Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, őszintén, az anyósnak...

Anyukák, őszintén, az anyósnak kevésbé engeditek, hogy unokázzon, mint a ti anyukátoknak, máshogy álltok hozzá, kivételeztek?

Figyelt kérdés

Sok kérdést olvastam már itt, ahol kommentelők leírták, hogy a menyek alapból ellensegesen szoktak az anyóshoz állni, és amit az anyjuknak elnéznek, azt neki nem és hogy az anyjuk is beleszól a dolgokba, gyereknevelésükbe, csak tőlük elnézik, mert vele nőttek fel.

Egy külföldi cikk alatt is pont erről volt szó nemrég, ott rengeteg apai nagymama kommentelt, hogy hiába próbál normális lenni, ki van rekesztve, mint nagymama, és barmit csinál, sosem érhet fel a menye anyjához.

Ti ha őszinték vagytok, alkalmaztok ilyen kettős mércét? Most nem arra vagyok kívancsi, ahol alkoholista, pszichés beteg, az unokáira nem is kivancsi nagymama a férj apja, hanem ahol egy átlagos nagymama van apai részről, akit ti szimplán nem kedveltek annyira, mint a saját anyukátokat, mert....

Ti kivételeztek, tesztek különbséget vagy úgy álltok hozza, hogy azért, mert ti nem feltétlenül jöttök ki, attól még az anyós is nagymama és fontos, hogy jo kapcsolata legyen az unokával?

nov. 22. 12:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
84%

Függ attól milyen a viszony ki milyen messze lakik brtartják-e amit mond az anya stb.

Anyukám 300 km-re lakik így ő kb 2 havonta unokázik. Anyósom 20 percre ő átlag hetente kéthetente.

Mindketten szépen bánnak vele ha lehetne mindkettőnél ugyanannyit lenne.

nov. 22. 13:18
 12/25 anonim ***** válasza:
88%
Teszek különbséget, de pont fordítva. Az anyámat én csak elviselem, mert...ezt most hagyjuk is. Maradjunk annyiban, hogy örülök, hogy 110 kmre lakik, baromi jól áll neki a távolság. Az anyósom meg egy tündér, csupaszív asszony, így én őt sokkal jobban szeretem, mint a saját anyámat, és nyugodtabb vagyok, ha az ő társaságában van a kisfiam. Szóval szerintem ez szemelyisegfuggo, nem attól függ, hogy valaki az anyád, vagy az anyósod, vagy a kéményseprő, hanem igenis aszerint engeded, hogy foglalkozzon a gyerekeddel, hogy ő milyen ember.
nov. 22. 13:21
 13/25 anonim ***** válasza:
80%
Nagyon igyekszem bevonni az anyósomat is, már a kórházba is többször bejöttek hozzánk, simán bejöhetett a szobába amíg szoptattam, közben beszélgettünk, igyekszünk többször menni hozzájuk. Viszont egyrészt míg a szüleim a szomszéd utcában laknak, ők a közeli kisvárosban. Másrészt anyósom nem mindig tartja tiszteletben a kéréseinket, pl felrak a gyerekekről képet facebookra, ami nekem nem fér bele, én se rakok fel, kérdezik mit vegyenek erre vagy arra az ünnepre a gyerekeknek, de hiába mondjuk, teljesen mást vesznek, sokszor felesleges és termetes dolgokat, amiket el se tudok tárolni rendesen. A nevelésben is vannak különbségek, míg ő simán berakta volna a 2 éves gyereket a hidegzuhany alá, én megmondtam, hogy mi nem így neveljük a gyerekeket. Ezt szerencsére megértette és a 0 cukor 2 éves korig szabályunkat is szépen betartja. De ugyanezen “szabályok” tiszteletben tartását várom el a saját szüleimtől is. Úgyhogy igyekszünk azért hasonló kapcsolatot kialakítani.
nov. 22. 14:04
 14/25 babyboom567 ***** válasza:
90%
12-es válaszolóval értek egyet.
nov. 22. 14:12
 15/25 anonim ***** válasza:
95%

Egyenlő esélyekkel indultak. Anyós és ideértve apóst is viszont megbízhatatlanok. Többször is ellene mentek a kéréseinknek, 8 hónapos babát bablevessel etetett, aminek egész éjszakás sírás lett a vége, hiába kértük, hogy reggeli után csak 1db Kinder csokit adjanak, adtak 2-3 reggeli helyett is, és kérték a gyerekeket, hogy ne mondják el.

Anyámék rászólnak a gyerekeinkre ha olyat csinálnak, amit nem szabad vagy veszélyes, anyós meg csak sápítozik, a gyerekek simán a "fejére sz@rnak", hiába jó gyerekek alapvetően, ha tudják, hogy mama nem tud nemet mondani elengedik a gyeplőt.

És ez csak egy kis ízelítő, így ha látogatni vannak max. 1-2 órára lehetnek egyedül a gyerekekkel, mert eskü nem tudom elképzelni hogyan nevelt fel 2 gyereket....

nov. 22. 14:27
 16/25 anonim ***** válasza:
79%

Teszek, és nem is erdekel ki mit szól. Anyósom pszichés beteg, plusz bagózik mint a gyárkèmény, rohadt büdös àllandóan. Én nem vagyok hajlandó tolerálni a cigit, zavar a szaga, nem még hogy a babámhoz dörgölőzzön..

Plusz tök felelőtlen, infantilis, mindent a betegségere fog (amiből nem is akar meggyógyulni amúgy, tuti kifogás), ha itt van jobban érdeklika gyerek játékai mint a baba.

Uh ja, anyám meg normális, szóval felé húzok, ez van.

nov. 22. 14:32
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Jah, igen ez van nálunk is, full bagósak, de még azt a jó búdös olcsó dohányt veszik, felig fos szaga van vagy én nem tudom. A férjem is dohányzik, de még őt is zavarja az a szag. Nála alap, hogy kint gyújt rá, bejön kezet mos. Anyóséknak úgy kell könyörögni, meg szóvá tenni. Egyszer hallottam ahogy após cigizés után bejött, aztán megyek ki mert a férjem veszekszik. Leült az apja és az 1 éves gyereknek reggeli címén bagós kézzel gyúrja a szájába a kajàt. Akkor nagyon veszekedett az apjával. #15 voltam.
nov. 22. 14:41
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Anyám másik megyében lakik de ha itt lenne is a közelben, akkor is ezerszer inkább anyósom unokázzon, mint ő. Sajnálom de ez az igazság. 😒 Nem bíznám rá egy percig sem. Anyósom nagyon szereti az összes unokáját apósommal együtt.
nov. 22. 14:45
 19/25 anonim ***** válasza:
84%
Teljesen őszintén igen. Nekem a férjem családja mindig idegen lesz,ez van, nem tudok rajta változtatni. Nem érzem őket rokonomnak, így ezt nyilván a gyerekek is érzik.
nov. 22. 15:10
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk inkább az van, hogy az én anyukám közelebb van, többször látja a gyerekeket és a nevelési elvei is közelebb állnak az enyémekhez. Ettől még anyóst nagyon szívesen látjuk, megbízható és lelkes nagymama, csak van pár dolga, ami távolabb áll tőlem. Szerencsére nem sok. A gyerekek mindkét ági nagyszülőkért oda vannak, okkal.
nov. 22. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!