6eves lanyom mindig alvas elott ah agyban talalja ki hogy ehes. Hogy kezeljem?
Tegyél az ágy mellé pár szem kekszet, gofrit
Nálunk gyorsan ráunt ha ott volt mellette
:D welcome to parenthood!
Szerintem ebben több dolog van.
Egy: valóban rendesen evett-e. Azaz: ha mondjuk tészta volt vacsorára, és kaja után 2 órával van lefekvés, simán éhes lehet. Megoldás: ne csak szénhidrát legyen a vacsi. Legyen benne hús + lassú felszívódású ch, mondjuk teljeskiőrlésű kenyér + grillcsirke + uborka/paradicsom, vagy bármi ami laktató.
Illetve: lefekvés előtt, a szertartás részeként érdemes szólni mittudomén fél órával h "fél óra múlva záróra, éhes vagy-e még?" Akkor kaphat egy banánt vagy amit szeretne (és értelmes). Utána igyon is kicsit. És akkor ő is tudja a kereteket.
Menjen pisilni, fogat mosni - és irány az ágyikó. Így megbizonyosodhatsz arról, hogy eleget evett.
2: nyilván időhúzás, életkori sajátosság, nem tudom a rutinotokat, de esetleg maradj bent vele többet az ágya mellett, vagy olvass még egy mesét, ha szoktatok - hiszen ez Neked szól. (ha nem _tényleg_ éhes.)
#1 És akkor ha eszik belőle, utána megint fogmosás? Vagy csokis-gofris fogakkal feküdjön le minden este aludni?
Uh, amúgy nekem ez az egyik gyengém a kábé kettőből, ezért nagyon-nagyon hamar, csírájában fojtottam el mindkét gyerekemnél ezeket az időhúzós játszmázásokat. Egyszerűen nem vagyok képes elviselni, azonnal felmegy bennem a pumpa, amikor tudom, hogy szándékosan erre megy ki a dolog. Baromi korán leszoktattam őket róla.
Határozottnak kell lenni, fogmosás után nincs kaja, sőt, inni is max vizet lehet. A 4 éves lányom is megérti, már 1 éve is megértette, akkor egy 6 évesnek is fel kell fognia. Ágyba be, meseolvasás (ha akar), utána villany le és te kimész. Aztán ha akarja, akkor hajtogassa magának nyugodtan a sötétben, csukott/behúzott ajtó mögött, hogy éhes, majd megunja. Ha kimegy, akkor nem ugrasz és nem csinálsz neki kaját. Ha egynél többször kimegy, jöhet valami büntetés. Rá fog jönni, hogy nem jó buli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!