Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 kisgyerekes családok,...

2 kisgyerekes családok, mennyit költötök havonta élelmiszerre?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, sokat költünk, de hiába próbálok spórolni a kaján, akkor is csak úgy repkednek ki a 10 ezrek.

Amin spórolok: menüterv alapján főzök, így nincs kidobott kaja, impulzus vásárlás, igyekszem olcsóbb kajákat is csinálni, nézem az akciokat idényzöldségeket. Pékárut sütök, ha van időm. Férjem nem mehet egyedül bevásárolni 😬

Amin nem spórolok: fontos nekünk a változatos és viszonylag egészséges étkezés, szóval nem paprikás krumplit eszünk káposztác kockaval meg tojáslevessel nap mint nap, hanem igyekszem sok zöldséget, gyümölcsöt csempészni az étrendne, brokkoli, borsó, édesurgonya, értitek. Kevés nasi,üdítő nincs, néha egy üveg szörp, ha úgy esik.

De az elmúlt három hónapban simán elnent havi 150 ezer ft kajára, pedig a nagyobb már ovis, ott eszik.

nov. 10. 07:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
73%
Ezt nehéz megválaszolni. Mindenkinek más az étvágya. Mi 4-en lakunk. Egy 5 és egy 1.5 éves gyerekkel. Minap brassóit csináltam vacsira. A gyerekek nem ettek belőle csak én és a férjem.. 1.5 kg húsból csinàltam ès másnapra 2 adag maradt.. ès nem..nem azért mert fazèkból ettük és nem azért mert 150kilósak vagyunk hanem mert ezek a húsok is már szerintem fel vannak fújva vagy vizezve nem tudom.. régebben 70-80 deka húsból főztem ès bőven elèg volt 2 napra.. szóval nekünk is simán elmegy 300körül
nov. 10. 09:26
 12/22 Derjaderja ***** válasza:
67%
Elég hirtelen tud változni az étvágyuk is. Nekem volt 1-2 meglepődésem, amikor a pár hónapja még másnapra is elég adag simán elfogyott az első tálalásnál.
nov. 10. 09:41
 13/22 anonim ***** válasza:
78%
Heti kb 40ezer megy el a boltban, plusz néha még ami kell, heti egyszer rendelünk is. Az én férjem sem tud spórolni sajnos, az ovis étkezés pedig ingyenes, a 4 főre jutó összbevétel pont a határon van kereken. Szerencsére ebben az oviban jó a menü.
nov. 10. 09:43
 14/22 anonim ***** válasza:
87%
Mi csak 3 vagyunk, de 300ezer minimum elmegy kajára.
nov. 10. 09:52
 15/22 anonim ***** válasza:
66%

Pest megyében élünk, a kettőnk összbevétele nem tudom pontosan mennyi, de olyan 1,5 millió , és így sem szórjuk a pénzt, de ma pl csak az aldiban költöttem 30 ezret, ebben javarészt leárazott zöldségek voltak, gyümölcsök, répa, bab, kukorica, rizs ilyesmi. Semmi chips, se csoki, üdítőt se iszunk. A luxuscikkjeink maximum a növényi tej. Közel vegetáriánusok vagyunk, a gyerekek kapnak csak normál húst, mi nem szoktunk enni, havonta max 1x.

Így se tudom, hogy lehetne kevesebbet költeni, heti 2x vásárolunk, tehát egy hónapban durván 8x30 ezres vásárlás az 240 ezer, de ennél biztosan többet költünk, mert van, amikor többet fizetek. És mondom, ebben semmi olyan nincs, amitől már hörögve felszisszennék, hogy 3 kg lazac vagy előrecsomagolt sushi, csak döntően hazai termékek...

nov. 10. 13:29
 16/22 anonim ***** válasza:
30%
Mi is 250-300 körül költünk. És akármennyire is próbálok odafigyelni, hogy ne legyen kaja kidobva, a 2 és 4 éves gyerekeim még eléggé úgy esznek, hogy annak sokszor az a vége, hogy mégis csak kidobom a kaját. Nálunk nincs egyáltalán chips, csoki, üdítő, abszolút semmi, nagyon próbálom ezeket kiiktatni, mert nyilván ha lennének, még ennyire se ennének a "normális" kajából. A nagyobb lányom ráadásul húst nem is hajlandó enni, nagyon max ilyen húsipari hulladékot, mint a virsli és a párizsi, egyébként meg önként vega. Szóval nagyon sok zöldség, gyümölcs van nálunk, zömében házikoszt. És még így is. Elképzelhetetlen számomra, hogy te ezt hogy oldod meg 150-ből :O
nov. 10. 13:53
 17/22 anonim ***** válasza:
77%
Nem tudom, pontosan mennyi a kiadásunk kaja része, de az biztos, hogy 200on felül van. Szerintem a 300 is összejön. Pedig nem szoktunk drága ételeket főzni, de nem is krumplistésztán meg paprikás krumplin élünk. A gyerekek 4 és 6 évesek.
nov. 10. 16:52
 18/22 anonim ***** válasza:
45%
Nálunk kétszer ennyi is elmegy egészséges, minőségi, magas tápanyagsűrűségű táplálkozás mellett.
nov. 10. 18:48
 19/22 A kérdező kommentje:
Akkor lehet, hogy ez a valóság és örülhetek, hogy megoldom ennyiből, hogy tök jókat együnk. Azt gondoltam, spórolással ez másnak olcsóbban is kijön valahogy. Brutál elszálltak az árak, én nem értem, hogy ahol az egyik félnek kiesik a fizetese, ott éhen halnak?
nov. 10. 18:51
 20/22 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem ez sok mindentől függ. A békés megyében élő rokonaim közül ilyen 250 ezres bevételből élnek. Valaki egyedül él gyerekkel ennyiből plusz a gyerektartás amit apuka nem fizet. Úgyhogy ott biztosan nem 300 ezer a havi étkezés. Nyilván addig nyújtózik az ember amíg a takarója ér. Most itt aki írta, hogy 1,5 millió a bevétel, ott nyilván belefér a 300 ezer, az lófütty, de nyilván az átlagkereset nem ez azért, max a gyakorin. :D Amúgy nálunk is 200-on felül, nem tudom mennyivel nagyjából, sok mindentől is függ. Ha pl betegek vagyunk mindannyian, láz stb, akkor mindig rendelünk ebédet is házhoz, nem főzünk akkor. Akkor inkább húz a 300 felé olyankor. Egyébként én is nagyon soknak tartom, de ez van sajnos. :(
nov. 10. 20:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!