Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, őszintén, az anyósnak...

Anyukák, őszintén, az anyósnak kevésbé engeditek, hogy unokázzon, mint a ti anyukátoknak, máshogy álltok hozzá, kivételeztek?

Figyelt kérdés

Sok kérdést olvastam már itt, ahol kommentelők leírták, hogy a menyek alapból ellensegesen szoktak az anyóshoz állni, és amit az anyjuknak elnéznek, azt neki nem és hogy az anyjuk is beleszól a dolgokba, gyereknevelésükbe, csak tőlük elnézik, mert vele nőttek fel.

Egy külföldi cikk alatt is pont erről volt szó nemrég, ott rengeteg apai nagymama kommentelt, hogy hiába próbál normális lenni, ki van rekesztve, mint nagymama, és barmit csinál, sosem érhet fel a menye anyjához.

Ti ha őszinték vagytok, alkalmaztok ilyen kettős mércét? Most nem arra vagyok kívancsi, ahol alkoholista, pszichés beteg, az unokáira nem is kivancsi nagymama a férj apja, hanem ahol egy átlagos nagymama van apai részről, akit ti szimplán nem kedveltek annyira, mint a saját anyukátokat, mert....

Ti kivételeztek, tesztek különbséget vagy úgy álltok hozza, hogy azért, mert ti nem feltétlenül jöttök ki, attól még az anyós is nagymama és fontos, hogy jo kapcsolata legyen az unokával?

nov. 22. 12:22
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
85%

Én anyámat megtanultam kezelni, anyósom meg egy aranyember. Vele könnyű kijönni. Nekem szimpatikusabb tanácsai is szoktak lenni, a gyerekeket is szívesebben bízom rá, akármi.

Anyám önfejű, azt csinál amit jónak gondol, meg mindig mindenben csak az a jó, amit ő kigondol, szóval vele nem vitatkozok mert felesleges, a gyerekeket piciként meg nem bíztam rá. Ettől függetlenül csak az anyám, szerintem a saját anyánknak könnyebb elnézni bármit, akit születésünk óta ismerünk szóval szerintem jogos ez a téma. Dehát vannak az enyémhez hasonló esetek is. :D

nov. 22. 15:38
 22/27 anonim ***** válasza:
85%
Teljesen ugyanolyan nagymama, szerintem ő is ezt gondolja. De alapból is normalis nem okoskodó, nem szól be, jóindulatú. Ha van is valami kattanása elnézem neki, pont az előzőek miatt. 🙂 na meg biztos nekem is van. Viszont ha azt várná hogy velem szorosabb legyen a kapcsolata, vagy vele beszéljem meg a gyerek dolgait, csalódna. Nalunk az van hogy szeretjük egymás csaladját de alapból mindenki a saját szüleivel csacsorászik, küldözget cuki fotót stb. Szóval ha azt várná anyós hogy én miért nem küldök szinte naponta képet mint anyámnak, biztos azt mondaná kirekesztem. Pedig nem , unokazhat meg minden, de majd a fia küld neki. Na és itt szokott galiba lenni szerintem, hogy a ferjek sz.rnak az egészre.
nov. 22. 21:26
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem iá, hogy engedem vagy nem engedem, inkább úgy alakul, hogy kevesebb lehetősége van unokázni.

Egyrészt az én szüleim 25 km-re laknak, a férjem szülei 90 km-re, így élve kevesebbszer találkozunk anyósékkal. Az én szüleim van, hogy csak valamiért beugranak a városba és bejönnek, anyósék csak ebédre hajlandóak ide jönni és sötétedésre haza kell érniük.

Hiába mondtuk nekik délután jöjjenek, ő inkább hozta magával a sültes tálat csak itt ebédelhessen, én ezt szörnyen kellemetlennek érzem.

10 éve voltam együtt a férjemmel, mire a babánk megszületett, volt 10 év arra, hogy ez a viszony alakuljon, de egyszerűen ők olyan emberek, hogy nem tudtunk egy hullámhosszra kerülni. Az időjárás kívül kB semmi másról nem lehet velük beszélgetni, mert minden csak úgy jó, ahogy ők gondolják, más véleményünk nem lehet, mi még fiatalok vagyunk és majd megtudjuk. Szerintem az is sokat elmond, hogy én magázom őket, míg férjem tegezi az én szüleimet. És mindenen megsértődnek. Mindenen.

Ebbe a távolságtartó viszonyba született bele a gyerek, nyilván attól, hogy unoka lett ez nem változott meg, ha náluk vagyunk az egy feszélyezett "hivatalos" látogatás, ez így volt a gyerek előtti 10 évben is, és így maradt gyerekkel is.

A szüleimmel teljesen más, ők teljesen más típusú emberek, sokkal közvetlenebbek, teljes értékű, egyenrangú felnőtteknek tekintenek bennünket. Ez szerintem nem csak attól függ, hogy az én szüleim vagy a férjemé, hanem a személyiségüktől.

nov. 22. 21:26
 24/27 anonim ***** válasza:
66%

Huh,érdekes és szomorú, hogy milyen családi kötelékek vannak.

3 gyermekünk van, 4,8,12 évesek.

Szüleim és Anyósomék ugyanabban a városban laknak, ami tőlünk 15-20 perc kocsival.

Anyósomék szinte a második szüleim, nagyon szeretik az unokákat, mindig számíthatunk rájuk. Szüleim szintén! Mindenki betartja a kérésünket, tényleg hálásak lehetünk nekik. Szerencsére mindkettőnknek jó a viszonya a másik családjával.

nov. 23. 12:29
 25/27 anonim ***** válasza:

4 hónapos a fiam.

Anyámnak már az 5.unokája, nem nagyon hatja meg, havi 1-2x megnézi. Anyósomnak az első unoka, sokkal többet foglalkozik vele, vigyáz rá, én nem bánom.

nov. 25. 12:17
 26/27 gungasam ***** válasza:
0%
Sajnos a menyek öntelt hólyagok, egoisták és beképzeltek. Ennyi. Bár én nem nagymama vagyok hanem nagypapa de ez egy stabil , megbízható, statisztikailag is jelentős vélemény. Ja, és a fiam meg egy papucs.
nov. 30. 21:21
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
#26 Kedves nagypapa, azzal ugye tisztában vagy hogy ezzel a kedves feleséged és az édesanyádat is le öntelt hólyagoztad, hiszen ők is valakinek a menyei (voltak egyszer).
nov. 30. 22:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!