Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 pici gyerek mellett totális...

2 pici gyerek mellett totális kimerülés. Más is volt így?

Figyelt kérdés

Az egész akkor kezdődött amikor az első gyerek születése után először visszamentem dolgozni. Reggel a picit rendezni, munka utána otthon gyerek házimunka bevásárlás stb. este 11-éjfélnél előbb sosem tudtam lefeküdni. Már akkor sokszor éreztem hogy nagyon fáradt vagyok de hétvégéken mindig picit feltöltődtem és így egészen elvoltam így. Aztán jött a terhesség (elég nehéz terhesség volt) és a második baba és ezután lett mondhatni egyre nehezebb. Azóta rettenetes fáradtságot és kimerültséget érzek, azt sem tudom hirtelen mibe kezdjek bele, nem tudok elvégezni rendesen semmivel csak folyton gyűlnek a teendők és mellette a gyerekekkel is természetesen foglalkozni kell. Minden nap végén szinte úgy esek be az ágyba. Alig van kedvem valamihez és sajnos így a türelmem is kevesebb a hangulatom is sokszor elég rossz. Énidő abszolút nincs talán ez is baj.

Nagyon szeretnék kilábalni ebből és megtalálni az egyensúlyt és jól érezni magam :( a gyerekeknek sem mindegy hogy egy boldog anyát látnak vagy egy mindig fáradt kapkodó szomorkás anyát :(

Más is érezte magát így? Ha igen akkor hogyan vagy mitől lett jobb?

nov. 7. 19:07
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Valószínűleg igazatok van de nagyon szeretem a gyerekeimet és örülök annak hogy lett a nagynak testvére. Gondolkodtam egyébként sokat a második gyerek előtt pont ezek miatt de azt gondoltam talán megváltozik mert nagyon szerette volna hogy legyen mégegy gyerekünk de úgy látszik hogy sajnos mégsem :/
nov. 7. 19:53
 12/19 A kérdező kommentje:
Egyébként azóta rosszabb mióta úgymond jól keres valószínűleg azt gondolja hogy itthon maradok mint háztartásbeli..én nem tudom ki hogy van vele de én mindig úgy voltam hogy kellett az hogy legyen saját pénzem ezért is mentem vissza dolgozni és most is így tervezem..ő meg pont az ellenkezője és így nagyon nehéz
nov. 7. 19:59
 13/19 anonim ***** válasza:
92%

Apukáról már mindent leírtak előttem, csak egyet tudok velük érteni.

Próbálj meg segítséget kérni. Nem csak a bébiszitterre és a nagyszülőkre gondolok. Azt is persze, ha anyagilag belefér, illetve ha a nagyszülők közel vannak.

Hanem külső segítség és automatizálás. Bevásárlást rendeld meg online, kifli.hu, tesco, bármi, sok weboldal van. Takarítás? Robotporszívó, naponta körbemegy, hétvégén elég a nagy porszívózás és felmosás. Főzés? Menütervezés, fagyasztás. Sőt, akár heti párszor rendelés, interfood, egeszsegkonyha stb., nem ördögtől való.

És pihenned kéne. Az a minimum, hogy heti egyszer legyen pár órád magadra. Sport, olvasás, filmezés, séta, akármi. Bármi, amit szeretsz. Egyedül, vagy barátokkal, ki hogyan szeret inkább töltődni.

Gondolom a férjednek ez "jár", ugye? De neked érdekes módon nem...

nov. 7. 21:12
 14/19 anonim ***** válasza:
93%

Most eltekintve a munka, háztartás, teendők áradattól. És hogy mennyi idős a legkisebb gyerek.

A férjed hogy bánik veled? Megkérdezi, milyen napod volt? Ha látja, hogy fáradt vagy, javasolja, hogy rendeljetek egy pizzát, hagyd a csudába a főzést? Vesz néha virágot, csokit, elvisz néha randizni? Akár csak egy ebéd vagy séta kettesben. Nem kell nagy dologra gondolni. Megérint, megcsókol, udvarol, szépnek nevez? Nőként tekint rád? Beszélget veled? Tudja a kollégáid nevét, tudja, mi történik veled?

A gyerekkel foglalkozik? Játszik velük, nevet velük, tanítja őket apróságokra? Teljesen mindegy, mire, apróságokra gondolok, nem rögtön biciklizésre, mert ahhoz gondolom kicsik.

nov. 7. 21:18
 15/19 anonim ***** válasza:
71%
Az ilyen "konzervatív" férfiakat be kell dobni a mélyvízbe. Pl. szombat délelőttönként megeteted a gyereket, a kezébe adod és elmész otthonról 2-3 órára sétálni, futni, beülni valahová olvasni, kávézni vagy fodrászhoz vagy bármi. Ennyit baba mellett is lehet. Nem kérsz engedélyt, ahogy gondolom, ő se kér, ha tovább marad a melóhelyén vagy ha elmenne bárhová ennyit kikapcsolódni. Biztos lesz nyűglődés, biztos nem úgy fogja olyan tökéletesen csinálni, ahogy te szoktad. De meg fogja oldani, életben maradnak, sőt esélyt adsz nekik, hogy felelősséget tanuljon, értékelje a te munkád - és legyen apja is a gyerekeidnek, mert így nem lesz, sőt egyáltalán nem fognak kötődni egymáshoz. Plusz van máris énidőd. Házimunkát meg tényleg add lejjebb, automatizáld, amit lehet. Ne áldozd fel magad olyasmiért, amit nem értékelnek és még káros is. Nem attól vagy jó anya, hogy kiszolgálsz mindenkit és közben belerokkansz meg megutálod őket és magadat is. Biztos, hogy ezen elvárások jó része csak a fejedben létezik, a többiek meg csak hozzá vannak szokva, hogy milyen kényelmes így és talán fogalmuk sincs róla, hogy min mégy keresztül.
nov. 8. 06:13
 16/19 anonim ***** válasza:
75%
Így jár az, aki ilyen maradi lusta herétől szül, ráadásul többet is.
nov. 8. 09:57
 17/19 anonim ***** válasza:
69%

Annyira csúnyán tudnak egyesek viselkedni, na mind1 is, hadd mondjam el:

Nem, nem a te hibád hogy a párod kivonja magát a háztartás és a gyerek nevelés alól, elég sok pasi ilyen, ez van, ezzel vagy együtt kell élni vagy... (de a szeretet úgyis összekötő, meg a vér szerinti apa az mégiscsak más...)

Azt tudod tenni, hogy sokat mentek szabadba, parkba, sétálni biztonságos játszótérre, ahol a nagyobbik kicsit játszhat, a kicsi még a babakocsiba jót alszik.

Otthon nyugodtam tv-zhet a nagyobb, míg a kicsi alszik, semmi baja nem lesz.

A háztartásás - nem kell patyolat rend. Majd ha úgy alakul, megcsinálod. Gondolom nem érsz rá a vendéglátásra, akkor miért kell a nagy makulátlansag (gyerek mellett sokan felhagynak az addigi tisztaságmániával, na és... Az anyukák tudják - ez ilyen.

Apukát pedig "kondicionalni" kell. Egyszerűen minden szombat 12-16 között legyen csak a tiéd, csinálj kedvedre valót.

Ne kikoveteld, meg alkudozz erről.

Egyszerűen találj indokot, pl valakivel beszélj meg találkozót és mondd meg a párodnak, hogy menned kell, kicsit most ő lesz kettesben a két gyerekkel.

Nem fog változni sokat a párod, talán egy idő után többet vállal, de ezek a dolgok valaki részéről vagy önként mennek, vagy nem...

Nem tanácsolom hogy beszéljétek meg, mert gondolom már 1000x ezerfélekeppen jeleztél neki.

Kicsit lazulj be, kit érdekel a háztartás, kicsit menj el minden héten csak magad, valamilyen ürüggyel, fel fog tölteni

Kitartás!

:)

nov. 9. 08:23
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, fogadd el szépen a sorsodat, ne is próbálj tenni ellene, pláne ne lépj ki belőle, mert így a gyerekek is felnőhetnek ezt a csodálatos mintát látva, hogy apa egy here, anya meg szarba sincs véve, hátha majd felnőttként nekik is ez lesz a normális. Ha fiad van, majd ő is egy lusta féreg lesz, ha lányod, akkor meg lehet cselédnek nézve ő is. Minden anyának ez az álma! A lényeg, hogy te nő vagy, neked ennyi jár, a férfiak már csak ilyenek, ők megtehetik, ez van. Hagyjuk csak, hogy továbbra is ez legyen, így aztán tényleg soha a büdös életben nem fog eltűnni ez az elnyomó viselkedés.
nov. 9. 08:28
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

"Az apjuk dolgozik és ő eléggé az úgymond régi értékrendek szerint látja a helyzetet (apa dolgozik anya háztartás gyerekek)"

Konzervatív apukának üzenem, hogy dédanyám otthon volt, nem dolgozott, plusz volt bejárónőjük is. Így nevelte a gyerekeket. Szóval ha olyan konzervatív, akkor keressen annyit, hogy te nem dolgozol és fizessen cselédlányt is.

Mert ez így nem 50-50% munkamegosztás, hogy te ugyanúgy dolgozol, mint ő és munka mellett tiéd a teljes háztartás plusz a gyerekek.

Teljesen normális, hogy kimerült vagy semmi segítséggel.

nov. 10. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!