Miért nevelik "életképtelenre, lustára" a mai gyerekeket?
Tisztelet a kivételnek, de csokos környekem lakom, tele gyerekekkel és tényleg mindenhol ezt látom szinte.
Most hogy mondjak egy példát, múltkor beszélgettünk anyukákkal és panaszkodtak többen, hogy az ő 7-8 éves gyerekük semmit nem segít, csinál otthon, bezzeg mikor ők ennyi idősek voltak, takarítottak otthont, főzésbe besegítettek, boltba elszaladtak, stb. Nekem meg kicsúszott a számon, hogy "de miért nem fogjátok be akkor őket, osztjátok ki, mi a feladatuk?"
Erre egyből jött a terelés, hogy nekik nincs ehhez türelmük, az sok idő, ha a gyerek is csinálja, vagy pl. akinek a fia a nagyobb, azt mondta, majd a lányát befogja, ha annyi idős lesz 🫣
Vagy hogy egy másik példát mondjak, egy utcányira van az ovi, 10 percre a suli, de mindenki kocsival hordja a gyereket. És nem azért, mert utána mennek dolgozni, aki otthon van éppen, az is, mert úristen, nehogy 3 percet gyalogolni kelljen a gyereknek, pláne ha esetleg eső is van, szerintem sok gyerek még életében esőben sem volt kint az utcán.
Szóval értitek, igazából semmit nem kell csinálniuk, semmi feladatuk, semmi elvárás, a szülő hozza-viszi őket mindenhova és annyi a gyerek dolga, hogy ovi-suli után leüljön tévézni. Aztán meg megy a panaszkodás, hogy ezek a mai gyerekek lusták, nem segítenek, életképtelenek, dehát ki neveli őket ilyenre?
A múltkor pont kint voltak szomszédok, mikor elindultam a gyerekekkel a botlba és megkérdezték, hogy úristen, én komolyan elindulok gyalog(!!!) a 10 percre lévő üzletbe? 🤣
Annyira abszurd volt, de közben tudom, hogy itt mindenki kocsival jár mindenhova meg településen belül is.
Csokra lettek megcsinálva. Nincs hozzájuk türelmük. Csak a csok pénzt akarták, nem gondoltak bele, hogy majd foflalkozni is kell a gyerekkel. Sokan azt hiszik, hogy majd oviban, suliban mindent megtanítanak nekik. Na meg ott vannak a nagyszülők (akik amúgy dolgoznak, és rohadtul nem akarnak gyereket nevelni megint)
A fuvarozgatásról meg annyit, hogy szerintem az is közrejátszik hogy nem tudnak közlekedni. Igazi agyhalottak. Pl nem egyszer futott már nekem 10 év körüli gyerek boltban. Volt mellettem/mögöttem hely bőven, nem mozogtam, de célirányosan teli erőből nekem futott és elvágódott, majd sírt. Anyuka, apuka ment utánuk, de nem állították meg, csak lestek. Az ilyenek szerintem simán kifutnak az útra, neki mennek direkt a kocsiknak. Azt már nem biztos hogy túlélnék a kis agyhalottak..
A szülő is tudja, hogy túl hülye a gyereke, de egyszerűbb kísérgetni mint leülni vele és elmagyarázni az alap dolgokat.
Minket régen is így neveltek anyámék. Sehol ne legyünk láb alatt, nem vontak be semmibe, mert úgyis csak útban vagyunk, aztán nem értették, miért nem váltunk kiskamaszkorunkban csettintésre segítőkész, szorgos gyerekké.
A kisfiam 1,5 múlt, folyamatosan segíteni akar. Ruhákat pakolni, hozza a partvist és "sepreget", felmosót, feltörli a kilöttyintett vizet a padlóról.
És szó sincs arról, hogy tanítanám erre, utánoz minket ösztönösen, mi csak hagyjuk.
Ennek semmi köze a csokhoz. Egyrészt régen is voltak hasonló támogatások, azt pedig, hogy milyen szülő leszel nem befolyásolja, hogy veszel-e fel támogatást. Kapásból 3 embert is tudok aki nem vette fel, de a gyerekre kb rá sem néz.
Egyszerűen, ha valaki rosszul van nevelve ő maga sem lesz jó szülő. Vagy hall valami nevelési elvet, amit esetleg még ki is forgat,(pl semmilyen szinten se korlátozzuk a gyereket stb)egyenes út a neveletlen gyerekhez.
Megint mások nevelnék, csak éppen későn kezdik el, mert nem fektették le az alapokat amikor még igazán kicsi volt a gyerek, amikor meg már próbálkoznának vele nincs semmi hatása. És lássuk be, miért is értené megy a gyerek, hogy éveken át bármit megtehetett most hirtelen meg semmit?
Nagyon egyszerű,a tenyész bika dolgozik egész nap,a nő otthon van a gyerekekkel nyilván sok dolga van a nőnek.
Ezért csak odaadja a gyereknek az okostelefont,tabletet,hogy nyomkodja azt egész nap,és ez a gyereknevelés ma.
De a kedvencem az mikor látom,hogy pórázon sétáltatják a gyereket,mint a kutyát.
Persze hogy életképtelen lesz az a gyerek felnőtt korában
Marhaság. 43 múltam, és anyám engem is meg öcsémet is úgy nevelt, hogy egy fűszálat se kellett igazából keresztbe tenni odahaza, mert jajj, csak tanuljatok, az a dolgotok. Frankón én több házimunkát aggatok a kamaszaimra mostanában, mint ő énrám.
A kocsival járás már trükkös, azért tudnak tömegközlekedni meg sétálni, mert nekem nincs jogsim. Így aztán velem kénytelenek mindenhova buszozni. Apjukkal meg kizárólag autóval indulnak el bárhová is.
Summa summárum, szerintem semmivel nem életképtelenebbek, mint mi voltunk. :))))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!