Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire neveled vallásosan a...

Mennyire neveled vallásosan a gyereked?

Figyelt kérdés

okt. 27. 22:31
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
19%

#23! Nem, az év többi napján máshogy mutatom ki neki a szeretetem😉 Kapaszkodj meg, gyereknapot is fogunk tartani, pedig az év többi napján is a gyerekem🤣

Írtam már, hogy azért fogunk tartani, mert NEKI fontos. Amikor az egész ovis csoportnak volt fája, meg kapott ajándékot, csak ő nem, rosszul érezné magát és nem értené, hogy ő miért nem. Én pedig nem fogom hagyni, hogy rosszul érezze magát. Mivel ez lesz az első karácsonya, a probléma MÉG nem áll fent. De mivel szereti a csillogó -villogó biszbaszokat, a fa meg, mint írtam, adott és tisztáztuk, hogy a fa állítas nem keresztény szokás, logikus, hogy arra aggassam a biszbaszokat.Ha nem lenne fa, nyilván erre a karácsonyra nem vennék neki, mert még nem érdekli, hogy van-e. A kommented alapján egyébként pont az a képmutató, aki keresztényként állít karácsonyfát, mivel milyen alapon tart pogány szokást?😉

Amúgy én még olyan iskolát/óvodát nem láttam, ahol nincs karácsonyfa. De gondolom, te nem képmutató, tiszta ateistaként, a gyereked szemét is bekötöd, hisz az az osztályé vagy az iskolaé, aminek ő is része, de nektek ugyebár nem lehet. Osztálykarácsonyról szó se lehet. De azt is előre lefekteted, hogy a Mikulás minden gyereknek visz csomagot az oviban, a tiéd meg csak nézi, mert ugye ő nem kaphat. Boldog gyerekkora lehet🤣

okt. 28. 14:35
 32/41 anonim ***** válasza:
14%

#25! Gondolom, nekem szólt. A tepsis burgonya pont nem pepecselős kaja.😉 Így van, nem tartottam, mióta gyerekem van, viszont fogok tartani. Pedig nem lettem keresztényebb. Eddig is ezt írtam.

okt. 28. 14:39
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

Hittanra járt az oviban az iskolában, imádkozunk vele evés és lefekvés előtt.

Ünnepekkor keresztény énekeket is éneklünk neki (ő nem igazán szeret énekelni).

okt. 29. 10:57
 34/41 anonim ***** válasza:
42%

Karácsonykor eredetileg a téli napfordulót ünnepelték... jóval régebbre nyúlik vissza, mint maga a kereszténység, ha már valakinek ez a zabszem a s.eggében. Ha annyira művelt lenne, tudná, azért ekkorra időzítették, noha a Biblia szerint inkább március körül lehetett az esemény (értő olvasás), hogy az emberek könnyebben alkalmazkodjanak. Nehéz ősi ünnepeket egyszerre betiltani inkább átneveltél a népet arra, hogy oké, eddig a napforduló volt, mostantól Jézuska születése. Ha jól emlékszem Mithrász és zarathustra szülinapja is pont erre a napra esik, el lehet dönteni, hogy kinek melyik a kedvence. Pár generáció és mindenki agya átáll. Szóval a kedves szőrszálhasogató válaszoló se Jézuskát ünnepel valójában, hanem Yule-t, csak fogalma sincs róla. Én egyikben se látok nagy bajt, főleg mivel manapság a család ünnepévé vált, pont hogy mindenki ünnepelhesse.

Nem nevelem vallásosan a gyerekem, szerintem úgy lenne igazságos, hogy akkor MINDEGYIK vallásról egyformán beszélünk neki, sőt még a régi hitvilágról, mitológiákról... csak épp ez már egyetemi tananyag, okkal, minden amit az emberek vallásosság alatt értenek, az manipuláció kiskortól. Szerintem ehhez nincs jogom, mert csak továbbviszi a butaságot. Ott kéne a 21. században kezelni, ahol a valós helye van: a történelemben.

okt. 29. 12:44
 35/41 anonim ***** válasza:
77%

Nagyon leragadtunk a karácsonynál. Én ateistaként állítok fát, sőt még a vonatkozó bibliai részt is fel szokta olvasni a férjem.

Nem azért, mert én abban hinnék, hogy Jézus megszületett. Ezt úgy kezelem, mint bármelyik másik történelmi legendát, akkor van a napja, akkor vesszük elő, és a gyerekemnek is ugyanezt fogom mondani (az összes többi vallási ünnepnél is). A hozzá tartozó szokásokból meg azt követjük, amit szeretünk. Szeretek fát díszíteni, sütni, ajándékozni, a rokonoknak meg jól esik ha meglátogatjuk őket. A munkaszünet miatt ezt ilyenkor praktikus csinálni.

okt. 29. 20:50
 36/41 anonim ***** válasza:
53%

Nekünk a karácsony egy különleges alkalom szép fával, hangulatos díszítéssel, kellemes családi légkörrel, finom kajákkal, és igen, ajándékokkal. Semmiféle jézusozás meg egyéb vallási sztori nincs körülötte, a családról szól, hogy nem dolgozunk, nyugiban együtt vagyunk és eszünk, játszunk, pihenünk.

Egyébként mi nem neveljük vallásosan őket egyáltalán, meg se kereszteltettük őket, még nagyszülői nyomásra sem (pedig próbálkoztak), mert nem éreztük helyénvalónak. Ennek ellenére a 9 éves lányom idén kérte, hogy hadd járjon hittanra a suliban. Úgy voltam vele, hogy miért ne, a tájékozottság még nem ártott meg senkinek. Bár azóta kiderült, hogy csak azért akarta, mert mindig valami mesét néznek vagy hallgatnak hittanon :D

okt. 30. 17:34
 37/41 anonim ***** válasza:
20%

#34 "A karácsony (latinul: Nativitatis Domini, Natalis Domini, „az Úr születése”) a kereszténység második legnagyobb ünnepe, teológiailag a húsvét után a legnagyobb,[3][4] amellyel Isten fia, Jézus Krisztus földi születésére emlékeznek."

#34 Inkább maradtál volna szépen csendben. 🙂🤦‍♀️

Nem neveled vallásosnak, csak képmutatónak, mint amilyen te is vagy.

A nagyon idétlen példáidról pedig csak annyit, hogy pont az ateisták tolják ezt a dumát, hogy márpedig a karácsonynak semmi köze a valláshoz. Miért? Mert kell egy jó ürügy, hogy ne essenek ki tök ostobának, amiért tartják. Persze az ajándék is kell, meg hát zabálni. 🙂🙂🙂

Tudod ez olyan, mintha egy meleg ellenes elmenne a prájdra bulizni, meg rázni a fenekét. Na pont ilyen vagy te. :))) Képmutató.

A feltételezésem bebizonyosodott, szóval nem kell tovább fröcsögni, mert, innentől nem is olvasom. A lényeg kiderült. 😃

okt. 31. 06:32
 38/41 anonim ***** válasza:
62%
37: minden ünnep azt jelenti, amilyen tartalommal te megtöltöd. Senkit nem érdekel, mi volt eredetileg, az a lényeg, hogy számodra mit jelent. Van, akinek a keresztény ünnepet, Jézus feltámadását, mások pedig szeretik a hangulatos díszítést, az ajándékozást, a kajálást és az együtt töltött időt, de nem tesznek bele vallási tartalmat. Ennyi. Nem tudom, minek ezen rugózni.
okt. 31. 09:59
 39/41 anonim ***** válasza:
77%

#37 Keresztény kultúrkörben élünk. Értelemszerűen ezt azt jelenti, hogy a kulturális hatással van a társadalomra a kereszténység. A teljes társadalomra, nem csak a keresztényekre. Csak amikor a hatás kiér a keresztények közül, akkor eltávolodik a vallástól, bejönnek a nem vallási szokások, a vallási szokások új értelmet kapnak a nem vallásosok között.

Szerintem többen karácsonyoznak, mint ahányan keresztények.

okt. 31. 11:40
 40/41 anonim ***** válasza:
61%

Halloweenkor is faragok tököt, pedig az is eredetileg valamilyen valláshoz tartozott gondolom, mielőtt belekeveredett a mindenszentekbe. Egy olyan valláshoz, amiben nem csak hogy nem hiszek, de azt se tudom pontosan mi. A tökfaragás, halloween díszítés jó móka, ezért csinálom.

A karácsony ugyanez csak a kereszténységgel.

nov. 2. 07:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!