Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mikortól elvárható egy kisgyer...

Mikortól elvárható egy kisgyerektől, hogy tudja a színeket?

Figyelt kérdés
Egy ismerős kisfia 2 és fél éves és már megy neki. Az enyém is annyi, de még csak 2 színt ismer. Nem gondolom, hogy ez gond lenne, de kíváncsi lennék, hogy a "nagykönyv" mit ír elő.

2013. szept. 21. 09:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Ezt nem elvárják. És nem is lehet elvárni.

Ki mikor lesz agyban olyan, hogy felismeri-megtanulja-megkülönbözteti. És vannak ügyesebb és vannak kevésbé ügyes gyerekek.

3 éves korra azért az alapvető színeket ismerni szokták a gyerekek.

2 és fél évesen még semmivel nincs elmaradva a gyereked.

És ilyet meg ne csinálj soha, hogy mert a más gyereke már tudja, a tiéd meg nem, mert ezzel csak ártani fogsz a gyerekednek, mivel folyton olyan dolgokat fogsz elvárni tőle, olyan mércéket fogsz felállítani neki, amiket lehet hogy csak idővel vagy egyáltalán nem fog teljesíteni. Ne csinálj ilyet.

Ha valami kérdésed van a gyereked fejlődésével kapcsolatban, beszéld meg a gyerekorvossal vagy a védőnővel, de soha nem hasonlítgasd a gyerekedet máséhoz.

2013. szept. 21. 09:34
 2/9 anonim ***** válasza:
2013. szept. 21. 10:31
 3/9 anonim ***** válasza:

szia!

Dolgoztam óvodában, sok kisgyerek még kiscsoportban sem tudja a színeket...

2013. szept. 21. 10:51
 4/9 anonim ***** válasza:

Az enyém 2,5 évesen az alapszíneket tudta!

Most 3 éves és már megtudja különböztetni hogy világos vagy sötétkék!

Sztem az átlag az hogy kb 3 évesen az alapszíneket tudják!

2013. szept. 21. 15:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom,hogy 3 évesek tudják az alapszineket.
2013. szept. 21. 16:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Az alapszíneket max 3 éves korára tudnia kell.
2013. szept. 21. 18:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Igen, kellene tudnia, csakhogy a gyermek nem kódex, nem szabálykönyv. volt olyan gyerek az oviban, akinek szó szerint tanítani kellett a színeket. Vagy nem tanította meg az anyja rá, vagy nem volt addig még elég érett, hogy megtanulja. De igazán szerintem mindegy, hogy 2,5 évesen, vagy 3,5 évesen tanulja meg...
2013. szept. 21. 19:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Hat, az eleg baj, ha nem tanitja meg ra az anyja....

Mivel mar ha otthon beszelgetnek, es csak sorolja, hogy pl.napoicska sarga, vannak azok a kis konyvek is, formak, szinek.

Nyilvan nem leulteti es betanitja, de azert ezek az alapveto dolgok...

Es aki nem tanulta meg 2-3 evesen, az nalunk az ovodaban meg nagycsoportban is keveri.

2013. szept. 22. 08:39
 9/9 anonim válasza:

Hát olyan 3 éves korra illik megtanítani a babócáknak az ,,alap" színeket (sárga, zöld, kék, piros). De ez olyan, hogy amikor elkezded neki tanítani, onnan számítva annyi idő alatt tanulja meg, amennyi kell neki (ez egyénenként ugye eltér).

De például én a kislányomnak (pár nap múlva lesz 1 éves😊) már azóta mondogatom neki a színeket, hogy lát, és, ha mondom neki, hogy add ide, vagy kérem a zöld, piros, sárga, kék labdát, odaadja nekem. Kimondani természetesen még nem tudja, de azt igen, hogy melyeikről beszélek. Egyébként más színeket is ismerősek meki különböző fejlesztő játékokból, ahol pl egymásra kell pakolni a korongokat, építés helyett csak rombol, de a színekkel kb jól boldogul, mint pl a rózsaszín, lila, fekete, fehér, de azokra nem fektetek akkora hangsúlyt én sem, és nem mindig ismeri azokat, de az alap színek megvannak.

Szóval azt mondom, hogy azt fogja tudni, amit tanítasz neki. Sok sok türelem kell minden kis aprósághoz, de megéri, mert egyszercsak megtanulja:)

aug. 1. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!