Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki találta ki pontosan azt a...

Ki találta ki pontosan azt a hülyeséget, hogy az a helyes gyereknevelés, amit ma alkalmaznak?

Figyelt kérdés
Azt, hogy úgy van nevelve a gyerek, hogy így tizenéves koráig semmit se tudjon a világról és azt mondják neki, hogy az a világ, ami a mesékben van aztán meg szembe jön a valóság. Én egyébként nagyon szeretem a meséket, de akkor is a mai napig sem tudtam feldolgozni, hogy hazugságban nevelkedtem.

nov. 23. 18:45
1 2
 11/16 Derjaderja ***** válasza:
23%

9. Én értem amúgy, tényleg van egy ilyen szubkultúra.

Nagyszúlőkkel szakítás mert fakardot vesz a gyereknek ami csúnya erőszakos... mesék közül csak az ilyen extra léleksimogatók, amiben tényleg senki sem gonosz.

Ez egy pontig értelmes, pl az szerintem sem normális, hogy ha kicsi gyerek a TV híradó előtt ül. Az Egyszerűbb gyermekkornak is van ilyen elve hogy ne kapjanak elárasztva nekik sok híreket, a felnőttek figyeljenek a beszédre a gyerekek előtt. Ez így rendben is van, de a másik szélsőségbe sem kell esni.

Egyébként nekem Anyukám ilyen (38 éves vagyok), hogy pl a Piroska meg ilyenek milyen ijesztő, nem szereti, a népmesek milyen borzalmasak. Ő nem akar filmet nézni háborúról, erőszakról, a családi ünnepeken a felnőttek se beszéljenek ilyenekről stb.

De azért nem tolta fullba a kretént és nem tiltott el a Piroska és a farkasról, de így is vannak ennek nyomai az életemen és a személyiségemen.

Én a gyerekeimnek sok olyat mondok amit talán sokan nem, de nagyon megválogatom az interpretációt, hogy tőlem hallják először. Pl ne tizenévesen hallja először a klímakatasztrófát, a vilagvege elméleteket, a Golf leállását, a jeghegyeket, a háborúkat stb.

Én próbálom a dolgokat egyszerűen, higgadtan elmondani, potenciális teendőve konvertálni (az emberiségnek ezt és ezt a problémát még meg kell oldani stb). Nekem pont az a félelmem amit írsz, hogy kamaszként összeomlik ha pl. először olyan mozgalom talál rá stb.

Mondjuk mi eü dolgozók vagyunk, akarva-akaratlanul sok minden beszivárog és a gyerekeim gyakrabban is hoznak elő bizonyos témákat mint mások.

nov. 24. 07:48
 12/16 Derjaderja ***** válasza:

Pl van egy ilyen mese Csudi a pacsirta vagy mi.

Cuki amúgy, de így ömlesztve: szárnyatlanul született pacsirta aki a közösség hőse lesz, a bagoly fogadja kb örökbe, a favágókat rábeszélik hogy ne vágjak ki az erdőt, és gondoljanak arra hogy az állatoknak is vannak gyerekei ahogy nekik is otthon és akkor meghatódtak és szépen hazamentek. És az q stílus amiben ez írva van....

A párom meghallotta, és folytatta "és akkor a favágó hazamentek és a gyerekeikkel együtt éhenhaltak" - nagyon vicces volt 😁 ő kész van Csuditól.

És ez nem egy piciknek való mese, 5 éveseknek datálják, amikor amúgy már nepmese javasolt ennek a korosztálynak, ahol azért van ez-az.

Nem akarom szegény Csudit megbantani mert nyilván van az a helyzet, amiben ez jó pl érzékenység, bullying prevention stb, de hosszas beszélgetéseket olvastam anno abban a FB csoportban, ahol anyukák ezen tárgyaltak, hogy na melyik az a mese, ahol nincs egy kardcsapas sem és minden rózsaszín és habos és cuki.

nov. 24. 07:54
 13/16 SZTANN ***** válasza:
68%

Szerintem olyan nevelés, amit kifogásolsz, egyáltalán nem létezik,

nem is létezhet a mai információkkal túlterhelt világban.

A kérdésnek semmi értelme.

nov. 24. 10:02
 14/16 Senior Séf ***** válasza:
43%
Mi az, hogy "mesevilágon nő fel"? Már útközben a gólya felvilágosítja.
nov. 24. 17:26
 15/16 anonim ***** válasza:

A gyerek fejlődése alapvetően egy érési folyamat, magától történik. Egyrészt az kell hozzá, hogy biztonságban érezze magát. Viszont normális esetben a folyamat halad, tehát egy ötéves több dologra érett mint egy 3 éves, és egy 10éves még többre. Nem jó ha kezdettől mindent a gyerek nyakába öntesz amihez még túl kicsi, de fokozatosan egyre több dolgot kell neki megmutatni.

Akinek pedig attól retteg a gyereke, hogy a nem bio uborkától holnap bélrákot kap, ott egyrészt a szülő adta át a saját egészségtelen szorongását, másrészt pont az a baj hogy ezzel a szorongással még éretlenül, idő előtt találkozott a gyerek.

nov. 24. 19:48
 16/16 anonim ***** válasza:

Én sem értek egyet nagyon sok ma divatos nevelési elvvel. Egyszerűen nem alkalmazom, ilyen egyszerű.

Viszont a mesék - már ha értelmes a mese és nem primitív baromság - akkor a karatkereken, a történeten keresztül pont, hogy nevelnek. A gyerek azonosul a jó karakterrel, újrajátssza a történetet, ismétli, stb.

nov. 26. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!