Mikortól elvárható, hogy a gyerek magának törölje ki a fenekét?
Fiam 5,5 éves. Nagycsoportos.
Ennek ellenére, egyszerűen nem tudom elérni nála, hogy Wc után megtörölje magának.
Én voltam a hülye, hogy eddig húztam a dolgot szerintem.
Most egy 2 hete határoztam el, hogy oldja meg.
Először megpróbálta, az lett a vége, hogy ott ökölődött, majd hányt.
Utána már inkább meg sem próbálta, addig ült a Wc-n amíg nem mentem és szedtem le.
1 hete pedig inkább visszatartja, holott elmondtam, hogy ha nemmegy, segítek.
Beszélgetek vele sokat erről, ott mindig elmondja, hogy legközelebb meg akarja próbálni. Mikor a legközelebbhez érünk, akkor meg "inkább mégsem"
Kérdezem tőle, ha iskolás lesz? akkor mi lesz? az a válasz, hogy az oviban sem kakil, a suliban sem fog.
Egyébként nagyon okos, ügyes gyerek. Az oviban most mérték fel, totál iskolaérett, koránál fejlettebb. Szóval nem hülyegyerek ő.
Nem tudom, hogy vehetném rá.
Van egy 3 éves huga, ő már most törli magának. Ez sem motiválja.
Miért nem vihet az oviba, kérdezted egyáltalán?
Már hogyne lehetne lehúzni a nedves wc papírt? Van zewa, lidlis stb. tescos is teljesen jó. Nálunk is azt használják a gyerekek, néha én is, sosem dugult el a wc. (Nem a baba popsitörlőről van szó!)
Csak nedves törlőkendő lett írva, azért nem értettem....
Oviba tettem a taskájukba, ha kell kezet törölni. Az óvónők pedig kérték, ne tegyek. Ott benn biztosítják ami kell, mást nem szeretnének.
11
A nedves törlőkendő és a nedves wc papír nem ugyanaz.
Teljesen gyerekfüggő. Van, amelyik már 3 évesen kitörli, van amelyik csak 10 èves kora körül jut el addig, hogy teljesen jól törli. Sőt, ha olyan sni problèmàja van, akkor mèg kèsőbb.
Ahol 4 évesen iskolába mennek, ott sok gyerek csak otthon kakil vagy koszos fenékkel màszkál. Több, mint 10 èvig laktam Angliában, volt ràlàtàsom a témára.
Törõld ki nyugodtan a fenekét. Majd egyszer megérik rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!