Ti megkereszteltétek a babátokat/gyereketeket? Ha igen, mikor és vallásosak vagytok-e? Ha nem, miért?
Római katolikusok vagyunk.
Megkereszteltettük mindhármat.
Az elsőt fél évesen, a másodikat 7 évesen, a harmadikat 2 évesen.
Szia! Ez a kérdés engem is foglalkoztat(ott), fel is tettem a vallás témakörben. Nagyon érdekes, és főképp kulturált eszmecserét folytattunk róla, ha érdekel, olvasd el!
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Kislányunk 8hós és még nincs megkeresztelve, de a családban mondogatják...
párom katolikus én református de egyikőnk se gyakorolja a vallását és azt sem mondhatjuk, hogy nagy hívők lennénk!
Persze hisszük, hogy jó ha a gyerek kap "védelmet a fentiektől" de...nem tudom..
Szép dolog, és gyerekként szerettem hittanra meg ilyenekre járni de évek óta nem voltam templomban, és szívem szerint nem keresztelném meg még, hanem megvárnám, hogy később ő hogy szeretné és abban támogatnám!
Úgy gondolom ha mindenki Isten gyermeke akkor keresztelés nélkül is vigyáz Rá!
Köszönöm hármas hozzászóló!
Nagyon elgondolkodtató, bizony!!!
Szia .
A férjem nagyon valásos meg anyosomék is én nem . De hát megkelet keresztelni . 2 hónaposak voltak .
Én református vagyok, a férjem katolikus. A család unszolására jártam hittanra és konfirmáltam, ahogy a férjem is így tett a bérmálkozással. Azóta ha lehet elkerüljük a templomot, max évi/két évi egy misére/istentiszteletre megyünk el.
Bennem mély nyomot hagyott, hogy annak idején ennyire erőltették nekem ezt a dolgot, így inkább ellene vagyok az egyháznak/Istennek mint mellette.
3,5 éves a fiunk, a férjem családja nyomatta, hogy mindenképp katolikus legyen, "nehogymá' református"... annyira bosszantottak, hogy 100%-ig kiálltam a véleményem mellett (a mai napig is)... mégpedig, hogy a gyerek majd eldönti ő mit szeretne.
Nem szidom, de nem is dícsérem előtte Istent és az egyházat.
Nem kereszteltettük meg egyik gyermekünket sem.
Férjem katolikus, és meg sem vagyok keresztelve.
Istenben hiszek a magam módján, és azt gondolom, hogy ehhez nem kell egy pap, és vele együtt az egyház áldása. Majd ha nagyon lesznek a gyerekek akkor eldöntik, hogy Ők miben hisznek vagy nem hisznek, és hogy milyen vallást vesznek fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!