Ki találta ki pontosan azt a hülyeséget, hogy az a helyes
gyereknevelés, amit ma alkalmaznak?
Milyen mesekre gondolsz?
Milyen nevelésre?
Nem egészen értem a kérdést
nov. 23. 18:49
Én azokat a szülőket nem értem, akik a tinédzser / huszonéves gyereküket is 5 éves szerepben aszalják.
Amíg a Micimackó a kedvenc, addig ők a tökéletes szülők, de amint nagyobb lesz, nem fogják fel, hogy már teljesen mások a szükségletei.
Önállóságra kéne nevelni, megtanítani neki az élet kis life hackjeit, nem túlfélteni. Soha nem értettem azokat a szülőket, akik nem engedik sehova a gyereküket, mindentől eltiltják, és minimális bizalmat sem adnak nekik.
Aztán ők lesznek a legjobban kiakadva, ha egy szorongó kis szerencsétlen lesz, aki semmit nem mer kezdeni az életével.
nov. 23. 19:15
Nem tudom, hol hallottad vagy láttad ezt a nevelési formát, de én egyáltalán nem tapasztaltam ilyent vagy hasonlót.
nov. 23. 19:22
Hazugságban nevelkedtél?
Ép értelmű gyerek kb. 3-4 éves korára rájön a valóság és a mese közötti különbségre anélkül, hogy elmagyaráznád. Ettől függetlenül hinni akar és hinni is fog még tovább is, mert tudja, hogy az JÓ.
Ugyanaz, mint hogy tudjuk, hogy a regények/filmek nagyon ritka esetben a valóságot ábrázolják, mégis szeretjük őket.
Ehhez semmi köze nincs annak, hogy ki mennyire önálló.
nov. 23. 19:44
Persze a gyerekek nem hülyék, nyilván rájönnek, hogy mi a valóság- de nálunk sógoromék neveltek így, amit a kérdező leírt. Mindent "előválogattak" nekik, mit láthatnak a világból, mit ehetnek, mit viselhetnek, mivel játszhatnak. A 12 éves még egy hírösszefoglalót se nézhetett meg. Az lett a vége, hogy lett két frusztált kamasz gyerekük tele gátlásokkal, döntési nehézségekkel (akkor most pl megeheti a nem bio ételt is, nem lesz tőle bélrákja stb. full komlyan kérdezte tőlem a gyerek)- és mind a kettő azt tervezi mikor költözhet el. Szóval nem tudom... nem jó ez az burokban nevelés.
nov. 23. 19:58
Általánosnak állítasz be valamit, amit legfeljebb te gondolsz a mai gyereknevelésről, gyanítom mindezt gyermektelenül, és ezt kéred más gyermeket nevelőkön számon.
nov. 23. 22:23
"Azt, hogy úgy van nevelve a gyerek, hogy így tizenéves koráig semmit se tudjon a világról" - hát ezt a nevelési elvet pont manapság szinte lehetetlen betartani, amikor ömlik az infó a netről, tv-ből, plakátokról stb. Hacsak nem zárod be a gyereket egy pincébe, nem tudod megakadályozni, de nem is értem, hogy gondolod, suliba jár stb.
nov. 23. 23:27
8/16 anonim válasza:
Azon kívül, hogy a gyerekeim várni fogják a Mikulást és a Jézuskát tudják, hogy a Nap körül keringő Föld bolygón élünk, hogy a cuki állatok bizony megeszik egymást, ahogy a vacsoránál evett szalámiban is benne van a röfi húsa, hogy apa és anya miért dolgozik, stb... De szerintem inkább ez az általános.
nov. 23. 23:43
9/16 A kérdező kommentje:
Na jó, úgy látom nem igazán érti senki. Úgy értettem, hogy ugyebár úgy van, hogy a gyerek a mesevilágon nő fel és sok mindent nem tud. Szerintem úgy kéne kezdeni, hogy rögtön eléjük legyen tárva a világ.
Mi az, hogy "mesevilágon nő fel"? Meg hogy "rögtön eléjük legyen tárva a világ"? Ahogy a 8-as írta, attól, mert bizonyos mesékben még hisznek valameddig, attól a világ dolgairól koruknak megfelelően nyugodtan tudhatnak, és tudnak is a mai gyerekek, sokkal jobban és többet, mint mondjuk 20 vagy 40 éve. A másik, hogy milyen világot akarsz egy 5 éves gyerek elé tárni? Mi az, ami szerinted el van zárva előle? Tök zavarosan fogalmazol, írj példákat.
nov. 24. 00:33
Kapcsolódó kérdések: