Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nevelik "életképtelenre,...

Miért nevelik "életképtelenre, lustára" a mai gyerekeket?

Figyelt kérdés

Tisztelet a kivételnek, de csokos környekem lakom, tele gyerekekkel és tényleg mindenhol ezt látom szinte.

Most hogy mondjak egy példát, múltkor beszélgettünk anyukákkal és panaszkodtak többen, hogy az ő 7-8 éves gyerekük semmit nem segít, csinál otthon, bezzeg mikor ők ennyi idősek voltak, takarítottak otthont, főzésbe besegítettek, boltba elszaladtak, stb. Nekem meg kicsúszott a számon, hogy "de miért nem fogjátok be akkor őket, osztjátok ki, mi a feladatuk?"

Erre egyből jött a terelés, hogy nekik nincs ehhez türelmük, az sok idő, ha a gyerek is csinálja, vagy pl. akinek a fia a nagyobb, azt mondta, majd a lányát befogja, ha annyi idős lesz 🫣

Vagy hogy egy másik példát mondjak, egy utcányira van az ovi, 10 percre a suli, de mindenki kocsival hordja a gyereket. És nem azért, mert utána mennek dolgozni, aki otthon van éppen, az is, mert úristen, nehogy 3 percet gyalogolni kelljen a gyereknek, pláne ha esetleg eső is van, szerintem sok gyerek még életében esőben sem volt kint az utcán.

Szóval értitek, igazából semmit nem kell csinálniuk, semmi feladatuk, semmi elvárás, a szülő hozza-viszi őket mindenhova és annyi a gyerek dolga, hogy ovi-suli után leüljön tévézni. Aztán meg megy a panaszkodás, hogy ezek a mai gyerekek lusták, nem segítenek, életképtelenek, dehát ki neveli őket ilyenre?

okt. 19. 06:19
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
30-as olvasd már el a te helyesirási hibáidat is.
okt. 20. 11:23
 32/46 anonim ***** válasza:

31

Nem az ékezet hianyokra gondoltam nálad sem.

okt. 20. 11:24
 33/46 anonim ***** válasza:
Látszik, hogy ma már a szívek is sárból vannak. Bezzeg a János idején mindenki szegény volt, de legalább boldog. 🥱😱
okt. 20. 11:28
 34/46 anonim ***** válasza:
Nagyon sok köze van ahhoz, hogy téged hogy neveltek. A szülöket másolja a gyerek. Én a gyerek viselkedésén látom, hogy milyen a szülö. A szülö viselkedése mutassa meg, hogy miért olyan a gyerek amilyen. És még azt is látom, hogy volt nevelve a szülö, és hogy milyen a nagyszülö.
okt. 20. 11:29
 35/46 anonim ***** válasza:
Persze, 34. Vita veled lezárva.
okt. 20. 11:30
 36/46 anonim ***** válasza:
32-es, én sem az ékezetekre gondoltam. De ne izgulj, mikor a doktorimat irtam, az hibátlan volt. Ezen a portálon nem kell a tökéletességre törekedni, itt csak érteni kell. Még ha a betüket is cserélném meg, az agyad azt is korrigálná automatikusan. Egy csodálatos szerv!
okt. 20. 11:35
 37/46 anonim ***** válasza:
Igen 35, ez a szakmám.
okt. 20. 11:38
 38/46 anonim ***** válasza:
DOKTORI???? Hállás, mutassa meg, és-sel, én-nel kezdeni a mondatot... Ja. Doktori. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
okt. 20. 11:38
 39/46 anonim ***** válasza:
6%

Igen, mikor az emberek kifogynak az argumentációkból, akkor kezdenek apróságokkal támadni. Elfogyott a nagy muníció..., akkor maradnak a kavicsok (helyesirási hibák), azzal is lehet támadni.

De látom, hogy igy voltál nevelve, és a gyerekeddel is ezt csinálod, mert veled is ezt csinálták. Sajnálom, hogy milyen dolgokon mentél keresztül, de tényleg, öszintén.

okt. 20. 11:53
 40/46 anonim ***** válasza:
Nem, 39. Engem arra tanítottak, hogy pont annyi ertelme van hülyével vitatkozni, mint galambbal sakkozni.
okt. 20. 11:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!