Ti megkereszteltettétek a gyereketeket? Vallásosak vagytok? Ha mi nem vagyunk, szerintetek "kell"?
megkereszteltettük. hiszünk, de nem gyakoroljuk :)
de szeretnénk ha a kisfiunk járna hittanra, hinne Istenben, legalább míg kisgyerek (szerintem sok szempontból könnyebb megérteni a világot, pl. a halált), ha meg nem, akkor talán felnőtt korában lesz neki jó, ha majd nősülni akar.
kelleni biztos nem kell, gondoljátok át a negatív és a pozitív oldalát aztán mérlegeljetek
Mi nem vagyunk vallásosak, a gyerekek sincsenek megkeresztelve. Szerintem nem is találnánk erre papot, tekintve, hogy a párommal össze sem vagyunk házasodva meg engem sem kereszteltek meg annak idején.
Szerintem Ti, kettesben döntsétek el, hogy akartok-e keresztelőt. Természetesen nem "kell", főleg ha nem vagytok vallásosak. Rengeteg gyerek nincs megkeresztelve, és számomra nem is szimpatikus, hogy hit nélkül keresztelnek, és persze a gyerek semmifajta vallásos nevelést nem kap...Persze vannak érthető okok is, pl. a nagyszülők felé szeretnétek gesztust tenni.
Nekünk nem volt templomi esküvőnk. Nekifutottunk, de a jegyesoktatás alatt rájöttünk hogy csak képmutatás lenne és semmi értelme, egyikünknek sem fontos.
A gyerekeinket nem fogjuk vallásos elvek szerint nevelni, de "tanítani" fogjuk nekik hogy vannak különböző vallások, ha szeretnének megyünk templomba is velük.
A család, a barátok nyaggatnak minket hogy ezzel rosszat teszünk a gyereknek :-(
Igen, megkereszteltettük a kislányunkat, a kisfiúnk most született, neki októberben tartjuk meg. Vallásos családból származunk mindketten a férjemmel. Náluk mondjuk jobban "érvényesül" a vallás a hétköznapokban is, a szülei rendszeresen járnak misére.
Nem "kell", ha nem vagytok vallásosak. Ez mindenkinek a saját dolga, efelett nem törhet pálcát senki sem4
Nem vagyok hívő (ateista sem), megkeresztelve sem vagyok. Én nem tartom fontosnak, viszont a férjem igen, úgyhogy jövő nyáron meg lesz keresztelve mindkét kisporontyunk egyszerre. Legalább csinálunk egy jó kis sütögetős kertipartit a szeretteinknek.. :))
Ezen ne múljon a boldogság! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!