Neki kell adni mindig ?
Ha eszek valamit a gyerekem egyből kinézi a számból, pedig neki is megvettem ugyan ezt az ennivalót/csokit vagy akármit.
Rendszeresen ezt csinálja én pedig mindig neki adom .
Kicsit már kezd zavaró lenni, nem vagyok irigy meg nem is sajnálom tőle , mert a gyerekem szívesen neki adom. De ezt tűrni kell? Vagy mit csináljak? Ti hogy esztek a gyerek előtt? Ha kéri mindig megkapja?
Vagy csak én vagyok a hülye hogy zavar?
8 éves a gyerekem
20, nem a mi hibánk, hogy nem fogod fel, amit írunk.
Az nem szemét, sóher szülő, aki nem o adja oda első nyikkre meg a szájából is a falatot, hanem tudatos, felelősségteljes szülő, aki arra neveli a gyerekét, hogy a masik is ember, akinek nem nezzük ki a szájából a kaját. Legkésőbb általános iskolában nagyon jól fog ez jönni, mert nem lesz egy irritáló kunyizós gyerek, akitől menekülnek a többiek.
Az pedig igenis életre szóló emlék, hogyha a gyerekkora azzal telik valakinek, hogy a tesói folyton lerabolják. Örülj, ha te ezt nem ismered.
#20 Pedig nem érted, és ez mutatja jól:
"Néha atjon a szomszéd kislány, és kisfiú.
3 tejszelet volt itthon , én is megkivantam de nyilván az én kisfiamnak + a masik 2 gyereknek adtam"
Ez teljesen rendben van, ebben az esetben én is odaadnám a 3 gyereknek a 3 tejszeletet, nyilván. De ha lenne egy negyedik tejszelet, akkor azt nem adnám oda annak a gyereknek, aki 10 perccel azután hogy megette a sajátját, meglátja az én kezemben, és odajön elkunyizni. Egyrészt nem lenne fair a többi gyerekkel szemben, másrészt kapott már ő is, ugyanolyat.
Itt senki nem arról beszél, hogy nem adunk csóri gyereknek enni ha éhes, vagy hogy nem adjuk oda neki a csokit, ha mondjuk csak 1 db van, vagy nem kóstolhatja meg amit mi eszünk. Dehogynem. De ha neki is vettem egy ugyanolyan csokit, és ő már megette, akkor nem fogja megkapni az enyémet is. Ez csak simán mohóság, nem arról van szó, hogy éhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!