Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti megkereszteltétek a babátok...

Ti megkereszteltétek a babátokat/gyereketeket? Ha igen, mikor és vallásosak vagytok-e? Ha nem, miért?

Figyelt kérdés
2013. jan. 4. 16:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
56%

Római katolikusok vagyunk.

Megkereszteltettük mindhármat.

Az elsőt fél évesen, a másodikat 7 évesen, a harmadikat 2 évesen.

2013. jan. 4. 16:37
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
Nem. Nagyon egyszerű az oka, én ugyan meg vagyok keresztelve (sőt, katolikus óvodába jártam), de nagyon nem értünk egyet az egyházzal. Templomi esküvőnk sem volt, ugyanezen okból. Miért parádézzunk az esküvőn/keresztelőn, ha aztán be sem tesszük többet a templomba a lábunkat? Tiszteletlenség a hívőkkel szemben. Ha majd meg akarja magát kereszteltetni, támogatom, de előre nem kényszerítem bele semmibe, amiről szabad akaratából nem dönthet. Persze kaptunk a rokonoktól elég beszólást (főleg, mert a sógornőm bigott katolikus, képzelheted...), de mi kitartunk a döntésünk mellett.
2013. jan. 4. 16:41
 3/11 anonim ***** válasza:
66%

Szia! Ez a kérdés engem is foglalkoztat(ott), fel is tettem a vallás témakörben. Nagyon érdekes, és főképp kulturált eszmecserét folytattunk róla, ha érdekel, olvasd el!

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

2013. jan. 4. 16:54
 4/11 A kérdező kommentje:

Kislányunk 8hós és még nincs megkeresztelve, de a családban mondogatják...

párom katolikus én református de egyikőnk se gyakorolja a vallását és azt sem mondhatjuk, hogy nagy hívők lennénk!

Persze hisszük, hogy jó ha a gyerek kap "védelmet a fentiektől" de...nem tudom..

Szép dolog, és gyerekként szerettem hittanra meg ilyenekre járni de évek óta nem voltam templomban, és szívem szerint nem keresztelném meg még, hanem megvárnám, hogy később ő hogy szeretné és abban támogatnám!

Úgy gondolom ha mindenki Isten gyermeke akkor keresztelés nélkül is vigyáz Rá!

2013. jan. 4. 16:59
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm hármas hozzászóló!

Nagyon elgondolkodtató, bizony!!!

2013. jan. 4. 17:09
 6/11 anonim ***** válasza:
48%

Szia .

A férjem nagyon valásos meg anyosomék is én nem . De hát megkelet keresztelni . 2 hónaposak voltak .

2013. jan. 4. 17:19
 7/11 anonim ***** válasza:
66%
Kisfiam 4 hónaposan lett megkeresztelve anno, a kislányom most 2 hónapos, de szerintem májusban vagy júniusban lesz csak a keresztelője. Római katolikusak vagyunk.
2013. jan. 4. 17:24
 8/11 anonim ***** válasza:
75%
A szüleim nem vallásosak, de a nagymamám igen. Engem hat évesen kereszteltek meg, római katolikusnak, és a nagymamám meg a legjobb barátnőm (aki nagyon vallásos volt családdal együtt) hatására általános iskolában rendszeresen eljártam templomba, hittanra, még elsőáldozó is voltam, sőt, bérmálkoztam is. Amióta felnőttem, úgy vagyok vele hogy nem ezen múlik hogy valaki milyen ember. Persze ártani biztos nem árt, de erőltetni nem fogom. Ha az én gyerekeim érdeklődnek majd a vallás iránt, akkor nem fogom tiltani, sőt, támogatni fogom őket ebben. De magamtól nem keresztelném meg őket, nem tartom fontosnak. A párom sem egyébként. De ha ő fontosnak tartaná, nem tiltakoznék. Így viszont nincs motiváció.
2013. jan. 4. 17:30
 9/11 anonim ***** válasza:
58%

Én református vagyok, a férjem katolikus. A család unszolására jártam hittanra és konfirmáltam, ahogy a férjem is így tett a bérmálkozással. Azóta ha lehet elkerüljük a templomot, max évi/két évi egy misére/istentiszteletre megyünk el.

Bennem mély nyomot hagyott, hogy annak idején ennyire erőltették nekem ezt a dolgot, így inkább ellene vagyok az egyháznak/Istennek mint mellette.

3,5 éves a fiunk, a férjem családja nyomatta, hogy mindenképp katolikus legyen, "nehogymá' református"... annyira bosszantottak, hogy 100%-ig kiálltam a véleményem mellett (a mai napig is)... mégpedig, hogy a gyerek majd eldönti ő mit szeretne.

Nem szidom, de nem is dícsérem előtte Istent és az egyházat.

2013. jan. 4. 17:40
 10/11 anonim ***** válasza:
74%

Nem kereszteltettük meg egyik gyermekünket sem.

Férjem katolikus, és meg sem vagyok keresztelve.

Istenben hiszek a magam módján, és azt gondolom, hogy ehhez nem kell egy pap, és vele együtt az egyház áldása. Majd ha nagyon lesznek a gyerekek akkor eldöntik, hogy Ők miben hisznek vagy nem hisznek, és hogy milyen vallást vesznek fel.

2013. jan. 4. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!