Mikortól elvárható, hogy egy gyerek önállóan mosson hajat?
Nyilván a menstruáló 13 évesemnek nem mosom már meg.
De van egy 9 éves kisebb lányom, akinél nem tudom eldönteni. Egyedül mossa egyébként egy ideje, csak nem tudom nem volt-e korai még..
A nagylanyomnak meg segitek mosni, 12 eves, de fenekig ero, vastag szalu, suru haja van. Meg nekem sem egyszeru. :)
A kisebbik lanyomnak en mosom, o 8 eves, derekig ero hajjal.
A nagyfiam 10 eve, evek ota egyedul mossa, suru, de rovid haja van.
A legkisebbunk 1,5 eves. O leonti a fejet vizzel, mi mossuk, aztan oblitjuk. Fiu, szoval velhetoen gyorsan onallo lesz.
Hajat szaritani viszont mar mindharom nagy tud. A hajkeszitesben segitek reggelente a lanyoknak (copfba fonas, egyebek).
Szerintem ez soktenyezos: milyen hosszu haja van, mennyire nehezen kezelheto, mennyire hajlamos kocosodni, illetve hogyan szereti hordani. Es a legfontosabb: igenyel-e segitseget. Nekem nem faradtsag, ha kell, segitek nekik. Aztan lassan egyre onallobbak, es megtanuljak egyedul is.
5-6 eves koromtol mostam magamnak, nekem is derekig ero hajam volt.
A gyerek nem eletkeptelen csak gyerek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!