Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Életképtelennek tartalanak a...

Életképtelennek tartalanak a szüleim?

Figyelt kérdés

Komolyan mondom, hogy nem normálisak. 22 éves vagyok, több 10 kilóméterrel arrébb lakok tőlük hála a jó égnek tanulás miatt. Ha hazajövök hozzájuk mindig ócsárólnak, lekicsinyítenek, kisgyerekként kezelnek, és minden pillanatban úgy beszélnek velem, hogy az sértő és mintha debil lennék.

Példák: Szedhetem az ebédet? Husika van meg krumplika.

(Soha nem várom/vártam el, hogy nekem a számba tegyék a kaját, mindig mondom hogy majd szedek magamnek, ezt a becézgetést meg gügyörészést meg hagyja abba)

2.: Nyitottam volna az ő kulcsukkal az ajtót mert épp nálam volt. Szar az ajtó meg a zár is, és hiába próbáltam egyáltalán beletenni a kulcsot a zárba nem ment. Erre kimarják a kezemből, hogy TE EGY AJTÓT NEM TUDSZ KINYITNI. Aztán látom hogy a kulcscsomón van egy másik ugyanolyan kulcs amivel gondolom könnyebb nyitni meg zárni.

3. Új tvnk lett, és nem mutatták meg hogy kell kezelni. Benyomtam a bekapcsoló gombot, de nem történt semmi. Apám meglátta és elkezdett ordibálni, hogy mit nyúkálok, nem is értek hozzá, most milesz úristen, múltkoris fél napig nem tudták nézni a tvt mert anyám elnyomkodta és mindennek elhordott. Aztán mikor anya közbelépett mondta apámnak, hogy csak kétszer kell a bekapcsolót megnyomni.

Ezért mert én hülye csak egyszer nyomtam meg, mindennek le lettem hordva.

Ha a kocsi ajtót véletlenül erősebben csukom be (suzuki swiftet :) ) kapom az ordítást, hogy mit művelek. Mikor alapbol olyan a hangja hogy mindjárt szétesik.

Ha elejtek bármit de konkrét példa: ásványvizesüveg kupakja, azért is orsítoznak hogy “nézd meg látod, hülye vagy nem bírsz figyelni ennyire ügyetlen vagy”

A konyhából itthon jóformán ki vagyok tiltva. Nem csinálhatok semmit. Mondjuk nem is szívesen mert mindenbe belekötnek, hogy hogy fogom a kanalat, hogy túl sok lett ez vagy túl kevés. Felügyelnek ha egy rántottát akarok készíteni akkoris.

Ha meg szökőévente kérek tőlük valamit, például, hogy vigyenek el kocsival a városba ami 10 perc autóval, akkor meg mondják hogy nem!! Van lábad!!!

De apám tud a tescóba ami a város szélén van oda vissza autókázni, mert elfelejt valamit.

Apám mondja hogy menjünk el ide vagy oda, de ezt már úgy mondja hogy rajta a cipő kabát, nekem meg fel kell öltöznöm és még veszem a cipöm kabátom b@asztat, hogy MINDIG RAD KELL VARNI. CSIGA LASSU VAGY.

Szornyu komolyan mondom. Mit csinalhatnek? Annyi fajdalmat okoztak mar nekem.

2020. dec. 19. 13:36
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:

Apám rendszerint elhagy vagy otthonhagy dolgokat pl kulcs, jogsi, penztarca. Ezek az ő cuccai NEM GONDOLOM HOGY NEKEM KELL RA FIGYELNI. De o megis ezt gondolja!! Ideges lesz ha elhagy valamit és elkezd szidni hogy MIATTAD elhagytam/otthonfelejtetfem a cuccaimait. Aztán cifraságokat mond ram. Közben semmi közöm az egészhez.

A másik, mikor én felejtek otthon (tenyleg ritkan) valamit, akkor is jon a leb@szas hogy mert ennyire nem tudsz figyelni semmire, MINDIG ezt csinalod, semmirekello felelotlen szar vagy.

Mikor ő hagyja el a dolgait heti rendszeresseggel. De mindneki hibas csak o nem

2020. dec. 19. 13:41
 2/25 anonim ***** válasza:
98%
minel kevesebbet talalkozni veluk. kapjak be.
2020. dec. 19. 13:43
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Ritkítanám a hazamenések számát.
2020. dec. 19. 13:44
 4/25 anonim ***** válasza:
69%
Nem tartanak életképtelennek, csak kellőképpen felnőttél már és nem történt meg a tényleges leválás, az ilyen átmeneti helyzetek hozzák magukkal sokszor az ilyen feszült, felemás viselkedést az emberek részéről.
2020. dec. 19. 13:46
 5/25 anonim ***** válasza:
59%
Dehogy vagy te 22! 12 vagy! Most kezded a kamaszkort! Ha felnőtt lennél, nem p*csognál, hanem 1-szer elküldenéd őket a fenébe, és többet feléjük se néznél!
2020. dec. 19. 13:51
 6/25 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%

Szörnyű lehet ott lenni a szüleidnél. Ne menj el hozzájuk szerintem, csak amennyiszer nagyon muszáj. Az ilyen beszólásokkal tényleg nagyon rombolni tudják az ember önbizalmát és aki hajlamos rá, magába is fordul a hülye szülei miatt.

Kérdező, az tök jó, hogy külön laksz és csak ritkán kell látnod a szüleidet. Kezdj saját életet.

2020. dec. 19. 13:54
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem vannak ilyen megmondóember szülők, akik a már ténylegesen levált felnőtt gyereküket is cseszegetik folyton. Apám pl engem még harminc évesen is, amikor már férjnél voltam, gyerekünk volt, saját vállalkozást működtettem, és 100 kilométerre laktunk tőlük, akkor is csak cseszegetni tudott, amikor hazamentünk. Kb. miért ilyen szar kocsit vettünk (mondta ő a Wartburgjával a mi Corsánkra), aztán megkaptam, hogy egy vállalkozást nem úgy kellene működtetni, ahogy én teszem (fingja nem volt, mit hogyan működtetek, és szépen éltünk a kettőnk jövedelméből), miért ezt a továbbképzést végzem el, miért nem azt (ja, amit mondott, az már nekem megvolt kb. 10 éve, anélkül vállalkozó sem lehettem volna).

Aztán azt érték el, hogy max. félévente jártam haza, utána meg már évente, most meg már évente SEM.

2020. dec. 19. 13:56
 8/25 A kérdező kommentje:
Már beszéltem velük szépen, csúnyán de pofon lett a vége meg a számat véletlen megütötte a gyűrűjével apám aztán bedagadt. Úgyhogy ebből nem kérek többet. Igazi féreg vagy hogy beszólogtasz még itt is mikor nem ismered a helyzetem.
2020. dec. 19. 13:57
 9/25 A kérdező kommentje:
Ők mondják hogy életképtelen vagyok. Igen nekem is van nővérem, vele is ezt csinálják pedig már családja van. Annyi hogy ő sokkal lazábban kezeli a helyzetet és elintézi annyival hogy “bolondok és kéz, ez van” de ő már réges rég kiszakadt ebből a környezetből engem meg köteleznek hogy hazajárjak 2 hetente. TUDOM hogy felnőtt vagyok, de aki ebben él/t mindig is elnyomásban meg erőszakban az igenis haza fog jönni két hetente. Vagy bennem nincs meg az erő nem tudom
2020. dec. 19. 14:04
 10/25 anonim ***** válasza:
96%
Kollégiumban laksz?
2020. dec. 19. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!