Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól elvárható, hogy a...

Mikortól elvárható, hogy a gyerek magának törölje ki a fenekét?

Figyelt kérdés

Fiam 5,5 éves. Nagycsoportos.

Ennek ellenére, egyszerűen nem tudom elérni nála, hogy Wc után megtörölje magának.

Én voltam a hülye, hogy eddig húztam a dolgot szerintem.

Most egy 2 hete határoztam el, hogy oldja meg.

Először megpróbálta, az lett a vége, hogy ott ökölődött, majd hányt.

Utána már inkább meg sem próbálta, addig ült a Wc-n amíg nem mentem és szedtem le.

1 hete pedig inkább visszatartja, holott elmondtam, hogy ha nemmegy, segítek.

Beszélgetek vele sokat erről, ott mindig elmondja, hogy legközelebb meg akarja próbálni. Mikor a legközelebbhez érünk, akkor meg "inkább mégsem"

Kérdezem tőle, ha iskolás lesz? akkor mi lesz? az a válasz, hogy az oviban sem kakil, a suliban sem fog.

Egyébként nagyon okos, ügyes gyerek. Az oviban most mérték fel, totál iskolaérett, koránál fejlettebb. Szóval nem hülyegyerek ő.

Nem tudom, hogy vehetném rá.

Van egy 3 éves huga, ő már most törli magának. Ez sem motiválja.

nov. 13. 15:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
65%

Miért nem vihet az oviba, kérdezted egyáltalán?

Már hogyne lehetne lehúzni a nedves wc papírt? Van zewa, lidlis stb. tescos is teljesen jó. Nálunk is azt használják a gyerekek, néha én is, sosem dugult el a wc. (Nem a baba popsitörlőről van szó!)

nov. 13. 16:58
 12/22 A kérdező kommentje:

Csak nedves törlőkendő lett írva, azért nem értettem....

Oviba tettem a taskájukba, ha kell kezet törölni. Az óvónők pedig kérték, ne tegyek. Ott benn biztosítják ami kell, mást nem szeretnének.

nov. 13. 17:17
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

11

A nedves törlőkendő és a nedves wc papír nem ugyanaz.

nov. 13. 17:23
 14/22 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem az enyém is a hat éves kora körül , Angliában lakom, itt négy éves kortól iskola van , Értelemszerűen az iskolába nem fogják ezt csinálni, de én meg úgy szoktattam , hogy reggel menjen el vécére úgyhogy napközben nem szokott.
nov. 13. 17:41
 15/22 anonim ***** válasza:
86%
Egyébként igen, erre fizikálisan is a meg kell erni, hogy elérje , mert ilyenkor még rövid a karjuk. Amig nem elég hosszú a karja , nem tudsz mit csinálni.
nov. 13. 17:42
 16/22 anonim ***** válasza:
63%

Teljesen gyerekfüggő. Van, amelyik már 3 évesen kitörli, van amelyik csak 10 èves kora körül jut el addig, hogy teljesen jól törli. Sőt, ha olyan sni problèmàja van, akkor mèg kèsőbb.

Ahol 4 évesen iskolába mennek, ott sok gyerek csak otthon kakil vagy koszos fenékkel màszkál. Több, mint 10 èvig laktam Angliában, volt ràlàtàsom a témára.

Törõld ki nyugodtan a fenekét. Majd egyszer megérik rá.

nov. 13. 18:14
 17/22 anonim ***** válasza:
35%
Nyugaton szinte mindenütt 4 évesen kezdik az iskolát, tehát ezek szerint kb minden nyugati gyerek otthon végzi el a dolgát vagy kakkancsos a feneke. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Merthat az, hogy a gyerek próbálkozik, mert otthon a szülő tanítgatja már akkor is, amikor még biztosan nem fog tökéletesen menni az ugye esélytelen.
nov. 13. 18:26
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk most kezdte az elsőt, 6,5 éves, még szoktuk törlés után ellenőrizni, de egyre többször már jól törli ki. Én nem izgatom magam ezen, nagycsoportban segítettek az oviban, akinek még kellett. A suliban nem szokott kakilni tudtommal. Kistesó 4,5 éves, eszébe se jutott még törölni, középső, majd suli előtt nagycsoportban ráér gyakorolni.
nov. 13. 18:26
 19/22 Derjaderja ***** válasza:
100%
Az én lányom kb 5,5 éves kortól kitörli. De nem volt elvárás csak egyszer csak közölte, hogy megoldja.
nov. 13. 19:14
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a fiam épp csak 3, folyton magának akarja törölni, mert nagyon szereti letépni a wc papírt, de nem tudja jól. Szóval próbálkozni lehet szoktak a kisebbek is, csak a mozdulat még kezdetleges. Oviban nem tudom, hogy szokás, gondolom segítenek, de ő ott sose kakil, mindig csak otthon.
nov. 13. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!