Másfél éves kisgyereked mellett mennyi időd van?
Köszönöm a válaszod! És mikor tudtad a tanulást megoldani? Ha aludt? Nekem a kisfiam kb 2 hónapja nem alszik el napközben, most már simán van, hogy 3 nap is kimarad az alvásban egymás után. Amíg aludt, nem volt ilyen problémám,de most egyszerűen kezdek besokallni
Lekötni nem tudom, nem érdekli nélkülem semmi..eddig szépen eljátszott egyedül is 10-20-30 perceket, most megnem tudok elmenni mellőle
Nyugodt gyerekem volt. A hobbiim viszont akkor háttérbe szorult vagy legalábbis nagyon lekotlátozodótt. Persze voltak gyerekkel együtt programok. Tanultam én is amikor csak tudtam és még beugrósként dolgoztam is.
Hetente kb változott mennyi időm van.
Már 10 éves.
Pont azt az időszakot imádtam.
Az 1 és 2 év közti időszakot. Ott már önálló volt, és még nem volt dackorszak. Itt mindent is tudtam mellette.
Most 3 éves. Visszasírom. Semmire nem képes egyedül, mindenért bőg. Brutál.
Több időm van, mint akkor volt, amikor 8 órában jártam dolgozni.
Pár hónapja heti 20 órában megyek, úgyhogy jobban be kell osztani már.
Gyerek mindenben segíteni akar, ez lassít.
Nem az 1-es vagyok, de hasonlóan vagyok a 20 hónapos kisfiamnal, mint amiket ő írt.
Én is mindent tudok csinálni tőle.
A közelemben van, meg kér segítséget ha szüksége van rá, de amúgy elvan. Firkálgat a rajzolós füzetébe, fűzőcskézik, könyveket néz, eljátszik az autóival.
Vagy ha a konyhában vagyok akkor pakolja a szekrényt meg a spájz alsó polcát, amin az ő kincsei vannak (diók, konzervek, teás dobozok, botok)
De sokszor ül a pulton és segít nekem főzni, elkavargat egy tálka vizet vagy száraztésztát a szilikon spatulával, vagy éppen elrágja a szivacsot :D
Mivel napközben együtt megtudunk csinálni mindent, így amikor alszik, akkor tudok a hobbimmal foglalkozni, olvasni, vagy csak bambulni.
Mindezek mellett rengeteget beszélgetünk, énekelek neki, most kezdett el mondókákat memorizálni, azokat szokta kérni, hogy mondjam neki.
Persze nem minden nap ilyen idilli, de úgy az eddigi hónapok 80%-a így telt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!