Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Neki kell adni mindig ?

Neki kell adni mindig ?

Figyelt kérdés

Ha eszek valamit a gyerekem egyből kinézi a számból, pedig neki is megvettem ugyan ezt az ennivalót/csokit vagy akármit.

Rendszeresen ezt csinálja én pedig mindig neki adom .

Kicsit már kezd zavaró lenni, nem vagyok irigy meg nem is sajnálom tőle , mert a gyerekem szívesen neki adom. De ezt tűrni kell? Vagy mit csináljak? Ti hogy esztek a gyerek előtt? Ha kéri mindig megkapja?

Vagy csak én vagyok a hülye hogy zavar?

8 éves a gyerekem

nov. 21. 20:31
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
82%

1,5 evesemnek se adom oda azt a falatot, ami a kezemben van, ha egyszer tok ugyanazt esszuk es az o kezeben is van…:D

Ne szorakozzal mar, hogy nem tudod meghuzni a hataraidat egy 8 evessel szemben.

nov. 21. 20:35
 2/23 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam , hogy akkor van ez ha nem egyszerre eszünk.
nov. 21. 20:39
 3/23 anonim ***** válasza:
63%
Én simán odaadom, ha azt kívánja. Mondjuk, ha ugyanazt esszük, nem szokta elkérni. 9 éves.
nov. 21. 20:41
 4/23 anonim ***** válasza:
53%
Ne egyél csokit előtte. Vagy akkor add neki oda az övét, amikor te is eszel.
nov. 21. 20:53
 5/23 anonim ***** válasza:
79%
simán oda adom ez még csak 1,5 gyerek.
nov. 21. 21:06
 6/23 anonim ***** válasza:
69%
Íjjj...én mindig megkívánom, ha a férjem mást eszik 🤭 és mindig kérek 1-2 falatot. Szerencsére ad 😁😁
nov. 21. 21:22
 7/23 anonim ***** válasza:
78%

Igen,6-os!

Ez igazság szerint teljesen normális reakció!

Amúgy így lehet gyümölcsöt,zöldséget etetni a gyerekkel. Magadnak vágd fel, TE egyed, mutasd,milyen finom.

Kérni fog belőle!

Az én lányom így eszik nyers karalábét (imadom), répát, céklát, birsalmát,.akármit. Látja,hogy mennyire szeretem, és megkívánja. Persze kap is belőle.

nov. 21. 21:36
 8/23 anonim ***** válasza:
81%
En amikor leülök enni hárman kunyiznak tőlem, a 2 gyerek és a kutya. Már direkt úgy csinálok kaját magamnak, hogy mindenkinek jusson. 😀😀
nov. 22. 07:54
 9/23 anonim ***** válasza:
52%
Én ezt nem bírom, két kisebb tesóm volt és folyton mindent kiettek a számból, én meg ugye legyek okosabb es adjam oda, hát sajnos felnőttként nem bírom, ha kunyiznak tőlem. A fiaim megtanulták. Egyáltalán nem kell mindig odaadnod, amit eszel, főleg nem egy 8 évesnek, ő már elég nagy, hogy megértse, hogy anya is ember, ő is szereti megenni a saját csokiját. De amúgy tényleg az a legjobb, ha nen előtte eszel.
nov. 22. 08:41
 10/23 anonim ***** válasza:
46%

Én ugyanúgy érzek mint te, pár éve tőle is elvárom, hogy adjon, kölcsönösséget várok. Ha én jófej vagyok és kinézi a számból az enyémet(általában miután már benyomta az övét, de az is normális, ha épp nekem más van, vagy hogy nem egyszerre eszünk, mert neki pl csomagoltam a suliba, ő megette, az enyém meg még megvan.. vagy kért valamit az étteremben, de kitalálta, hogy neki az nem ízlik, akkor én is elvárom ugyanezeket tőle. Pl én mekiskrumplit sosem kérek magamnak, mert a salátát szeretem, amiből ő megkapja az uborkát, én meg veszek a krumplijából.

Szóval én oda szoktam adni, de elvárom, hogy megköszönje és hasonló esetben ő is adjon nekem. Kb 80%ban beválik, de odáig jutottunk, hogy képes kivenni a kezemből a vizet, ami az enyém, ha én iszok előbb, vagy csak picurkát ad a sajátjából, vagy nem is hajlandó.. Ilyenkor rettenetes mérges leszek és emlékeztetem arra, hogyha igényt tart az enyémre, akkor osztoznia kell neki is. Egyke, így kb tesós viselkedést is tanítanom kell, mert amúgy a barátaival is eljátszaná, bár az is igaz, hogy vele is el szokták játszani, hogy megeszik a kajáját, de neki nem adnak cserébe.. szóval tanítom, mi a helyes és mit lehet elvárni és nekem is rosszul esik, ha kiveszi a falatot a kezemből.

nov. 22. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!