Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyereked (2-3 éves) mellett...

Kisgyereked (2-3 éves) mellett bent maradsz, amíg el nem alszik?

Figyelt kérdés
Aki eleve együtt vagy egy szobában alszik vele, nem kell válaszolnia. Csak azokra vonatkozik a kérdés, akik külön szobában alszanak.
2021. júl. 29. 18:00
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
44 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Son választásom nincs, mert ha ott hagyom ordít. 🤷 2 éves
2021. júl. 29. 18:04
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

2 évesen bölcsibe ment, addig egyedül aludt el, külön szobában, a kezdetektől. A bölcsi kezdéssel egyidőben kezdte el, hogy mellé kell feküdni. Sokszor elaludtam mellette, vagy a férjem, és valamikor éjjel mentünk vissza a saját ágyba.

Most 3 éves. Az elmúlt 1 év változékony volt ilyen szempontból, de legtöbbször megvártuk, amíg elalszik. Kb.2 hónapja már nem kell megvárni, sötétben mesélek egyet, és kijövök, nem sír, reggelig alszik.

2021. júl. 29. 18:33
 3/11 anonim ***** válasza:
57%
3 éves, 8 hónapos kora óta egyedül alszik el.
2021. júl. 29. 18:50
 4/11 anonim ***** válasza:
96%

Még a majdnem 6 éves mellett is ott maradok, amíg el nem alszik.

Ez a rituálénk azóta, hogy kikerült a kiságyból: meseolvasàs, lámpaoltás, melléfekszek, odabújik és 5 perc és alszik is.

(Egyébként 10 hónapos korában simán egyedül aludt el. Szia-szia, ajtó becsuk és álomba dünnyögte magát - nem sírt, hanem motyogott, aztán változott, alkalmazkodtunk, majd megint változott...stb.)

2021. júl. 29. 19:19
 5/11 anonim ***** válasza:
84%
Én is ott maradok a 6 évessel is, úgy alszik el, hogy mesélek/énekelek neki. Így szereti, nekem nem fáradság, oviban vagy máshol képes egyedül is elaludni. A 2,5 éves még a mi szobákban van, most kerül najd át a sajátjába, vele is ott fogok maradni, amíg szeretné.
2021. júl. 29. 20:07
 6/11 anonim ***** válasza:
86%
Egyik gyerekem se tudott úgy elaludni, hogy bent ültem mert vagy dumáltak vagy bohóckodtak, igy nem, de máskülönben maradnék ha igényelnék.
2021. júl. 29. 20:21
 7/11 anonim ***** válasza:
10%
Mielőtt otthagyom, hogy elaludjon van az esti rituálénk, meseolvasás, összebújás, beszélgetés stb, nem lusta vagyok fáradni és bevágom az ágyba azt’ ott hagyom, egyszerűen nincs igénye rá babakora óta, hogy ott legyek, sőt, ha ott vagyok el sem alszik csak megy a nyűglődés. Egyeseknek nehéz felfogni, hogy másoknál lehet máshogy is, hogy attól, hogy nem szobrozok mellette fél órát amíg le nem hunyja a szemét és ki nem osonhatok attól még én is “fáradok”? Pontozgassatok csak le nyugodtan, legyen ez a legnagyobb örömötök, remélem jól alszotok ettől este.
2021. júl. 29. 20:47
 8/11 anonim ***** válasza:
87%
Egyikkel sem maradtam sosem, nem is igényelték. Ha egyszer-egyszer megpróbáltuk fogzás, betegség, ilyesmi miatt, nem tudtak elaludni.
2021. júl. 29. 21:04
 9/11 anonim ***** válasza:
78%
Igen. 4 és 2 évesek a gyerekeim és minden este az apjuk olvas nekik mesét. A nagy meselolvasas közben alszik el, a kicsi meg bonusznak meg szopik így mindeközben cicin.
2021. júl. 29. 21:40
 10/11 anonim ***** válasza:
60%

Ennyi idősen szerencsére elég volt hogy egy játékot választott magának és engedve volt hogy az ágyban még játszhat, de ne szálljon ki. Ebben aludt el mindig. 3-4 évesen már mese volt, ami “méltó zárás volt a napnak”, utána nem kellett maradnunk.

Gyerek válogatja, a kisebbik fiamnál lehet nem jön majd ez be.

2021. júl. 29. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!