Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináltok otthon egész...

Mit csináltok otthon egész nap 2-5 éves kisgyekekkel? Mese megy fél nap vagy folyamatosan foglalkoztatjátok öket?

Figyelt kérdés

1,5 éves és 3,5 éves gyerekeink vannak, akiket imádunk, de borzasztó lassan telik el velük egy nap 🙈 Amikor a nagy az oviban van, még csak-csak, de ilyen szünetekben meg hétvégén egyszerűen nem is tudjuk már, mivel kössük le őket egész nap.

Néha eljátszanak már együtt, de nem sokat, na meg akkor is közéjük kell csapni alkalomadtán, ha beindul a veszekedés. Amugy reggek 6kor felkelnek és este fél 9 körül alszanak el, van közte 1 óra alvás délben, de közben napi 12+ órában foglalkozni kell velük.

Gyurmázunk, autózunk, könyveket nézünk, legózunk, stb. De baromi unalmas órákon át ott ülni a szobaban játszani, és azon szoktunk gondolkodni a férjemmel, vajon más szülők is ott ülnek minden egyes nap órákat a gyerekkel folyamatosan, vagy mit csinálnak? Más nem unja?

Nyilván mesézhetnek is kicsir, a házimunkába is bevonjuk őket, kint is vagyunk mindennap, de a nap 80%-a úgy telik el, hogy valamit csinálni kéne velük.

Nálatok hogy van ez?

#Gyerej
jan. 1. 14:44
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
59%
Igen, kb egész nap velük foglalkozik valamelyikünk. Amíg a nagyobbak kicsik voltak akkor is. Most a legkisebb 2 múlt, ő 24/7 rajtam lóg, ha mesét néz is velünk nézi.
jan. 1. 23:37
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Én még játszóházat mondanék, illetve elmenni ilyenkor valami wellness helyre, pár napra. Még esetleg nagyszülő jöhet számításba. És akkor ugye a játszótér, hogy legyenek kint is. Mondjuk nagyszülőkkel, ha még bírják vagy vállalják, vagy elvinni hozzájuk.
jan. 1. 23:42
 23/24 anonim ***** válasza:
23%

Szintén 1,5 és 3,5 évesek. Mese TV-ből a nagyszülőknél van, nálunk be kell érjék a könyvvel és a diafilmmel, szórakoztatni szoktuk őket, de messze nem 0-24-ben. A nagyobbik elfoglalja magát, ő szórakoztat engem és nem én őt :). A viccet félretéve: van, hogy fél-egy órát is elrohangál vagy játszik a legoval, aztán odajön hozzám, dumál egy csomót vagy leül mellém könyvet "olvasni" aztán megint elmegy. A kicsinek meg az a fontos, hogy a közelében legyek. Játszik (értsd: szétrámol vagy ön- és közveszélyes szándékai vannak), néha odajön hozzám, az ölembe bújik aztán megy tovább. Ha csinálom a házimunkát, ő is be akar szállni, csak nem mindig sikerül. Ma például elkezdte leszedni a vizes ruhát. Néha egymással is eljátszanak. A kert a legtutibb, természetesen figyelni kell rájuk, de általában jól elvannak.

Én nem mondanám, hogy lassan telik velük egy nap, unatkozni nem szoktam több okból sem: pörög a két gyerek, őket már nézni is fárasztó, van egy csomó házimunka, olvasni is tök jó lenne, dolgozni is kellene (bár azt két gyerek mellett nem szoktam, inkább alvásidőben) és egyébként szeretek duploból építeni ;).

jan. 1. 23:58
 24/24 anonim ***** válasza:

2,5 éves a fiam. Nincs TV nézés.

Játszunk, játszik, sétálunk. Gyurmázunk, rajzolunk, autózunk.

Szerencsére ő azért eljátszik magában is, ha kell.

Meg az olvasás az, amit képes lenne 0-24-ben hallgatni. :D

Sokszor felváltva olvasunk neki, mert már unalmas a 3. Anna,Peti és Gergő, vagy a 13.Bogyó és Babóca. De van, hogy a 13 éves nővére is olvas neki. Egyszerűen imádja a könyveket.

De mondom, nekem szerencsém van vele, mert ha mondom, hogy gyorsan elmosogatok, vagy főzök, akkor elvan egyedül is addig. Vagy ha nem, akkor jön segíteni.

Jó időben sokkal könnyebb, olyankor szinte csak aludni jövünk be, egész nap kint vagyunk. De mióta hideg van, max.1-2 órát vagyunk kint, aztán már mondja, hogy elég volt, menjünk be.

jan. 2. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!