültkolbász kenyér tepertő ment bő zsírban sült bundással, zsírszalonnával, napközben menzakaja, vacsira zsíroskenyér meg pörkölt nokedlivel, sok sok lángos, fánk, pogácsa és extra pálcika gyerekek voltunk.
Én hagynám(és hagytam), hogy azt egyen, amit akar, amennyiben eszik zöldséget és valami husit is, de leginkább pékterméken nőtt fel és vékony volt mindig. Mert rengeteget szaladgált, és tudom, hogy a sokszor keveset az ajánlás, de inkább ritkábban evett többet, főleg este és reggel(a menzakajából csak az édes péksüti csúszott tízóraira és ugyanez vacsira:)
Sokat kell futnia, játszani, mozgatni.. nem mozog eleget. Üljetek be játszóházra egy napra hetente legalább egyszer, legyen kis haverja és kergetőzzenek. Az enyém képes volt reggeltől rohangálni estig hétvégente játszóházban, úszott az izzadságban, ki volt pirulva, vagy néha ovi helyett is a többi gyerekkel rohangált jóidőben játszón túlmelegben/hidegben játszóházban. Rendkívül aktív volt, mászott, szaladt folyamatosan és gyorsan.
Van több ismerős, aki azt hiszi, a gyereke sokat mozog, de tökre nem. Lassú gyerekek, kellemesen kis erőfeszítéssel mozognak(bicikli pl), ahelyett, hogy többször rövid ideig mindent beleadnának egy fogócskába. Ez jobban "fogyaszt" és több energia kell hozzá. Én is eltekergetek a bringán, de rövid ideig mindent beleadva egészen más. Kergessétek, fogócskázzatok, ijesztgesd, hogy "elkaaaaplaaak" és szaladjon a barátaival, fuss te is rendesen, hadd kelljen rákapcsolniuk:) Ma voltam spinningen és 2esen lazán tekerve 20 perc alatt csak 100 kcalt égettem el, meg sem izzadtam. 9esen meghúzva fele idő alatt ment le 100 kcal. Intenzíven mozogjon, ha mozog, amúgy smemit sem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!