Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért van manapság ennyi...

Miért van manapság ennyi életképtelen gyerek?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy a 12-14 évesek manapság egyáltalán nincsenek önállóságra nevelve. Mindent a szülők csinálnak meg helyettük és ezt talán még el is várják. Nem tudnak egyedül iskolába menni, nem tudnak a mikróban megmelegíteni egy ételt és teljesen kétségbe vannak esve, ha valami probléma áll fent. Miért hagyják ezt a szülők?
2021. jún. 28. 10:33
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
59%
Nyilván nem ragad meg senki 2 éves szinten, de akinek ilyenkor nincs türelme tanítgatni annak később se lesz. Majd biztos munka mellett kínlódik vele mikor úgy sem hogy otthon van
2021. jún. 28. 15:08
 22/36 anonim ***** válasza:
84%
Nem tudom, nálunk nem volt kifejezetten ilyesmi. Sem járni, sem villával enni nem tanítottuk célzottan a gyereket. Attól, hogy nem ő csinálja magának a kaját, még tucatszor meg lett neki mutatva, hogy kell használni a mikrót. Bár ő még nincs 10 éves. Továbbra sem látom az összefüggést.
2021. jún. 28. 15:26
 23/36 anonim ***** válasza:
90%

21.

2 évesen még a gyerek élvezi ezeket a dolgokat és utánoz téged, majd pár év múlva, mikor nagyobb lesz mesélj. Mind a 2 fiam " besegített" picinek. Most már nem a kedvenc elfoglaltságuk.

2021. jún. 28. 15:30
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
Épp ezért kell hagyni őket ilyenkor kibontakozni. És nem célzott tanításról beszélek. Szimplán csak arról hogy a szülő ne korlátozza a saját kényelme érdekében.
2021. jún. 28. 16:07
 25/36 anonim ***** válasza:
70%

Mondjuk azért vittem babakocsival tömegközlekedésen is, mert

1.a nagyot pont akkor hoztuk el oviból, amikor a kicsinek alvásideje volt. És sem a nagyot nem akartam bent hagyni, sem a kicsit egyedül otthon. Ölben sem szívesen cipeltem volna. Akkor sem, ha csak 10 perc a lakástól a büszke, és újabb 10 a busztól az ovi. Nem is tudtam volna hová letenni, amíg a nagyobbnak összeszedem a cuccait, és a (tudom, életképtelen) 4 évesnek is azért csak fogtam a kezét, ha átmentünk az úton.

Másfelől, mivel a buszon leülni nem mindig lehet, egy két év alatti gyerek pedig (tudom, életképtelen ő is) nem tud stabilan kapaszkodni, főleg kanyarban, így biztonságosabbnak tartottam, ha kocsiban van. Főleg mivel a pesti sofőrök imádnak satufékkel megállni és sokszor úgy érzik a munka során élik ki be nem teljesült forma 1-es álmaikat.

Ha meg hosszabb kirándulásra megyünk, nekem nem elég két gyerekkel egy pelenkázótáskányi cucc. Alaphangon úgy indulunk, hogy nekem is és a két gyereknek is minimum egy liter víz. Váltóruha, ha akadna vizesjátszótér, dagonyázós hely vagy esetleg baleset lenne a pelussal. Akkor pelus, popsitörlő. Ennivaló (szendvicsek, nasi, gyümölcs). Igyekszem úgy pakolni, hogy minél kevesebbet kelljen az adott helyen költeni.

2021. jún. 28. 16:11
 26/36 anonim ***** válasza:
39%

17-es, ha 4 órát kint vagyunk a játszótéren, akkor nálam is csak víz van. Mivel a játszótérről akkor jövünk haza, amikor akarunk.

De tömegközlekedni akkor szoktunk, ha valami elintéznivaló van. Olyankor nem tudok 100%-ig a gyerekhez alkalmazkodni, ha elfárad, akkor is menni kell, ha nincs ülőhely, akkor legalább ő legyen stabilan, ha ügyet intézek, akkor foglalja le magát a játékokkal.

2021. jún. 28. 16:30
 27/36 anonim ***** válasza:
63%
Oké én nem 1-2 alkalomra gondolok hanem arra, hogy van aki az 5 percre lévő boltba is babakocsiba tolja a 2-2,5 éves gyereket. Mert ti itt most leírjátok hogy mert ha sok a cucc, mert ha ott a tesó...... Stb. Nyilván akkor más de ha csak egy kenyérért mész mondjuk csak a kicsivel? Ugyan ez az evés is. Vendégségbe pl nyílván nem hagyom maszatolni, de otthon simán
2021. jún. 28. 16:54
 28/36 anonim ***** válasza:
98%

2 éves gyerekem már villával evett, 3 évesen már kést is használt (gyerekkés, kb. mint a vajazó kés).

Elkezdte az ovit és mesélte, hogy az óvónők nem engedik villával enni, mert veszélyes még. Mondanom sem kell, otthon sem akart már azzal enni, mert "veszélyes" .

Rákérdeztem az óvónőknél, hogy valóban így van-e, és tényleg nem engedik a kiscsoportos (3-4 éveseket) villával enni. Teljesen le voltam döbbenve.

Ennyit arról, hogy a szülők nem tanítják a gyerekeiket. A rendszer is erősen hozzájárul ehhez.

2021. jún. 28. 18:09
 29/36 anonim ***** válasza:
38%
Szülők lustasága. Könnyebb megcsinálni helyette, mint megtanítani.
2021. jún. 29. 08:40
 30/36 anonim ***** válasza:
69%

Mintha nem lenne teljesen mindegy, hogy a kétévest babakocsiban tolod, vagy futtatod és ezt úgy mondom, hogy én kénytelen voltam sétálni vele, mert nem szerette a babakocsit.

Semmilyen hatással nincs ez arra, hogy később mennyire lesz önálló.

2021. jún. 29. 08:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!