Miért nevelik "életképtelenre, lustára" a mai gyerekeket?
Tisztelet a kivételnek, de csokos környekem lakom, tele gyerekekkel és tényleg mindenhol ezt látom szinte.
Most hogy mondjak egy példát, múltkor beszélgettünk anyukákkal és panaszkodtak többen, hogy az ő 7-8 éves gyerekük semmit nem segít, csinál otthon, bezzeg mikor ők ennyi idősek voltak, takarítottak otthont, főzésbe besegítettek, boltba elszaladtak, stb. Nekem meg kicsúszott a számon, hogy "de miért nem fogjátok be akkor őket, osztjátok ki, mi a feladatuk?"
Erre egyből jött a terelés, hogy nekik nincs ehhez türelmük, az sok idő, ha a gyerek is csinálja, vagy pl. akinek a fia a nagyobb, azt mondta, majd a lányát befogja, ha annyi idős lesz 🫣
Vagy hogy egy másik példát mondjak, egy utcányira van az ovi, 10 percre a suli, de mindenki kocsival hordja a gyereket. És nem azért, mert utána mennek dolgozni, aki otthon van éppen, az is, mert úristen, nehogy 3 percet gyalogolni kelljen a gyereknek, pláne ha esetleg eső is van, szerintem sok gyerek még életében esőben sem volt kint az utcán.
Szóval értitek, igazából semmit nem kell csinálniuk, semmi feladatuk, semmi elvárás, a szülő hozza-viszi őket mindenhova és annyi a gyerek dolga, hogy ovi-suli után leüljön tévézni. Aztán meg megy a panaszkodás, hogy ezek a mai gyerekek lusták, nem segítenek, életképtelenek, dehát ki neveli őket ilyenre?
31
Nem az ékezet hianyokra gondoltam nálad sem.
Igen, mikor az emberek kifogynak az argumentációkból, akkor kezdenek apróságokkal támadni. Elfogyott a nagy muníció..., akkor maradnak a kavicsok (helyesirási hibák), azzal is lehet támadni.
De látom, hogy igy voltál nevelve, és a gyerekeddel is ezt csinálod, mert veled is ezt csinálták. Sajnálom, hogy milyen dolgokon mentél keresztül, de tényleg, öszintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!