Miért nevelik "életképtelenre, lustára" a mai gyerekeket?
Tisztelet a kivételnek, de csokos környekem lakom, tele gyerekekkel és tényleg mindenhol ezt látom szinte.
Most hogy mondjak egy példát, múltkor beszélgettünk anyukákkal és panaszkodtak többen, hogy az ő 7-8 éves gyerekük semmit nem segít, csinál otthon, bezzeg mikor ők ennyi idősek voltak, takarítottak otthont, főzésbe besegítettek, boltba elszaladtak, stb. Nekem meg kicsúszott a számon, hogy "de miért nem fogjátok be akkor őket, osztjátok ki, mi a feladatuk?"
Erre egyből jött a terelés, hogy nekik nincs ehhez türelmük, az sok idő, ha a gyerek is csinálja, vagy pl. akinek a fia a nagyobb, azt mondta, majd a lányát befogja, ha annyi idős lesz 🫣
Vagy hogy egy másik példát mondjak, egy utcányira van az ovi, 10 percre a suli, de mindenki kocsival hordja a gyereket. És nem azért, mert utána mennek dolgozni, aki otthon van éppen, az is, mert úristen, nehogy 3 percet gyalogolni kelljen a gyereknek, pláne ha esetleg eső is van, szerintem sok gyerek még életében esőben sem volt kint az utcán.
Szóval értitek, igazából semmit nem kell csinálniuk, semmi feladatuk, semmi elvárás, a szülő hozza-viszi őket mindenhova és annyi a gyerek dolga, hogy ovi-suli után leüljön tévézni. Aztán meg megy a panaszkodás, hogy ezek a mai gyerekek lusták, nem segítenek, életképtelenek, dehát ki neveli őket ilyenre?
Nincs olyan, hogy csakazértis rosszul csinálja meg. Minden kisgyerek meg akar felelni a szülöknek. Ezzel a tulajdonsággal születünk. Ezt csak elrontani lehet. A 19-esnek nincs egyáltalán türelme?
Nagyon leszidtak kiskorodban, ha hibáztál? Mindig mindent elsöre tökéletesen meg kellett csinálnod?
Honnan jön ez a frusztráció 19-es? Szerintem máshol vannak a gondok (munkahely, párkapcsolat, pénzgondok?) és a legtöbben a gyereken töltik ki a mérgüket. Amit irtál, az pont elég ahhoz, hogy lássam, Nagy gondokkal küzdesz. Te! Nem a gyerek!
19
Persze, egyértelműen csak szülő az, aki elronthatja. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Mi mast is várhattam volna....
Lexarja, amit itthon kellene csinálnia. Ami neki fontos, azt el tudja intézni.
21
Nem, a 19-nek mar rég nincs türelme, leirtam mar a 6. kommentemben is. A kisgyerek már 20 éves. 3 évesen még érdekelte minden, 8-10 évesen már csak a kifogas. Bizony, elfogy a türelem. Ennyil
Miért ki a példaképe az 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10...éves gyereknek?
A szülö!
A másik kérdés.
Ha nem a szülö akkor ki? És miért nem akkar a gyerek olyan lenni mint a szülö?
21
Nem, nem szidtak le. Nem, nem vagyok frusztrált, nem nincsenek problémáim sehol. Nem töltöm ki a gyereken a mérgem. Próbáld már meg felfogni, hogy az emberek nem egyformák. A gyerek személyiséggel születik, nem pedig egy üres programozható valami. De ha annak képzeled, próbálj már meg egy Apple laptopra Windows-t telepíteni vagy fordítva.
24
Az egy évesnek nincs peldakepe. Amíg nem kerül közösségbe, addig a szülő, vagy az, akivel a legtöbbet van. A közösségbe kerülés után BARKI a közösségből.
27
Formálni. Nem megvaltoztatni. Van testvered? Pont ugyanolyan, mint te? Na és barataid? Egyikre se nézel fel, gyerekként se tetted. Neked sosem kellett az éppen menő akármi, ami a többieknek volt, ugye?
29
A mai gyerekekről van szó, nem rólunk, a szüleikről. Most peldalozzak azzal, hogy az én anyám milyen volt és engem hogy nevelt? Mi köze annak ahhoz, hogy az én gyerekem milyen lett? Igen, van előtted egy példa, amit vagy kovetsz, vagy nem. Attól, hogy én követem, a gyerekem még nem biztos hogy fogja - őt lehet más pelda érdekli. Mondjuk ő haza hozta az összes kóbor macskát- akkor ő jó ember es menő, ugye?
Amúgy lehet hogy sokmindenre megtanitottak a szüleid, de kettő kimaradás, amiért nem lehetsz "hállás": a helyesírás és a másik ember elfogadása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!