Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért van manapság ennyi...

Miért van manapság ennyi életképtelen gyerek?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy a 12-14 évesek manapság egyáltalán nincsenek önállóságra nevelve. Mindent a szülők csinálnak meg helyettük és ezt talán még el is várják. Nem tudnak egyedül iskolába menni, nem tudnak a mikróban megmelegíteni egy ételt és teljesen kétségbe vannak esve, ha valami probléma áll fent. Miért hagyják ezt a szülők?
2021. jún. 28. 10:33
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
62%

Azért, mert azt látják otthon, hogy anyuci apuci nyomkodja a facebookot, ezért nekik is ez lesz fontos. Okostelefon, játékok. Legalább igy a szülőknek nem kell velük foglalkozni, több idejük marad facebookozni.

Belegondolni is rossz, mi lesz a mai gyerekek, tinik gyerekeivel. A mai gyerekek sincsenek megnevelve, hát akkor majd az ő gyerekeik?

Bocsi, kicsit elkalandoztam 😆

2021. jún. 28. 10:38
 2/36 anonim ***** válasza:
83%
Mert türelmetlenek a szülők megtanítani és így gyorsabb, ha inkább ők csináljak meg nekik :/ Igen, ez korunk egyik borzalmas betegsége, a türelmetlenség.
2021. jún. 28. 10:43
 3/36 anonim ***** válasza:
87%

Annyit tennék hozzá, hogy nem nem engedik őket önállósodni, mert "macera". Ha anyuka főz, takarít csak útban van neki a gyerek meg hasonlók. Olvastam olyat is hogy 2 éves korig anyuka etette a gyereket. Nem adott kanalat a kezébe, nem engedte hogy megpróbálja mert csak maszatol. Sajnos egyre több az ilyen.

Az én 2 évesem mindenben "segít". Igen sokszor tovább tart dehát így tanul. Mosogat, tésztát gyúr, locsol, kapál, porszívóz, sepreget. Persze mindent a maga szintjén. Tud enni kanállal és villával is. Van hogy maszatol de ez van 🤷

2021. jún. 28. 10:44
 4/36 anonim ***** válasza:
82%

Nem mindegyik ilyen azért.

Nagyon sok ilyen gyerek van tényleg de ne vegyük őket egy kalap alá.

Az enyém 13 és mindig megcsinálja azt ami ráesik a házimunkából. A szobáját tisztán tartja, elmosogat. Kiszedi a szárítógépből a ruhákat és hajtogat, felmos és porszívózik főleg így nyáriszünetben. Az anyósom a melléképületben lakik így annyira nincs egyedül azért.Nekem ez bőven elég. Amire eddig megkértem meg is csinálta. Nem várom el tőle, hogy mire hazaérünk vacsorával várjon.

Megtudja melegíteni az ételt is.

Iskolába nem egyedül jár mert én pont arra megyek el reggel amikor indulok dolgozni. Hazafele a férjem jön arra így nem kell neki sétálni. Én szeretem őt vinni az iskolába mert pl. esőben vagy hóban nem lesz csupa sár mire beér.

Ha van valami probléma persze, hogy szól. Persze neki is vannak rossz napjai. Nem mintagyerek csak kiskora óta adok neki házimunkát. Hozzá lett szoktatva. Ez normális.

De a kolléganőktől hallom mindig a panaszkodást, hogy a 14-15 éves gyerekek otthon nem csinálnak semmit. Hazamegy a munkából és ő mosogat meg takarít. Szerintem ez nevelés kérdése.

2021. jún. 28. 10:45
 5/36 anonim ***** válasza:
32%
Jaj attól is kivagyok amúgy mikor a stabilan járni tudó gyereket babakocsiztatják. Mert az egyszerűbb meg gyorsabb. 🤦 Aztán ha egyszer kiveszik, nem tud közlekedni, szalad mindenfelé a boltban is meg az utcán is. Ilyen az amikor anyukának fontosabb a maga kényelme
2021. jún. 28. 10:47
 6/36 A kérdező kommentje:
A múltkor azon buktam ki, hogy az egyik barátom rászólt a 10 éves gyerekére, hogy köszönjön nekem, mire a gyerek felpofozta a saját apját.
2021. jún. 28. 10:50
 7/36 anonim ***** válasza:
90%
#5 azért az más. A falu másik felére, a boltba, nem fogom gyalogoltatni a melegben, csakhogy idegen anyukák örüljenek.
2021. jún. 28. 10:51
 8/36 anonim ***** válasza:
74%

Ezt mondom, hogy így nevelték sajnos.

Engem nem ütne meg a gyerek az biztos. 4-es.

2021. jún. 28. 10:51
 9/36 anonim ***** válasza:
96%

Szerencsétlen gyerek hogy tudna egyedül iskolába menni, ha egyszer sosem engedik neki? Hogy csinálna házimunkát, ha azt is mindig elintézi valami felnőtt?

A tanulás, nevelés nem úgy működik, hogy 12 éves koráig még kést sem adunk a kezébe, aztán a születésnapjától meg vigyen egy egész háztartást.

2021. jún. 28. 10:55
 10/36 anonim ***** válasza:
21%
7 Bicikli? Ha messzire kell menni felültetem és megyünk. De ha nem sietünk vagy nem megyünk messzire akkor gyalog. 2 éves ha átmegyünk az úton fogja a kezem, a boltban fogja a kosarat vagy tolja a kis kocsit. Nagy kocsiba csak akkor ültem ha sokmindent veszünk.
2021. jún. 28. 11:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!