Mikortól elvárható, hogy a gyerek magának törölje ki a fenekét?
Fiam 5,5 éves. Nagycsoportos.
Ennek ellenére, egyszerűen nem tudom elérni nála, hogy Wc után megtörölje magának.
Én voltam a hülye, hogy eddig húztam a dolgot szerintem.
Most egy 2 hete határoztam el, hogy oldja meg.
Először megpróbálta, az lett a vége, hogy ott ökölődött, majd hányt.
Utána már inkább meg sem próbálta, addig ült a Wc-n amíg nem mentem és szedtem le.
1 hete pedig inkább visszatartja, holott elmondtam, hogy ha nemmegy, segítek.
Beszélgetek vele sokat erről, ott mindig elmondja, hogy legközelebb meg akarja próbálni. Mikor a legközelebbhez érünk, akkor meg "inkább mégsem"
Kérdezem tőle, ha iskolás lesz? akkor mi lesz? az a válasz, hogy az oviban sem kakil, a suliban sem fog.
Egyébként nagyon okos, ügyes gyerek. Az oviban most mérték fel, totál iskolaérett, koránál fejlettebb. Szóval nem hülyegyerek ő.
Nem tudom, hogy vehetném rá.
Van egy 3 éves huga, ő már most törli magának. Ez sem motiválja.
Kb 4.5évessen kezdte el magának kitörölni most lassan 6éves itthon van hogy kér segítséget de van hogy nem. Az oviba magának intézi.
Azt tudom javasolni hogy vegyél neki nedves wc papírt és azzal törölje míg nem tudja jól elvégezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!