Másfél éves kisgyereked mellett mennyi időd van?
Köszi 20-as. 17-es vagyok, es foggalmam nincs miert pontoztak le :) simán válaszoltam a kérdésre.
Nekem kicsit idősebb gyerekem van, 2 éves, nekem is alvásidőben van szabadidőm. Ezt igyekszem kikapcsolódásra fordítani, a házimunkába inkább bevonom. Elmenni akkor tudok, ha a férjem itthon van, azért heti egyszer legalább igyekszem kimozdulni, vagy elmegyek sportolni ilyenkor vagy simán sétálok, beülök egy kávézóba, engem az is feltölt.
Egyébként szerintem az hogy nem alszik, csak időszakos. Emlékszem az én kisfiamnak is volt egy ilyen időszaka kb másfél évesen, hogy délután alig vagy egyáltalán nem lehetett letenni aludni. Most már alszik újra, mint a bunda. :)
Én dolgozom a kisfiam 1 éves kora óta 4 órában, tehát a délutáni szundi az mind kettőnknek a napi kikapcsolódás.
Olyankor olvasok, sorozatot nézek, eszem, ha nehezebb éjszaka volt alszom. Komolyabb hobbijaimra, mint horgászat, vagy kreatív dolgok viszont esélyem sincsen. Egyszerűen nem fér bele 24 órába néha így sem az életünk.
Férj külföldön, készül a házunk, a családdal meg nem olyan a kapcsolat, (tehát itt tenyleg 0 a segítség), szóval mindent ketten oldunk meg a már 2 éves kisfiammal. A takarítást együtt csináljuk/csináltuk, azt hiszem 1,5 éves kora körül kezdett el egyedül is pár perceket játszani, amikben olyat csinálok amit ő nem csinálhat (wc vegyszerezés, ilyesmi).
Megmondom őszintén a főzést magasról letojom hétköznap, hogy délután legyen együtt minőségi időnk. Ő ebédel a bölcsiben (hálistennek nem közétkeztetés, így normális ételt kap), én meg elvagyok száraztápon, vagy rendelünk valamit vacsira. Inkább hétvégén főzök, akkor több az idő.
Este meg, ha nem vagyok hulla, még jut egy kis idő magamra, meg pakolászni, ha esetleg egész délután a levegőn kalandoztunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!