Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól elvárható, hogy egy...

Mikortól elvárható, hogy egy gyerek önállóan mosson hajat?

Figyelt kérdés

Nyilván a menstruáló 13 évesemnek nem mosom már meg.

De van egy 9 éves kisebb lányom, akinél nem tudom eldönteni. Egyedül mossa egyébként egy ideje, csak nem tudom nem volt-e korai még..

2023. márc. 9. 09:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A nagylanyomnak meg segitek mosni, 12 eves, de fenekig ero, vastag szalu, suru haja van. Meg nekem sem egyszeru. :)

A kisebbik lanyomnak en mosom, o 8 eves, derekig ero hajjal.

A nagyfiam 10 eve, evek ota egyedul mossa, suru, de rovid haja van.

A legkisebbunk 1,5 eves. O leonti a fejet vizzel, mi mossuk, aztan oblitjuk. Fiu, szoval velhetoen gyorsan onallo lesz.

Hajat szaritani viszont mar mindharom nagy tud. A hajkeszitesben segitek reggelente a lanyoknak (copfba fonas, egyebek).

Szerintem ez soktenyezos: milyen hosszu haja van, mennyire nehezen kezelheto, mennyire hajlamos kocosodni, illetve hogyan szereti hordani. Es a legfontosabb: igenyel-e segitseget. Nekem nem faradtsag, ha kell, segitek nekik. Aztan lassan egyre onallobbak, es megtanuljak egyedul is.

2023. márc. 9. 11:51
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
8 éves korától magának mossa. Annyira szokott kérni hogy fürdés végén tussal öblítsem át neki hogy biztos nem maradjon habos mert akkor olyan furi ragadós lesz a haja
2023. márc. 9. 12:14
 13/14 anonim ***** válasza:
39%

5-6 eves koromtol mostam magamnak, nekem is derekig ero hajam volt.

A gyerek nem eletkeptelen csak gyerek.

2023. márc. 11. 10:30
 14/14 anonim ***** válasza:
nem tudom pontosan mikor, olyan 8-10 évesen kezdtem el egyedül hajat mosni, és nagyon sűrű, hosszú hajam volt (nő vagyok)
2023. jún. 22. 15:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!