6 évest fogyókúráztatni?
A lányom 6 éves (1 hete töltötte a 6-ot) 124 cm és 26 kg.
Igazából sokat eszik, de viszonylag normálisan (tehát nem nasiból eszik sokat, hanem normálisabb ételek: zöldség, gyümölcs, tojás, szendvics, tejtermékek, zab, köles ilyesmi) Nyilván nasizni is szokott, de próbálok abból is normálisabbakat venni neki (cukormentes, nem csoki nem cukor nem nyalóka nem chips) De így is jóval több a súlya mint a hasonlü korú ismerősöknek, 18-21 kg körül van a legtöbb kis barátja, bár általában alacsonyabbak is de azért mégis jelentős a különbség. Próbálom neki kicsit visszafogni az evést, de azért egy gyereknél nem olyan könnyű. A ti hasonló korú gyereketek hány kg?
Nem kell nassolni, borzaszto a magyar etkezesi kultura.
Ami kell : napi 5 ekezes, ebbol a tizorai / uzsonna zoldseg vagy gyumolcs, olajos magvak, teljes kiorlesu keksz stb. .
Fo etkezes : tiszta feherje, szenhidrat, rost. Evesek kozott SEMMI !
Cukros udito, egyeb szemetek helyett viz.
Es MOZGAS. Ez kell egy gyereknek ( meg persze a felnottnek is).
2-esre miért nyomtak hárman is pirosat?
Nem én írtam, de teljesen igaza van. Az nyomott rá pirosat, aki cukrozott üdítővel itatja a gyerekét és állandóan nasival tömi?
Hú köszönöm az értelmes válaszokat, mondjuk fele nem az :D De tekintsünk el ettől.
2-es
A nasi nyilván általában a tízórai vagy az uzsonna nála. Sehol sem írtam, hogy 5 étkezésen felül nassolna még.... Bár ha így lenne sem rohannék falnak, mint írtam nem cukor, csoki, nyalóka és társait kap. Plusz amúgy sem vagyok híve ennek a tiltásnak, mert annál jobban érdekelni fogja. Gondolom a te gyereked is jár közösségbe, ott is kapnak Dörmit meg tortát ha szülinap van vagy ilyesmi, nem fogok ezen tamtamot verni amúgy. A ló túloldalára se kell átesni egy gyerekkel mert majd jó komplexusos lesz.
5-ös, nem, nem tömöm állandóan nasival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!