Mikortól elvárható, hogy egy gyerek önállóan mosson hajat?
Nyilván a menstruáló 13 évesemnek nem mosom már meg.
De van egy 9 éves kisebb lányom, akinél nem tudom eldönteni. Egyedül mossa egyébként egy ideje, csak nem tudom nem volt-e korai még..
Attól is függ, hogy milyen haja van.
Ha hosszú, sűrű, erős, akkor azt sokkal nehezebb egyedül megmosni, mint a rövidebb, vékony szálú, kevesebb hajat.
Sűrű és hosszú ráadásul, derékig ér neki. Akkor lehet korai volt?
Legközelebb akkor még segíteni fogok neki egy darabig.
Most lesz 9 a lányom, már két éve is maguk mosták a többiek a hajukat, én éreztem/érzem cikinek, hogy nekem mosni kell helyette. Néha hagyom neki de nem mindig lesz tiszta, van hogy másnap jobban rátapad, vagy rajtahagyja a sampont és összeragad pedig vállig érő vékony egyenes haja van.
Egészséges gyereknek meg kellene tudnia mosni a haját 9 évesen akkor is, ha hátközépig ér. Egyébként az enyém az arcmosást is elsumákolja folyton..
Én kb.9 éves koráig mostam. Nem azért, mert onnantól "elvárható", hanem mert onnantól valahogy elkezdte magának. Neki vékony szálú, nem túl hosszú haja van.
Most lesz 11 éves, és hónapok óta be se enged a fürdőszobába, ha bent van. A hajmosást teljesen önállóan intézi, tehát szólni se kell már neki érte. De ő egy olyan kislány, akit rettentően érdekel a külseje, és élete központi problémája, hogy mindig csinos és divatos legyen. Ha kevésbé lenne majom (bocsánat), akkor lehet, hogyég mindig én intézném neki a hajmosást, mert nem érdekelné.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!