Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 pici gyerek mellett totális...

2 pici gyerek mellett totális kimerülés. Más is volt így?

Figyelt kérdés

Az egész akkor kezdődött amikor az első gyerek születése után először visszamentem dolgozni. Reggel a picit rendezni, munka utána otthon gyerek házimunka bevásárlás stb. este 11-éjfélnél előbb sosem tudtam lefeküdni. Már akkor sokszor éreztem hogy nagyon fáradt vagyok de hétvégéken mindig picit feltöltődtem és így egészen elvoltam így. Aztán jött a terhesség (elég nehéz terhesség volt) és a második baba és ezután lett mondhatni egyre nehezebb. Azóta rettenetes fáradtságot és kimerültséget érzek, azt sem tudom hirtelen mibe kezdjek bele, nem tudok elvégezni rendesen semmivel csak folyton gyűlnek a teendők és mellette a gyerekekkel is természetesen foglalkozni kell. Minden nap végén szinte úgy esek be az ágyba. Alig van kedvem valamihez és sajnos így a türelmem is kevesebb a hangulatom is sokszor elég rossz. Énidő abszolút nincs talán ez is baj.

Nagyon szeretnék kilábalni ebből és megtalálni az egyensúlyt és jól érezni magam :( a gyerekeknek sem mindegy hogy egy boldog anyát látnak vagy egy mindig fáradt kapkodó szomorkás anyát :(

Más is érezte magát így? Ha igen akkor hogyan vagy mitől lett jobb?

nov. 7. 19:07
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
70%

És az apja hol van a gyerekeknek??? A házimunka felét, meg a gyerekkel való foglalkozás felét is neki kellene csinálni, nem mindent neked.

Vagy közlöd vele, fizet neked havonta normális összeget, ami egy háztartási alkalmazottnak reális, és akkor csak a gyerkekkel kapcsolatos esti programot felezitek.

nov. 7. 19:16
 2/19 A kérdező kommentje:

Az apjuk dolgozik és ő eléggé az úgymond régi értékrendek szerint látja a helyzetet (apa dolgozik anya háztartás gyerekek)

A házimunkában nem segít sajnos semmit a gyerekkel szokott ha megkérem rá..próbáltam vele beszélni erről többször is de vita lett mindig a vége..

nov. 7. 19:22
 3/19 anonim ***** válasza:
92%
Hát ha nekem a férjem nem csinálná semmi házimunkát, akkor közölném vele, hogy fizessen takarítónőt meg bébiszittert, mert nekem is jár én idő...
nov. 7. 19:24
 4/19 anonim ***** válasza:
84%

Apa hol van a képből?

Gondolom most jön az, hogy reggel 6-tól este 7-ig dolgozik, vagy valami hasonló. Ezesetben nem kellett volna második gyerek, vagy akár első sem, mert úgyse látja őket kábé soha.

Ha meg jelen van, de nem hajlandó csinálni semmit, akkor megintcsak meg kellett volna gondolni, hogy akarsz-e neki szülni, pláne kétszer.

Harmadik verzió nem jut eszembe, ettől persze lehet, hogy van.

nov. 7. 19:25
 5/19 anonim ***** válasza:
90%

Ha "konzervatív", akkor fizessen neked a házimunkáért, hogy ne kelljen eljárnod máshová dolgozni. Az ugyanis NEM a hagyományos felosztás, hogy az anya is meg az apa is teljes munkaidöben dolgozik, a feleség meg emellett végzi az egész háztartás-gyerekneveléssel kapcsolatod munkákat

Másrészt ha kezdettöl ennyire nem törödik a családdal, nem kellett volna még egy gyereket vállalni.

Egyébként a legegyszerübb a jelenlegi helyzetben, hogy a házimunkákat nem végzed el, ha neki nem tetszik, akkor csinálja ö.

nov. 7. 19:26
 6/19 anonim ***** válasza:
89%

Ha annyira konzervatív, akkor közölném vele, hogy holnaptól csak ő dolgozik, tartsa el szépen a családot, elvégre a férfi dolga a munka.

Ellenkező esetben 50-50 a gyereknevelés és a házimunka is.

nov. 7. 19:34
 7/19 babyboom567 ***** válasza:
82%

Tehát a második gyerek előtt is egy "roncs" voltál,alig vártad a hétvégéket,hogy levegőhöz juss,3 helyen(munka, gyerek, háztartás) álltál helyt(míg a"férfi" "csak" dolgozott),de erre még szültél még egy gyereket?Mitől remélted,hogy több időd lesz?Minent jól csinálsz különben,jó anya vagy,mindenki kikészülne nulla segítséggel.Aki azt mondja,hogy nem, az hazudik.Rettentően sajnállak, mert ez még csak rosszabb lesz, ha megint visszamész dolgozni.Milyen érzelmileg nulla férfi lehet melletted, aki ezt simán elnézi,hogy belerokkansz a feladatokba?

Az én férjem is ilyen f@sz, de én beláttam az első gyerek után, hogy egyedül,nulla segítséggel, én képtelen vagyok többet adni magamból.

nov. 7. 19:36
 8/19 anonim ***** válasza:
91%
A tökéletes férfi a férjed. Lehetőleg egy harmadikat már ne csináltass vele. 😬
nov. 7. 19:40
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia nálunk is ez volt!átérzem. Mi már válófélben vagyunk🤣
nov. 7. 19:48
 10/19 anonim ***** válasza:
97%

A leírás alapján szinte biztos voltam benne, hogy a kedves apuka konzervatív. Annyira persze azért nem hogy egyedül eltartsa a családot, csak annyira, hogy otthon nehogy meg kelljen mozdulni. Ez a legindorítóbb típus az összes közül.

Hogy érdemi tanácsot is adjak, mondd meg neki, hogy akkor mától te is konzervatív vagy, úgyhogy többé nem dolgozol munkahelyen, mert a te dolgod a háztartás és a gyerekek, az anyagiakat oldja meg.

nov. 7. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!