Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti megkereszteltettétek a...

Ti megkereszteltettétek a gyereketeket? Vallásosak vagytok? Ha mi nem vagyunk, szerintetek "kell"?

Figyelt kérdés
2012. aug. 27. 13:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
70%
Mi igen, igen és nem. Névadót is lehet tartani. Az hasonló mint a keresztelő, csak pap meg templom nélkül.
2012. aug. 27. 13:46
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nemsokára lesz a gyermekeink keresztelője, és igen, mi hívők vagyunk. ha ti nem, akkor nem "kell", miért kéne?
2012. aug. 27. 13:48
 3/14 anonim ***** válasza:
54%

megkereszteltettük. hiszünk, de nem gyakoroljuk :)

de szeretnénk ha a kisfiunk járna hittanra, hinne Istenben, legalább míg kisgyerek (szerintem sok szempontból könnyebb megérteni a világot, pl. a halált), ha meg nem, akkor talán felnőtt korában lesz neki jó, ha majd nősülni akar.

kelleni biztos nem kell, gondoljátok át a negatív és a pozitív oldalát aztán mérlegeljetek

2012. aug. 27. 13:58
 4/14 anonim ***** válasza:

Mi nem vagyunk vallásosak, a gyerekek sincsenek megkeresztelve. Szerintem nem is találnánk erre papot, tekintve, hogy a párommal össze sem vagyunk házasodva meg engem sem kereszteltek meg annak idején.

Szerintem Ti, kettesben döntsétek el, hogy akartok-e keresztelőt. Természetesen nem "kell", főleg ha nem vagytok vallásosak. Rengeteg gyerek nincs megkeresztelve, és számomra nem is szimpatikus, hogy hit nélkül keresztelnek, és persze a gyerek semmifajta vallásos nevelést nem kap...Persze vannak érthető okok is, pl. a nagyszülők felé szeretnétek gesztust tenni.

2012. aug. 27. 14:10
 5/14 anonim ***** válasza:
Nem fogjuk megkeresztelni őket. Nem tartozunk egyik felekezethez sem, sőt, kifejezetten egyházellenesek vagyunk, így nem is kérdés. Nem lesz templomi esküvőnk sem. Szerintem ha nem vagytok hívők, képmutatás megkereszteltetni, még ha az csak a nagyi kedvéért történt is. Szerintem ne tartson senki templomi esküvőt, és ne keresztelje meg a gyerekét, ha csak e két alkalommal lépi át a templom küszöbét, és csak azért teszi, mert így szokás, meg mennyire szép a templom... A család katolikus része nálunk is húzza a száját, de az ő véleményük a legkevésbé mérvadó.
2012. aug. 27. 14:32
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi meg vagyunk keresztelve, de nem gyakoroljuk a vallást. Éppen ezért úgy gondoltam, hogy a lányomat nem kereszteltetjük meg. Ha később ő szeretné, akkor megtesszük. Még esetleg más vallást is választhat!
2012. aug. 27. 14:38
 7/14 A kérdező kommentje:

Nekünk nem volt templomi esküvőnk. Nekifutottunk, de a jegyesoktatás alatt rájöttünk hogy csak képmutatás lenne és semmi értelme, egyikünknek sem fontos.

A gyerekeinket nem fogjuk vallásos elvek szerint nevelni, de "tanítani" fogjuk nekik hogy vannak különböző vallások, ha szeretnének megyünk templomba is velük.

A család, a barátok nyaggatnak minket hogy ezzel rosszat teszünk a gyereknek :-(

2012. aug. 27. 14:40
 8/14 anonim ***** válasza:

Igen, megkereszteltettük a kislányunkat, a kisfiúnk most született, neki októberben tartjuk meg. Vallásos családból származunk mindketten a férjemmel. Náluk mondjuk jobban "érvényesül" a vallás a hétköznapokban is, a szülei rendszeresen járnak misére.

Nem "kell", ha nem vagytok vallásosak. Ez mindenkinek a saját dolga, efelett nem törhet pálcát senki sem4

2012. aug. 27. 14:43
 9/14 anonim ***** válasza:
Nem tesztek nekik rosszat, ha ti így döntöttek.
2012. aug. 27. 14:43
 10/14 porcukormókus ***** válasza:

Nem vagyok hívő (ateista sem), megkeresztelve sem vagyok. Én nem tartom fontosnak, viszont a férjem igen, úgyhogy jövő nyáron meg lesz keresztelve mindkét kisporontyunk egyszerre. Legalább csinálunk egy jó kis sütögetős kertipartit a szeretteinknek.. :))

Ezen ne múljon a boldogság! ;)

2012. aug. 27. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!