Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti megkereszteltettétek a...

Ti megkereszteltettétek a gyereketeket? Vallásosak vagytok? Ha mi nem vagyunk, szerintetek "kell"?

Figyelt kérdés
2012. aug. 27. 13:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mi olyan felekezetbe járunk, ahol nincs csecsemőkeresztség, ezért aztán nincsenek megkeresztelve. Majd ha ők úgy döntenek. Minket babaként mindkettőnket megkereszteltek, egyikünk családja sem gyakorolja a vallást, mégis többé-kevésbé kiakadtak, amikor megtudták, hogy nem lesz keresztelő. Mondjuk szerencsére hamar elfogadták, nem rágják érte a fülünket vagy ilyesmi.
2012. aug. 27. 16:45
 12/14 anonim ***** válasza:
Vallásosak vagyunk, de templomba csak ritkán megyünk. A gyerekeket megkereszteltük. Aki nem tartja a vallását , annak nem értem minek "kellene" megkeresztelkedni.
2012. aug. 27. 16:59
 13/14 anonim ***** válasza:
2012. aug. 28. 09:09
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

mi vallásosak vagyunk, minden vasárnap járunk templomba, én is vállalok egyházi feladatot, a férjem, ha minden jól megy, pár héten belül presbiter lesz. Mindkét gyerek 4 hónaposan volt megkeresztelve. A nagyobbik gyerekünk születése óta vagyunk éppen ennyire vallásosak (mondjuk előtte sem voltunk ateisták). Védjük a magyar családi értékeket, ebbe beletartozik a vallásgyakorlás is. Nem kimondottan az istenhit a lényeg a legtöbb (református) gyülekezetben, hanem az, hogy a gyermekünk olyan közösségbe jár, amelyet a pozitív értékek formálnak. Magyarságtudatot, szeretetet, összetartozást, egymásra számítást tanul, nem kimondottan istenhitet. Mondjuk a miénk nagyon jó kis gyülekezet, kimondottan támogatják a kisgyermekeseket. Boldog vagyok, hogy ilyen példát tudok nekik mutatni.

Amúgy a kérdésedre válaszolva ti tudjátok, milyen értékeket, példát akartok mutatni-tanítani a gyereknek, és ebbe mi tartozik bele. Természetesen semmi sem kötelező, csak a halál, tehát nem "kell", csak ha ezzel akartok valamit kezdeni később (például egy profán - nem vallási jellegű - előnye: minden kislány álmodozik arról, hogy egyszer fehér ruhás menyasszony lesz. Ne vegye el a kedvét ettől az az esetleges sok hercehurca, ami azzal jár, hogy a szülei nem keresztelték neg, és esetleg felnőttként, az esküvője előtt még ezzel is neki kelljen foglalkozni). Én úgy vagyok vele, hogy jobb még egy oldalról bebiztosítani a gyereket (ne csak én, hanem Isten is vigyázzon rá, abból kára nem származhat, én imádkozom is értük minden este, illetve egy jó gyülekezetben akár olyan táborokba is elvihetik később, amely többet fog használni neki, mint ártani.)Észérvekkel kell megközelíteni szerintem ezt a kérdést, nem csak annyira fekete-fehér a kérdés, mint hogy én meg vagyok-e keresztelkedve, vagy sem, és hogy megkeresztelni mennyire képmutatás-e? Lehet, hogy az, de az is lehet, hogy később hasznára lesz. Azt ti kell eldöntsétek, nem azok a vallásos és nem vallásos anyukák, akik a kérdésedre válaszolnak.

2012. aug. 28. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!