2 kisgyerekes családok, mennyit költötök havonta élelmiszerre?
Úgy érzem, sokat költünk, de hiába próbálok spórolni a kaján, akkor is csak úgy repkednek ki a 10 ezrek.
Amin spórolok: menüterv alapján főzök, így nincs kidobott kaja, impulzus vásárlás, igyekszem olcsóbb kajákat is csinálni, nézem az akciokat idényzöldségeket. Pékárut sütök, ha van időm. Férjem nem mehet egyedül bevásárolni 😬
Amin nem spórolok: fontos nekünk a változatos és viszonylag egészséges étkezés, szóval nem paprikás krumplit eszünk káposztác kockaval meg tojáslevessel nap mint nap, hanem igyekszem sok zöldséget, gyümölcsöt csempészni az étrendne, brokkoli, borsó, édesurgonya, értitek. Kevés nasi,üdítő nincs, néha egy üveg szörp, ha úgy esik.
De az elmúlt három hónapban simán elnent havi 150 ezer ft kajára, pedig a nagyobb már ovis, ott eszik.
Nekünk inkább 250.000-300.000, de ebben benne van pelenka, törlőkendő, és vmennyi ruha is.
"Férjem nem mehet egyedül bevásárolni"
Mi van???
Én az irodában ebédelek, a gyerekek az oviban.
Így ránk csak a reggeli/vacsorára kell költeni. Férjemnek főzök, ő minden nap visz ebédet.
Így is elmegy 250ezer alaphangon kajára.
150ezer... Ne viccelj már.
3 és 5 évesek a gyerekek.
#1 szerintem a férje sokat költ ha egyedül megy
Mint az enyém.
Listával megy, de mellette mást is hoz, amik felesleges dolgok, nincs rá szükségünk
Ha együtt megyünk 90 százalékban csak a listán szereplő dolgok kerülnek a kosárba.
Kérdező, nekünk is kb az a 300 000 forint amit költünk havonta.
Igen, ha a férjem egyedül megy, akkor 3 dolog helyett 13 dolgot hoz, tök feleslegesen.
Amúgy nekem soknak tünik ez a 150 ezer, mert nyárig valahogy kevesebből is kijöttümk, 120 ezer körül.
Értem. De azért havi 250-300 ezer csak ételre nekem nagyon soknak tűnik. Marmint, a mi bevételünk pl. 600-650 ezer (én még gyeden vagyok), ebböl elköltenék hai 250 ezret csak kajára, miközben még nem fizettünk semki hitelt, tankolást, pelenkát, semmit mást, ez elég élhetetlennek tűnik.
Oké, tudom, Pesten sokan 1 milliót keresnek ketten, ez vidéki megyeszékhely, itt 200-350 ezres fizetesek vannak, ennyit keres az emberek 85%-a, én ebből indulok ki.
Nyáron valamivel olcsóbbak voltak a zöldségek.
Mi ketten vagyunk a lányommal.200000 felett költök mivel cukorbetegként még drágább az élet.Ráírják, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz, teljes kiőrlésü és mindjárt jóval drágább mint a többi.
Vidéki megyeszékhely:
Minimum 300, plusz az intézményi étkeztetés két gyerekre ~40, plusz sokszor rendelünk is. Ki tudnánk hozni olcsóbban is, de amíg van miből, nem fogom. Eleget ácsingóztam gyerekként.
Az árak nem függenek a fizetésedtől. Napi 5000 Ft a mai árak mellett nagyon kevés 4 főre, számomra hihetetlen, hogy olyan alapanyagokat tudsz venni belőle, amiket felsoroltál, vagy csak pár falatot esztek.
Nyilván azért tudunk 300 eFt-ot, vagy akár többet költeni élelmiszerre, mert jóval többet keresünk, mint 250-300 eFt, igaz mi Borsodban élünk, itt jó a fizetés.
Mi 4-en vagyunk. Most átgondolva 2-300.000 között biztos költünk. Egy heti bevásárlás alkalmával általában 40-50.000 Ft-ot fizetünk. Ezen kívül is járunk ugye apróságokért, pékáruért, gyümölcsért, zöldségért boltba.
Pesten élünk, kb 900.000 Ft az összbevételünk
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!