Neki kell adni mindig ?
Ha eszek valamit a gyerekem egyből kinézi a számból, pedig neki is megvettem ugyan ezt az ennivalót/csokit vagy akármit.
Rendszeresen ezt csinálja én pedig mindig neki adom .
Kicsit már kezd zavaró lenni, nem vagyok irigy meg nem is sajnálom tőle , mert a gyerekem szívesen neki adom. De ezt tűrni kell? Vagy mit csináljak? Ti hogy esztek a gyerek előtt? Ha kéri mindig megkapja?
Vagy csak én vagyok a hülye hogy zavar?
8 éves a gyerekem
Úristen, ezt leírhatatlanul gyűlöltem gyerekként, hogy mindenki az én kajámból akart enni, mert nekem volt hozzá türelmem, hogy szép szendvicset csináljak vagy főzzek rendes ételt.
Amint megtehettem, soha többé nem ettem senki társaságában. A gyerekeimet pedig úgy nevelem, hogy ez egy türhő parasztkeci dolog, így hajszálpontosan ugyanazt készítem nekik is, mint magamnak, az utolsó falatig, azt csinálnak az adagjukkal, amit akarnak, ez kicsit se érdekel, ha akarják a hajukra is kenhetik, de az én kajámat nem baxhatja szét senki soha többé.
Mondjuk nálunk nincs ebből vita. Mindenki eszi a saját adagját, ha még éhes marad, akkor meg készítek még. Az én kajám akkor is az enyém.
Azért álljunk már meg. Ha ő is kapott ugyanazt, csak mondjuk előbb megette mint te, akkor mégis miért kéne neki odaadni? Ha felbontok egy zacskó chipset otthon, akkor teljesen alap, hogy abból bárki ehet, de ha veszek mindenkinek 1-1 szelet csokit ebéd utánra megenni, és a fiam rögtön ebéd után megeszi, én meg mittudomén csak délután 3-kor, akkor ne bssza már meg, hogy oda kéne neki adnom az enyémet.
Nekem is hányszor volt, hogy a nyomorult Sport szeletembe ketten beleharaptak a családból, aztán alig maradt valami belőle. És ezt úgy mondom, hogy imádom anyumékat, mert egyébként kb tökéletes szülők, de ez mindig szarul érintett. Úgyhogy az én kajám az én kajám, az én csokim is az én csokim. De természetesen ő is kap, választhat is, hogy mit szeretne. Az meg megint más, hogy esetleg kóstolási célzattal eszik egy falatot az ebédemből, mert pl még nem evett olyat, és nem tudja, hogy szereti-e. Az is oké.
Uhh ezek a válaszok 😯
Szokott kérni, ha épp mást eszek mint ő. Vagy ha én épp akkor eszek, mikor ő már nem. Mindig adok. Eszembe sem jutott, hogy ne.
Kicsit ledöbbentő itt egyesek mennyire erős érzelmekkel reagálnak erre 😯
Az én szüleim is mindig adtsk, ha ők más fagyit/sütit stb ettek.
#13 Az adsz BELŐLE az nem ugyanaz, mint egy az egyben nekiadni.
Tisztázzuk: ha az lenne az utolsó falat kaja, és utána 2 napig nem ennénk, akkor az utolsó morzsáig nekiadnám. Ha mást eszünk, és meg szeretné kóstolni, az is rendben van. De az, hogy veszek neki is meg magamnak is például 1-1 szelet csokit, ő befalja az övét, majd egy óra múlva, amikor én megenném az enyémet, odajön és az is kéne neki - hát nem.
2 évesnek odaadom, a 8 évesnek nem.
Azert egy ekkora gyerek értse már meg, hogy az én kajám az én kajám, es atomparaszt dolog kinézni más szájából az ételt. Suliban is ezt csinálja ha a másik szendvicse tetszik???
Ez csak kaja, 16-os, persze, de nekem pl ezzel a felkiáltással zabálták fel a kisebb tesóim az összes edessegemet, akár mikulasra kaptam, akár magamnak vettem, tök mindegy volt, "ugyan már, most mit vagy úgy oda, ez csak kaja", es már vitte is, a szüleim meg nekik adtak igazat, mert mit rinyálok már nagy ló létemre.
Én nem leszek ilyen szülő, és nem nevelek ilyen gyereket, mert meg lehet nézni a tesóimat, nulla önkontroll, nulla tudatosság, pénzügyi téren sem, de az élet sok más területén sem. Szóval hagyjuk ezt a dumat, hogy ez csak kaja.
Köszi a válaszokat.
Egyetértek mind a két oldallal egyébként. Magam sem tudom melyik a jobb helyzet 🤣 de igazából csak kíváncsi voltam más hogyan reagálja le ezt a helyzetet.
Amugy meg az iskolában nem ilyen soha nem kéri el más kajáját , de ha tőle kérnek ő sem adja oda. Pedig az osztályában elég sok gyerek elkunyerálná tőle.
Nyugodtan pontozzatok le , de szekunder szégyen érzésem van ezeket a válaszokat olvasva.
Már az is gáz hogy egyáltalán ilyen megfordul valaki fejében!!!
Hogy lehet valaki ennyire irigy ,soher????
En nem hogy a saját gyerekemtol de még a szomszéd gyereketol sem sajnálok semmit és inkább neki adom mint hogy én megegyem.
Néha atjon a szomszéd kislány, és kisfiú.
3 tejszelet volt itthon , én is megkivantam de nyilván az én kisfiamnak + a masik 2 gyereknek adtam.
Nem.kell úgy csinálni mintha az lenne az utolsó édesség q világon.
Akkor vegyél 3 szelet csokit vagy 10 szelet csokit b+ , ha attól rettegsz hogy a gyereked megeszi előled.
Mi mindenen osztozunk és ha megkíván valamit amiből csak egy van ,vagy az utolsó akkor nyilván neki adom. Mert a gyerekem !!!!!!!!!!!
És ha annyira halálosan megkivanom, annyira de annyira de annyira kell nekem is az az adott kaja ,édesség, csoki akkor q zsíros anya testemnek veszek egyet másnap. Nem fogok meghalni ha aznap nem zabalok csokit .
Amúgy sem ismerek olyan háztartást ahol CSAK 3 db édesség van.
Eszméletlen néhány irigy szülő.
Na hozzátok sem mennek vendegsegbe.
Valószínűleg ti a kaját is dekara kimeritek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!