Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek mennyi játék kell...

Szerintetek mennyi játék kell egy kisgyereknek?

Figyelt kérdés
Nálunk 2 és 4 évesek, lányok. Nincs őrületesen sok játékuk, de kevés se, de néhány év után azt mondom, hogy elég lett volna csak a duplo, de abból se végtelen készlet, csak egy sima sokféle elemes, meg egy olyan, amiben állatok és emberfigurák vannak, esetleg néhány jármű. Ezzel sokszor játszanak, leülnek rakosgatják, ami kell a fantáziajátékukhoz azt sokszor ezekből építik meg. Aztán még néhány kedvenc plüssállat, de max. fejenként kb. 3 bőven elég lett volna, meg nálunk matricás könyvek, kifestő, gyurma, kirakó ami még megy. De ebből se lehet sk egyszerre, úgy látom. Minden más tulajdonképpen felesleges volt. Csak szétdobálják, tönkreteszik. Szinte már az összes keménylapos könyv szét van tépve. A legtöbb játékkal nem játszanak csak szétdobálják és minden mindennel legyen összevegyítve, addig nem nyugszanak. Kaptak kiskonyhát is, meg fajátékokat hozzá, ott is csak az volt a lényeg, hogy jól szét legyen minden szórva. Elvettem a kétharmadát, hátha akkor játszanak bármi értelmeset, de nem. Volt még fésülködőasztal is, egyszer kétszer leültek elé, utána meg már fel akartak rá mászni, tologatták ide-oda, meg borogatták fel, így elvettem. Nálatok ez hogy megy, szerintetek mennyi játék kell?
ma 13:27
 1/7 anonim ***** válasza:
44%
Egy 16 hónapos kisfiam van, és jó sok játékunk. Mindig van egy-egy korszaka, éppen mikkel szeret jobban játszani, de eszemben sincs ezért elvenni a többi játékát. Figyelek rá, hogy tönkre ne tegye őket, ha meg mégis, na bumm, hát kisgyerek, semmi nincs belőle. Jó ideje a könyveket se tepegeti szét, mert megtanítottam szépen lapozgatni, nézegetni, "olvasni" egyedül is. Ez nem egy "én milyen kva jó vagyok" komment akar lenni, mert nem, de kicsit legyél lazabb
ma 13:44
 2/7 anonim ***** válasza:
39%

"A legtöbb játékkal nem játszanak csak szétdobálják és minden mindennel legyen összevegyítve, addig nem nyugszanak."

Az is játék.

ma 14:12
 3/7 anonim ***** válasza:
50%

Majdnem 5 éves a kisfiam, sok játéka van. Ő ki is használja őket, elég rendesen. Elég nagy a fantáziája, mindennek kitalál más módót is ahogy tud vele játszani.

Van 12 különböző féle építő játéka. Ezek a kedvenc fajta játékai. Mindennap elő kerül 2-3 féle legalább.

Van 4 féle út-sín építője, igazából ezekből is legalább 1 féle naponta előkerül.

Rengeteg Kinder és egyéb állat figurája van, ezekkel is gyakran játszik.

Sok jelmez, orvos szett, szerelő szett, kis konyha, kis bolt. Naponta játékban vannak ezek is.

Rengeteg autója van, több száz. Persze nem játszik mindegyikkel minden nap, de számon tartja őket, hol ezt hol azt keresi.

Van több mint 50 társas és kártya játékunk, minden este elő kerül 5-6.

Könyvből fogalmam sincs mennyi lehet, de szerintem abból is bőven túl léptük már a 100-at. Mindennap többször olvasunk, egyedül is nagyon szereti nézegetni az ismeret terjesztő könyveit.

Logikai játék is sok van, szereti őket.

Kirakó is van pár, de azokra sosem kapott rá úgy.

Plüss is van bőven, 10 db amivel minden este alszik, a többi is elő kerül időnként.

Na meg vannak a kreatív játékok, azokból is van, szintén mindennap elő kerülnek.

Nálunk van értelme a rengeteg játéknak mert kihasználjuk őket, ő kiválóan el játszik egyedül akár hosszabb időre is. Direkt nem teszi tönkre őket, kis babaként se tett tönkre pl egy könyvet sem.

Tökéletesen meg értem ha valakinél a kevesebb válik be, van olyan gyerek akinél a sok nagyon nem válik be.

ma 14:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Viszonylag sok játékunk van (külföldre költözött rokonok ránk ömlesztették). A legtöbbel az én fiam játszik is. Könyvet már kb fél éve nem tesz tönkre. Ő két éves múlt, pont a könyvek amik nagyon mennek. Kisautóból van szerintem neki több, mint kéne jóval, de azokat is váltogatja mikor melyikkel játszik és keresi is ha valamelyik eltűnik. Mikor kissebb volt akkor én is felváltva pakoltam elő neki játékokat hogy ne legyen az összes előszedve. A kiskonyha is amúgy nagyon megy nálunk. Nálatok lehet már a kor miatt is van hogy nem játszanak velük szépen. Rokon gyerekeknél is látom hogy a 4 évest pl már nem érdekli a kiskonyha és inkább csak rumlizik vele. A kicsi meg gondolom társasozni nem tud ő meg azért rumlizik. Ha tippelnem kéne.
ma 15:10
 5/7 A kérdező kommentje:

"Van több mint 50 társas és kártya játékunk, minden este elő kerül 5-6."

Mi idáig csak egyet vettünk, de semeddig se jutottunk vele, végig se hallgatják a játékszabályt, végül elraktam. Lehet az is számít, hogy van a kicsi és és nem lehet tőle függetlenül játszani. De nálunk csak odáig jutottak, hogy folyton veszekedtek, hogy kié legyenek a kék bábúk, kinél legyen a dobókocka, amikor meg 5-ödjére borították fel a táblát elpakoltam mindent, aztán azóta is ott van.

ma 15:16
 6/7 babyboom567 ***** válasza:
73%

Keress olyan játékot ami kooperatív.Nekünk ez nagyon menő volt.

[link]

A kérdésedre válaszolva nekünk még az átlagnál is több játékunk van,bár már nekem nagy a gyerek(8 éves) és nincs is testvére,de én rajongok mindenféle fejlesztőjátékért/kártyáért/társasért(és bevallom, a plüssökért is.Annyira cuki jeti plüsst vettem a múltkor,hogy az pl az enyém).Illetve kb 1 éve kezdett a gyerek játszani a plüssökkel,és rettentő jól bevonhatók a plüssök a fegyelmezésbe, tanulásba,szóval rengeteg van.Illetve jó sokára jöttem rá,hogy sokkal hamarabb leülök egy játék mellé én is örömmel,ha nekem is tetszik.(pl kisautózni utálok,de szerencsére ez egy ideje nincs porondon már)

ma 16:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Mi rengeteg jatekot vettunk/kaptunk. Annyiban szigoru vagyok, hogy minden rend legyen. Minden este kotelezo rend rakas van.
ma 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!